به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد رفعت ماه» امروز (شنبه) در جمع خبرنگاران افزود: سیستم اندازهگیری کیفیت و خلوص بخار نیروگاهی با فشار 110 اتمسفر و دمای 550 درجه سانتیگراد در سه مرحله آب- بخار- آب برای نخستین بار در ایران در منطقه بومی سازی و با سرلوحه قراردادن سیاستهای اقتصاد مقاومتی در منطقه آزاد قشم تولید شده است.
به گزارش ایرنا، یکی از مواردی که در جلوگیری از بروز مشکلات فنی و حتی خطرات احتمالی در بویلرهای نیروگاهی مهم است، ارزیابی و سنجش خلوص آب و بخار بویلرهاست.
رفعت ماه اضافه کرد: این سیستم آنالیز، یکی از 10 پروژهای است که باید در سال 96 ساخته شود و با توجه به بومی سازی و طراحی و ساخت این پروژه در کشور با تکیه بر توان داخلی و بینیاز شدن از واردات، اجرای این 10 پروژه از خروج سه میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد.
وی، میزان اشتغال زایی آن را بیش از 25 نفر ذکر کرد که موجب بهره گیری از نیروی بومی و تحصیلکرده در قشم در طول اجرای این پروژه می شود .
این متخصص تصریح کرد: گروه مپنا در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی یکی از مهمترین پروژههای خود را با اعتماد به توانمندی شرکتهای داخلی به یک شرکت دانشبنیان واگذار کرد و با نگرش فنی در سطح استاندارد های جهانی و با تکیه بر خلاقیت ایرانی بر مشکلات پیچیده آن غلبه یافتیم و محصول نهایی نیز به تایید دیگر کشورهای جهان رسید.
این فعال بخش خصوصی افزود: سیستم مزبور پیش از این وارداتی از کشورهای ایتالیا، هند، کره جنوبی و آلمان بود که به شکل مستقیم و یا به واسطه پیمانکار خارجی در داخل عرضه می شد، اما اکنون با اعتمادی که مدیران شرکت مپنا به نیروهای داخلی کردند و حمایتی که وزارت صنعت از این پروژه به عمل آورد، توانستیم برای نخستین بار این سیستم آنالیز را در کشور طراحی و به تولید برسانیم.
رفعت ماه گفت: اجرای این پروژه در مجموع هشت ماه بطول انجامید که مرحله طراحی بیشترین زمان را به خود اختصاص داد، اما ساخت آن با کمک یک گروه 25 نفره از مهندسان، تکنسین ها و کارگران آموزش دیده با برنامهریزی منسجم در مدت 45 روز با موفقیت به پایان رسید.
به گفته وی، طی دوره یاد شده، دو هزار و 400 نفر- ساعت برای طراحی و 12 هزار و 500 نفر- ساعت برای ساخت و دو هزار و 100 نفر- ساعت برای مدیریت و تدارکات این سیستم زمان صرف شد.
این کارشناس حوزه انرژی گفت: تولید مزبور علاوه بر تامین نیاز بازار داخل، میتواند به کشورهای دیگر نیز صادر شود و انتظار می رود تا 6 ماه آینده بتوانیم وارد بازار صادراتی شویم.
مدیرعامل شرکت «پیرامون سیستم قشم» تصریح کرد: این پروژه علاوه براینکه از خروج ارز جلوگیری می کند، میتواند با ورود به بازارهای صادراتی منطقه به ارزآوری در کشور کمک و صادرات با بهرهوری بالا را رقم بزند.
وی افزود: تاکنون شرکت هایی از آلمان و ترکیه برای عقد قرارداد همکاری، با این شرکت ابراز آمادگی کردند و صنعتگران داخلی بویژه نیروگاهها، صنایع پتروشیمی، پالایشگاهها و صاحبان صنایعی که از انواع گوناگون سیستم های آنالیز استفاده میکنند با اعتماد به محصول تولیدی و خرید از داخل و جلوگیری از خروج ارز کمک کردند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 3065 ** 1559 ** خبرنگار: محمد ملک دار ** انتشاردهنده: حسین عضدی فسا