برخی از غذاها و نوشیدنیها بیش از آنچه که تصور میکنید برای سلامتی شما مفیدند و از این رو میتوان نام لذتهای پرمزیت یا طعمهای باخاصیت را برای این گونه از مواد غذایی برگزید.
به هر حال، بهترین حالت آن است که در غذا خوردن میانهروی داشته باشیم چون در این صورت است که میتوانیم خود را غرق در لذتها و طعمهایی کنیم که مملو از خواص تندرستیبخش هستند.
در ادامه این مطلب به معرفی بعضی از غذاها و نوشیدنیهایی میپردازیم که برای سلامتی شما مفیدند اما احتمالا شما از آنها بیخبرید:
کره مغزها

Credit: Africa Studio/Shutterstock
کره مغزها مانند کره بادام زمینی، مغز بادام، بلارد و گردو به خاصیت چاقکنندگیشان مشهورند و به این دلیل است که باید لایهی نازکی از آنها را مصرف کرد اما جدای از چربی و کالری آنها این گروه از مغزها بسیار مغذی هستند به ویژه آن که در خانه و بدون هیچ افزودنیهای غیرمجازی درست شوند. مغزها منبع چربیهای خوب بوده و پروتئین، فیبر و انواع ویتامینها و مواد معدنی را (بسته به نوع مغز) دربردارند.
آجیل

Credit: Africa Studio/Shutterstock
مصرف روزانهی یک مشت آجیل سلامت شما را دو چندان میکند. نگران محتوای چربی آجیلها نباشید. شما تنها به میزان اندکی نیاز دارید تا خواص آنها را جذب بدن خود کنید. مصرف تنها 30 گرم آجیل در هفته، امکان ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. قرار دادن مغز بادام بر روی غلات صبحانه، افزون بر این که قند خون را ثابت نگه میدارد پرخوری را کنترل کرده و جریان انرژی ثابتی را در طول روز تامین میکند.
کره

Credit: Africa Studio/Shutterstock
کره، لبنیات پرچرب، به عنوان غذایی نامناسب تلقی میشود. در حالیکه روغن نباتی فرآوری شده جایگزین آن شده، اما بعدها مطالعات نشان داد که کره در مقایسه با روغن نباتی خطر حملهی قلبی را کاهش میدهد. کره مملو از چربی است اما چربیهایی که به شکل سالمی اشباع شدهاند. کره همچنین مقادیر فراوانی از ویتامینهای قابل حل در چربی مانند A، D، E و K و املاح معدنی مانند سلنیوم را در خود دارد. افزون بر این، میتوان به وجود اﺳﻴﺪﻫﺎی ﭼﺮب ﻟﻴﻨﻮﻟﺌﻴک ﻛﻮﻧﮋوﮔﻪ در آن اشاره کرد و این که کره فرآوردهای طبیعی است. پس به گذشته برگردید و به سمت خوردن کرهی خام ارگانیک پیش بروید.
کره مایع

Credit: Africa Studio/Shutterstock
کرهی مایع نوعی کرهی تصفیه شده است که عمدتا در هند استفاده میشود؛ جایی که هزاران سال است آن را یکی از غذاهای اصلی خود میدانند. به دلیل تصفیه شدن، این کره را میتوان در بالاترین دماها پخت. کرهی مایع مانند کرهی معمولی مملو از ویتامینهای قابل حل در چربی مانند A، D وE و اﺳﻴﺪﻫﺎیﭼﺮب ﻟﻴﻨﻮﻟﺌﻴک ﻛﻮﻧﮋوﮔﻪ ضدالتهاب و همین طور اسید بوتیریک است؛ اسیدهای چرب کوتاه زنجیری که به هضم و سیستم ایمنی بدن کمک میکند. ادویه کاری را بدون روغن مایع نپزید.
گوشت قرمز

Credit: Africa Studio/Shutterstock
گوشت قرمز در سالهای اخیر بسیار مورد نکوهش قرار گرفته و در کنار گوشت فرآوری شده به ابتلا به برخی سرطانها ربط داده شده است اما تکههای گوشت خالص و کمچربی که بر روی حرارت ملایم کباب شده و در هفته 2 تا سه بار مصرف شود میتواند منبع غنی مواد مغذی باشد. گوشت قرمز کمچرب سرشار از پروتئین و آهن هم قابل جذب است، دارای ویتامین B12 است که از عملکرد اعصاب پشتیبانی میکند، دربردارنده روی است که به سیستم ایمنی بدن کمک میکند و سلولهای قرمز خون را سالم نگه میدارد. گوشت گاو بهترین انتخاب برای شما است.
پنیر

