ماهان شبکه ایرانیان

سالم‌ترین نوع گوشت برای پخت و پز

گوشت‌های فرآوری شده می‌توانند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را افزایش دهند و در کل سرطان زا به حساب بیایند.

سرویس سبک زندگی فردا:  گوشت منبعی غنی از پروتئین، ویتامین‌های گروه B، آهن، زینک و مس است. به نقل از کرمانی پروتئین موجود در گوشت، آن را تبدیل به غذایی کرده که مدت‌ها پس از خوردنش احساس سیری می‌کنید. از این رو بسیاری از برنامه‌های کاهش وزن، افراد را به خوردن گوشت تشویق می‌کنند تا ساده‌تر به هدف کاهش وزنشان برسند.

 

سالم‌ترین نوع گوشت برای پخت و پز

 

با این حال درست مانند تمام غذا‌های دیگر، خوردن مقدار زیادی گوشت نیز می‌تواند مشکلاتی را با خود به همراه داشته باشد.

برخی تحقیقات ادعا کرده‌اند که خوردن بیش از حد گوشت قرمز می‌تواند طول عمر را کاهش دهد، خطر ابتلا به دیابت نوع 2، برخی از سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد. با این حال تحقیقات بیشتری برای اثبات کامل این ادعا‌ها نیاز است.

گوشت‌های قرمز فرآوری شده محصولاتی مانند هات داگ، بیکن و سوسیس را شامل می‌شوند. گوشت‌های فرآوری شده را طی فرآیندی تغییر می‌دهند تا طعم و شکل آن‌ها تغییر کند.

گوشت‌های فرآوری شده می‌توانند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را افزایش دهند و در کل سرطان زا به حساب بیایند.

 

چه مقدار گوشت باید بخورید؟

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، توصیه می‌شود میزان مصرف گوشت قرمز پخته شده را به کمتر از نیم کیلو در هفته کاهش دهید و از خوردن گوشت‌های فرآوری شده پرهیز کنید.

چرا درباره خوردن گوشت قرمز نگرانی وجود دارد؟ همانطور که گفته شد، برخی از تحقیقات بر این اعتقاد هستند که مصرف گوشت قرمز با کاهش طول عمر و برخی از سرطان‌ها در ارتباط است.

با این حال مصرف بالای گوشت سفید با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها در ارتباط است.

تا زمانی که گوشت قرمز را به صورت مدیریت شده استفاده کنید، می‌توانید از آن در یک برنامه غذایی سالم بهره ببرید. توصیه می‌شود در هر وعده غذایی، یک چهارم از بشقاب خود را به پروتئین اختصاص دهید. در کنار اینکه باید بدانید چه مقدار گوشت در وعده غذایی خود داشته باشید، باید دیگر غذا‌ها را نیز در نظر بگیرید.

 

مصرف ماهی و سلامت

ماهی و به صورت کلی غذا‌های دریایی به عنوان سالم‌ترین گوشت شناخته می‌شوند، چون منبع اسید چرب‌های امگا 3 ضد التهاب هستند.

همچنین آن‌ها منبعی غنی از ویتامین‌های گروه B، ویتامین D. و بسیاری از مواد معدنی هستند. توصیه می‌شود هر هفته، دو وعده 98 گرمی ماهی میل کنید. با این حال متاسفانه بسیاری از ما این مقدار ماهی را نمی‌خوریم.

یکی دیگر از جایگزین‌های خوردن ماهی در طول هفته این است که غذا‌های گیاهی سرشار از امگا 3 میل کنید و یا از مکمل امگا 3 کمک بگیرید.

با این حال، چنین جایگزینی ممکن است به اندازه خوردن ماهی مزیت نداشته باشد. تحقیقات ثابت کرده که خوردن ماهی، بیشتر از جایگزین هایش برای مغز مفید است و این یعنی ماهی به جز امگا 3 موارد دیگری نیز برای کمک به سلامت مغز دارد.

تنها نگرانی موجود، جیوه‌ای است که برخی ماهی‌ها در خود دارند. برای اینکه اطمینان حاصل کنید می‌توانید ماهی‌هایی مانند سالمون استفاده کنید که نسبت به دیگر ماهی‌ها سالم‌تر هستند.

 

گوشت ماکیان

گوشت کم چرب ماکیان مانند سینه مرغ یا بوقلمون، به عنوان گوشت‌هایی با چربی بسیار کم در نظر گرفته می‌شوند. این گزینه‌ها تا زمانی که پوستشان خورده نشود، بسیار کم کالری و کم چربی به حساب می‌آیند.

چنین گوشت‌هایی به عنوان منبع پروتئین شناخته می‌شوند و همچنین می‌توانند ویتامین B6، B12، آهن و منیزیم برای بدن مهیا کنند. خوردن گوشت‌های سرشار از پروتئین مانند سینه مرغ، می‌توانند به خوبی سیرتان کنند و همچنین به خاطر کم چرب بودنشان احساس سبکی خواهید داشت.

به خاطر داشته باشید روش پخت می‌تواند تاثیر بالایی روی مقدار کالری گوشت داشته باشد. برای مثال روش سرخ کردن می‌تواند نسبت به دیگر روش‌ها پر کالری‌تر باشد.

خوردن گوشت سفید برای سلامت و کاهش خطر ابتلا به سرطان مفید است، اما خوردن مقدار زیادی از آن به معنای برنامه‌ای سالم‌تر نیست و باید تعادل را رعایت کنید.

 

گوشت دام (تغذیه شده با علف)

گوشت دام‌هایی که با علف تغذیه شده اند، نسبت به گوشت دام‌هایی که علف نخورده اند امگا 3 بیشتری دارد.

برخی ادعا می‌کنند گوشت دام‌های تغذیه شده با علف، حتی مواد مغذی بیشتری در خود دارند مانند آنتی اکسیدان و ویتامین‌ها.

با این حال فراموش نکنید ماهی‌های پرچرب همچنان مقدار امگا 3 بیشتری در خود دارند. گوشت‌های قرمز را نیز نباید بیش از حد مصرف کرد و توصیه می‌شود هفته‌ای نیم کیلو یا کمتر از آن‌ها میل کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان