
به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کرمان، رضا نیک بخت در حاشیه بازدید از کانون اصلاح و تربیت ماهان که به همراه جمعی از کارآموزان قضایی دادگستری کرمان صورت گرفت، گفت:رویکردکانونهای اصلاح و تربیت رویکردی اصلاحی است.
وی با اشاره به اهداف قانون اساسی در اصلاح مجرمین تصریح کرد: یکی از مهمترین وظایف قوه قضائیه اصلاح مجرمان است و یکی از مراکزی که میتواند موضوع اصلاح مجرمان در سنین کم را پیگیری کند، کانونهای اصلاح و تربیت است.
وی افزود: بیشک یکی از عوامل مهم در وقوع بزه توسط اطفال و نوجوانان محیطهایی است که با آنها سرو کار دارد و تحت تاثیر این محیطها است که شخصیتش شکل میگیرد.
رئیس شعبه دوم کیفری یک ویژه اطفال و نوجوانان گفت: از آن جا که دلایل و عوامل بروز جرم در میان اطفال با افراد بزرگسال متفاوت بوده و از سوی دیگر این طبقه از جامعه دارای وضع روانی و اجتماعی حساستر و به مراتب آسیب پذیرتری نسبت به سایرین هستند، لذا باید روشی متناسب با شرایط و موقعیت این افراد اتخاذ شود.
این مقام قضایی یاد آور شد: در قانون جدید مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری جدید توجه ویژهای نسبت به اطفال و نوجوانان شده است و مجازات بزه دیدگان بسیار محدود و در موارد خاصی اعمال میشود.
نیک بخت با اشاره به نقش محیط و خانوادهها در بزه کاری اطفال، افزود: محیط خانواده اولین محیطی است که فرد در آن رشد میکند و هنجارها را میآموزد علی رغم اینکه بسیاری از عوامل در وقوع بزهکاری اطفال و نوجوانان دخیل اند، اما در گام نخست این خانوادهها هستند که نقش تعیین کنندهای در سرنوشت اطفال دارند چنانکه با تربیت درست میتوانند کودک را به راه صحیح هدایت کنند ویا شرایط و محیط را برای تحقق بزهکاری توسط اطفال مهیا سازند.
وی افزود: نگاه قانون جدید در بخش اطفال و نوجوانان اغلب جنبه اصلاحی و تربیتی دارد و برای اینگونه بزه دیدگان عدالت ترمیمی نمود بیشتری نسبت به عدالت کیفری دارد.