Credit: Africa Studio/Shutterstock
از دیگر مواد غذایی که میگویند عامل چاق شدن پهلوها میشود و حرف و حدیثهای زیادی درباره آن وجود دارد پنیر است. پنیر پرکالری است و دربردارنده مقادیر بالایی از چربی اشباع شده و اغلب نمک است. به دلایلی که گفته شد اندکی از آن را مصرف کنید اما آن را به صورت کامل از رژیم غذایی خود حذف نکنید. مصرف میزان کم پنیر در طول هفته سطوح کلیسیم، پروتئین، ویتامین B12 و ویتامین D شما را بیشتر میکند.
شیر

Credit: Africa Studio/Shutterstock
اگرچه شیر به ویژه شیر ارگانیک با هر کسی سازگار نیست اما منبع غذایی بسیار عالی است. از نظر میزان کلیسیم، منیزیم، فسفر و پروتئین غنی بوده و استخوان و دندانها را محکم میسازد. افزون بر این، پژوهشها نشان میدهد که کلیسیم تاثیر حمایتگری بر قلب داشته و میتواند تجمع چربی دور شکم که مقدمهی مسایل مربوط به تندرستی است، را محدود سازد.
عسل

Credit: Africa Studio/Shutterstock
مواد قندی دشمن جدید انسان است اما چیزی شیرینتر از عسل وجود ندارد. در هر حال، مواد قندی تصفیه شده عسل در معرض دما قرار گرفته است. به واقع، مواد قندی طبیعی یافت شده در عسل میتواند قند خون را تنظیم کند. عسل، انبوهی از خواص را در خود دارد؛ ضدحساسیت، ضدباکتری و ضدسرطان است. عسل ضدقارچ است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. این ماده غذایی مانند پروبیوتیک عمل کرده و به هضم غذا کمک میکند، در درمان زخم موثر است، به خواب کمک میکند و متوقف کنندهی سرفه است.
تخم مرغ

Credit: Africa Studio/Shutterstock
محبوبیت تخم مرغ زمانی دستخوش تغییر شد که تصور میکردند کلسترول را بالاتر میبرد. تخم مرغ چنین کاری میکند اما نه به مقدار زیاد زیاد و در هر کسی. اکنون تخم مرغ به شکلی فزاینده به عنوان یک ابرغذا تلقی میشود چون نیروگاهی مغذی است که هوادارانش به مخالفانش میچربند. تخم مرغ دربردارندهی ویتامینهای A، B، D، E و K و همین طور کولین، فولات، سلنیوم و روی، چربی خوب و سرشار از پروتئین است. زردهی تخم مرغ لوتئین و زیاکسانتین را تامین میکند که نقشی حیاتی در سلامت چشم دارند.
آووکادو

Credit: Africa Studio/Shutterstock
شاید آووکادو پرچرب باشد اما یکی از سالمترین غذاهای روی زمین است. سرخپوستان ازتک، آوکادو را میوهی باروری میدانستند. این میوه دارای اسیدهای چرب امگا 3 و اسید اولئیک است که به سلامت قلب کمک میکنند. افزون بر این، ویتامینهای ضروری مانند B5، B6، C، E، و K و املاح مهمی مانند مس، فولات و پتاسیم را نیز دربردارد. آووکادو علاوه بر اینکه غنی از فیبر است میزان کمی از کربوهیدرات را در خود دارد تا سطح قندخون را ثابت نگه دارد.
راستی از تاثیر پوست میوهها بر روی پوست خود چه میدانید؟ مطلب پوست میوههای مفید برای پوست راهنمای بسیار خوبی در این زمینه است.
قهوه

Credit: Africa Studio/Shutterstock
قهوه به یک اندازه مدح و نکوهش شده است. در حالی که مصرف زیاد کافئین زیانآور است، مزایای سلامتبخش ثابت شدهای درباره نوشیدن این «طلای سیاه» عنوان شده است. البته به شرطی که آن را با مقداری شیر، کمتر از یک لیتر خامه و شکر پنیر قهوه سبک فروشگاهی بنوشید. قهوه حافظه، خلق و خو و انرژی را تقویت و سوخت و ساز را تحریک میکند. همچنین خطر دیابت نوع 2 را کاهش داده و به شکلی بالقوه فرد را از ابتلا به آلزایمر، پارکینسون، حمله قلبی و حتی سرطان کبد و روده بزرگ حفظ میکند.
پاستا

