شاخه صندوق جهانی طبیعت (WWF) در استرالیا سال 2007 حرکتی را آغاز کرد که این روزها به جنبشی جهانی تبدیل شده است. ساعت زمین ؛ ساعتی برای احترام به زمین و حفظ اقلیم. برای چندین دهه، مقابله با آثار تغییرات اقلیمی، دغدغه اصلی فعالان محیط زیست در سراسر جهان بوده است و اختصاص ساعتی مشخص در یک روز خاص از سال برای حرکتی جمعی به منظور اطلاعرسانی درباره تغییرات اقلیمی، اقدام بیسابقهای به شمار میرود که با اقبال جهانی روبهرو شده است.
بر اساس دادههای سایت رسمی ساعت زمین، در سال میلادی گذشته صدها میلیون نفر در 135 کشور جهان در خاموشی یکساعته "ساعت زمین" مشارکت کردند اولین حرکت رسمی مرتبط با کلیک ساعت زمین در ایران، در سال 1390 انجام شد و مقامات ایران اعلام کردند که چراغهای برج میلاد در این ساعت در تهران خاموش میشود.این اقدامات در سال 1391 به گونهای سازمانیافتهتر دنبال شده است و طبق اعلام مقامات رسمی ایران، امسال افزون بر برج میلاد، چراغهای برج آزادی در تهران، سیوسه پل در اصفهان و پل سفید در اهواز خاموش خواهند شد.در سال 1393 و با مشارکت بیشتری از شهرهای ایران از جمله تهران، تبریز، اصفهان و رشت صورت گرفت. در تبریز، سیستم روشنایی کاخ شهرداری تبریز، به مدت 1 ساعت خاموش شد.
امسال نیز 14 کلان شهر در ایران نیز به این کمپین پیوسته اند تا حمایت خود را از حفظ محیط زیست و بهینه سازی مصرف انرژی اعلام کنند. تهران قصد دارد امسال حضوری پررنگتر در بزرگترین رویداد مشارکتی جهان داشته باشد و نمادهای شهری بیشتری در این مراسم شرکت میکند از جمله این نماد ها برج میلاد و برج آزادی میتوتن اشاره کرد. این خاموشی ، روز شنبه ، هشتم فروردین ماه از ساعت 20:30 تا 21:30 به نشانه همبستگی با حرکت جهانی ساعت زمین، رخ می دهد. هدف اصلی اقدام یاد شده، افزایش حساسیت مردم نسبت به حفظ محیط زیست و توجه به بهره وری انرژی است.
ساعت زمین همهساله در آخرین شنبه ماه مارس، از ساعت 20:30 تا 21:30 ، به وقت محلی شرکت کنندگان، برگزار میشود.
در پایان میتونید تصاویر جالب این رویداد جهانی باهم ببینیم !