روابط عاشقانه، همان قدری که می‌توانند لذت بخش و امیدوار کننده باشند، پس از شکست احتمالی‌ و اتمام رابطه، سبب ایجاد نا امیدی، خلأ احساسی‌ و ترس‌هایی‌ می‌شوند. افراد رویکرد‌های متفاوتی با جدایی‌ دارند، ولی‌ اشتباهاتی هستند که بسیاری از افراد به شکل مشترک مرتکب می‌شوند. به عنوان مثال، بسیاری از افراد، پس از اتمام یک نامزدی یا ازدواج، بلافاصله کس دیگری را جایگزین می‌کنند تا از احساسات بد خود فرار کرده و خلأ را احساس نکنند. مهم ترین فاکتور در رهایی از شکست‌های روابط، زمان است اما روانشناسان هم توصیه‌هایی‌ در این زمینه دارند که در این مطلب به آنها اشاره می‌کنیم.

از ارواح احساسی‌ خود رها شوید

یک رابطه، به هر شکلی که باشد، پس از اتمام خاکستری بیش نیست. به احساساتتان فرصت بازسازی را بدهید. با شکست و علل آن به شکل منطقی‌ برخورد کنید و آنها را قبول کنید. تحلیل کنید و تعریفی‌ از وقایع برای خودتان داشته باشید. پس از سپری کردن این دوره، ارواح رابطه گذشته را به خاک بسپارید و به مرور فراموش کنید. به خودتان یادآوری کنید که دلایل جدایی‌ چه بوده و اگر باز هم تکرار شوند، رابطه نتیجه‌ای نخواهد داشت.

در قبال اشتباهات خود مسئول باشید

یکی‌ از اشتباهات رایج ما، مقصر دانستن زوجمان برای تمام اختلافات، مشکلات و در نهایت جداییست. همین اشتباه سبب گیر افتادن ما در حلقه کسی می‌شود که فکر می‌کنیم ما را آزرده است. رابطه نفسی‌ متقابل دارد. قبول کنید که شما هم اشتباه کردید و در بی‌ نتیجه بودن رابطه نقش داشته اید. به جای مواخذه همسر یا نامزد سابق، اعمال خودتان را تحلیل کنید و سعی‌ کنید برای ارتباط بعدی آنها را اصلاح کنید.

موقعیت‌ها را شبیه سازی نکنید

متاسفانه ذهن ما به گونه‌ای است، که موقعیت‌های ناخوشایند یک رابطه و حسّی که ایجاد کرده بودند را ضبط می‌کند، و با هر شخص جدیدی در شرایط مشابه، واکنشی غیر ارادی و منفی‌ نشان می‌دهد. هیچ دو انسانی‌ دقیقا شبیه به هم نیستند. وقتی‌ وارد رابطه جدیدی می‌شوید، فراموش نکنید که نه تنها شخص دیگری مقابل شماست، بلکه شما هم بسیار تغییر کرده‌اید. پس تجربیات و احساساتتان با همسر یا نامزد قبلی‌ خود را به هر تازه وارد دیگری نسبت ندهید.