Credit: Africa Studio/Shutterstock
کربوهیدراتهایی مانند پاستا و سیب زمینی سوخت بدن را تامین میکند اما مصرف زیاد آنها به رژیم غذایی نامتوازن و افزایش وزن منتهی میشود. اما اگر این مواد غذایی به صورت کنترل شده و همراه با مقادیر بالایی از سبزیجات مصرف شود، یک وعده غذایی خوب را رقم میزند. انواع گندم خالص منبع خوب فیبر (پاستای سفید هم میزانی از آن را دارد) بوده و پاستا منبعی عالی از سلنیوم- که ویژگیهای آنتی اکسیدانی دارد- و منگنز است که قند خون را تنظیم میکند.
سیب زمینی

Credit: Africa Studio/Shutterstock
سیب زمینی سرخ شده و کباب شده چربی ندارد اما راههای سالمتری برای مصرف یکی از پرطرفدارترین غذاهای جهان وجود دارد. سیب زمینی به صورتی خاص منبع ویتامین B6 است که از سیستم عصبی جداییناپذیر است. این ماده غذایی دارای پتاسیم است که به عملکرد مغز و ماهیچهها کمک میکند و دربردارنده فیبرهای ضروری کاهش دهنده کلسترول برای سلامت روده است.
نارگیل

Credit: Africa Studio/Shutterstock
نارگیل که در جهان غرب به دلیل پرکالری بودنش مورد اغفال واقع شده امروزه از آن جهت مورد اقبال قرار گرفته که خواص ابرغذایی دارد. میزان بالایی از فیبر و سطح پایین کربوهیدرات را دارد. نارگیل سیر کننده بوده و در هضم غذا بسیار موثر است. این ماده غذایی میل به غذاهای شیرین را کاهش داده و از تیروئید حفاظت میکند. تامین کننده انرژی و ضد حساسیت است. نارگیل ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروس است. هر چه از خوبیهای نارگیل گفته شود باز هم کم است.
روغن نارگیل

Credit: Africa Studio/Shutterstock
هر آن چه درباره نارگیل گفته شد، دربارهی روغن نارگیل هم صدق میکند. اگرچه روغن نارگیل یکی از غنیترین منابع چربی اشباع شده موجود است اما امروزه این باور وجود دارد که چربیهای خوب و بد وجود دارد و نارگیل سرشار از چربیهای خوب است. اگر دقیق بگوییم، حاوی ﺗﺮیﮔﻠﻴﺴﺮﻳﺪ ﺑﺎ زﻧﺠﻴﺮهی ﻣﺘﻮﺳﻂ غذایی است که انرژی را تامین کرده و تاثیر مثبتی بر برخی وضعیتهای عصبشناختی دارد.
ماهی چرب یا روغنی

Credit: Africa Studio/Shutterstock
به نظر میرسد ماهی روغنی و چرب برای افرادی که به دنبال تناسب اندام هستند هشداردهنده باشد اما این یکی از بهترین غذاهایی است که میتوان مصرف کرد. ماهی خالمخالی، قزلآلا و ساردین غنی از چربیهای خوب هستند. اسیدهای چرب امگا 3 فرد را در برابر بیماریهای قلبی و عروقی و همینطور برخی سرطانها، ضعف بینایی، ارتریت روماتیسمی و زوال عقل محافظت میکند. پیشنهاد میشود دست کم دو تکه در هفته مصرف کنید.
شکلات

Credit: Africa Studio/Shutterstock
جدای از این که شکلات منبع غنی مواد معدنی از جمله منگنز، آهن و منیزیم است که همگی برای بدن ضروری هستند شکلات تلخ (تیره) سرشار از آنتی اکسیدانها، منبع خوب فیبر و دربردارنده فلاونول است که میتواند جریان خون را بهبود بخشیده و از بدن در برابر آسیبهای پوستی محافظت کند. پژوهشها نشان میدهد که شکلات میتواند خطر بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد. به این دلیل که شکلات دارای مواد قندی و پرکالری است روزانه باید مقادیر بسیار اندکی از آن را مصرف کرد.
برای اینکه پی به معجزهی شکلات ببرید شما را به خواندن این مطلب دعوت میکنیم.
منبع: msn