ماهان شبکه ایرانیان

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران مطرح کرد

۷ برابر شدن تهران طی ۶۰ سال/ ۲۰ درصد کارکنان دولت ساکن پایتخت

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تاکید بر اینکه تمرکزگرایی یکی از اصلی ترین دلایل بروز بحران هایی همچون ترافیک، آلودگی هوا و ... در پایتخت است، گفت: مساحت شهر تهران از ۱۰۰ کیلومترمربع در سال ۱۳۳۵ به ۷۳۰ کیلومتر در شرایط فعلی رسیده است یعنی طی ۶۰ سال شهر ۷.۵ برابر بزرگتر شده است.

7 برابر شدن تهران طی 60 سال/ 20 درصد کارکنان دولت ساکن پایتخت

به گزارش ایسنا، سید محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر و نائب رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به اینکه ریشه بسیاری از چالش‌ها و معضلات تهران ناشی از ناموزون بودن روند توسعه‌ای این شهر است، گفت: در شرایط فعلی نیز اگر بخواهیم راه حلی برای این معضلات و مشکلات ارائه دهیم باید به ریشه‌ها نظر کرده و ابتدا دلیل این وضعیت را پیگیری کنیم.

مدرس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه ویژگی تهران در مقایسه با شهرهای بزرگ، کوتاه بودن دوران جمعیت‌پذیری، رشد و گسترش شدید آن به‌عنوان یک کلان‌شهر بزرگ ملی و منطقه‌ای است، خاطرنشان کرد: جمعیت تهران از 1.5 میلیون نفر در سال 1335 به بیش از 8 میلیون نفر در سال 1395 رسیده است.

طباطبایی با تاکید بر اینکه طی60 سال جمعیت تهران بیش از 5 برابر شده است که کمتر شهری در جهان چنین رشدی را تجربه کرده است، افزود: همچنین مساحت این شهر نیز از 100 کیلومترمربع در سال 1335 به 730 کیلومتر در شرایط فعلی رسیده است یعنی طی 60 سال شهر 7.5 برابر بزرگتر شده است.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تاکید بر اینکه این شهر از لحاظ اجتماعی و فرم کالبدی مسیر پایداری را طی نکرده است، افزود: این آشفتگی و رشد شتابان در جمعیت و بی‎قوارگی در توسعه کالبدی، بدون تردید با نظام مالی و شیوه‎های درآمدی شهر مرتبط است.

طباطبایی به تمرکز سیاسی در تهران نیز اشاره کرد و گفت: از لحاظ سیاسی- اداری بیش از 18درصد کل کارکنان دولت و بیش از 25 درصد کارکنان بخش قضایی و قانون‎گذاری، در تهران هستند. همچنین  18درصد کل دانشجویان کشور و نزدیک به 50 درصد استادان دانشگاه در تهران شاغل هستند و بیش از 18 درصد پزشکان متخصص کشور در تهران هستند.

کارشناس مسائل شهری با بیان اینکه بیش از 50 درصد مطبوعات کشور در تهران منتشر می‌‏شوند، گفت: از نظر اقتصادی نیز وضع به همین منوال است و 20 درصد کل GDP کشور مربوط به تهران است.همچنین 23 درصد مصرف برق و 22درصد مصرف بنزین کشور در تهران است و 18 درصد کل کارگاه‏های صنعتی کشور و 23 درصد شاغلان این بخش مربوط به تهران (استان تهران) است.

براساس گزارش روابط عمومی انجمن علمی اقتصاد شهری، وی با بیان اینکه همه این اعداد و ارقام حکایت از آن دارد که موضوع پایداری کلان‌شهر تهران نه یک موضوع محلی بلکه چالش ملی است، گفت: وقتی همه تمرکز یک کشور در یک شهر واقع می شود نمی توان انتظار داشت ترافیک، آلودگی هوا، کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی و ... یک شبه اصلاح شوند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی