ماهان شبکه ایرانیان

۶ باور کلیشه‌ای و نادرست درباره لاغری و رژیم غذایی

بسیاری از ما کلیشه ها و باورهای نادرست و غیر علمی درباره برخی موضوعات مرتبط با لاغری و رژیم کاهش وزن داریم که نه تنها پایه علمی ندارند، بلکه گاه زیان بار هم هستند.

عصر ایران - امروزه با چاقی صدها میلیون نفر از جمعیت جهان موضوع لاغری و تناسب اندام هم از جنبه زیبایی‌ و تناسب اندام  و هم از جنبه سلامتی، موضوعی بسیار پراهمیت تلقی می‌شود، به نحوی که دغدغه صدها میلیون و شاید میلیاردها انسان روی کره زمین تناسب اندام و رسیدن به فرمی متناسب است.

اما در راه رسیدن به این هدف بسیاری از مردم راه‌های اشتباه را می‌روند. گاه اصرار و وسواس بیش از حد روی زیبایی و تناسب اندام سبب می‌شود که رژیم‌های بعضا زیان‌آور و نادرست  بگیریم که نه تنها ما را به نتیجه مطلوب نمی رساند بلکه از هدف مان که همان رسیدن به تناسب اندام و سلامتی است دور می‌کنند و گاه حتی  زیان‌های بعضا جبران ناپذیری را به بدن و سلامتی‌مان وارد می‌کنند.

در این بین کلیشه‌هایی نیز در جوامع مختلف درباره لاغری و رژیم غذایی شکل گرفته که مطالعات علمی درستی این باورهای بعضا غلط درباره رژیم غذایی را تایید نمی‌کند و گاه حتی درستی این کلیشه‌ها را رد می‌کند.

6 کلیشه رایج غلط درباره کم کردن وزن و رژیم غذایی از نگاه گزارش سی‌ان‌ان:

 

1- تاثیر یکسان رژیم‌های لاغری در بدن افراد مختلف

این باور غلطی است که یک رژیم خاص مثلا می‌تواند تا "ایکس" مقدار وزن افراد را در هر هفته یا ماه کم کند؛ چون عوامل و متغیرهای دیگری نیز در وزن کم کردن افراد موثر است که از جمله آنها میزان تحرک و نحوه متابولیسم بدن افراد مختلف و سن و جنسیت و... را ذکر کرد. بنابراین با یک نسخه واحد نمی‌توان بین افراد مختلف یک نتیجه واحد به دست آورد و هر فرد باید رژیم غذایی متناسب خود را با توجه به مشخصات خاص  و شیوه زندگی خودش از پزشک و مشاور صاحب صلاحیت و متخصص دریافت کند.

6 باور کلیشه‌ای و نادرست درباره لاغری و رژیم غذایی

2- حذف یک وعده غذایی چاره ساز است

این هم یکی دیگر از باورهای غلط درباره وزن کم کردن است غافل از اینکه حذف هر وعده غذایی به دلیل ایجاد گرسنگی در وعده‌ها و میان وعده‌های دیگر سبب پرخوری شده و نه تنها منجر به وزن کم کردن نمی‌شود بلکه ممکن است حتی نتیجه عکس بدهد. بنابراین در یک رژیم استاندارد غذایی، باید هر 3 وعده اصلی و چند میان‌وعده در برنامه باشد.

3- از ساعت 7 شب به بعد خوردن غذا باعث اضافه وزن می‌شود

این نیز یکی دیگر از باورهای غلط درباره رژیم غذایی کاهش وزن است. یک رژیم غذایی استاندارد تا 2 ساعت پیش از خوابیدن می‌توانید غذا بخورید و ساعات مختلف روز و شب تاثیری در کاهش یا افزایش وزن بدن ندارد؛ تنها نکته در این است که چون شب‌ها غالبا موقع استراحت بدن است نیاز طبیعی  بدن به دریافت کالری نیز متناسب با تحرک و فعالیت کمتر بدن، کاهش می‌یابد.

 

4- مساله مهم تنها میزان کالری دریافتی است

این نیز یکی دیگر از باورها و کلیشه‌های غلط درباره رژیم غذایی کاهش وزن است. کالری هر چند مقوله ای مهم است و در رژیم‌های غذایی متناسب به آن توجه می‌شود اما مساله ارزش تغذیه‌ای چیزهایی که می‌خوریم نیز مهم هستند. برای مثال فردی در یک رژیم غذایی کاهش وزن چون دو عدد شیرینی خورده و با این کار 300 یا 400 کالری دریافت کرده نباید این کالری را جایگزین مواد اصلی تغذیه‌ای مورد نیاز بدن بداند و از خوردن مواد مورد نیاز بدنش صرفه‌نظر کند.

 

5- شیر و محصولات لبنی مانع کاهش وزن هستند

یکی دیگر از باورها و کلیشه‌های غلط درباره رژیم کاهش وزن مساله نخوردن شیر و محصولات لبنی با این تصور است که خوردن این مواد غذایی مانعی در راه سوزاندن چربی و کاهش وزن هستند. هیچ مطالعه علمی این مساله را ثابت نکرده است و دوری از شیر و محصولات لبنی برای دوره‌های طولانی در رژیم‌های کاهش وزن بدن شما را از پروتئین و کلسیم مورد نیاز محروم خواهد کرد.

 

6- نوشیدن آب به جای غذا به لاغری کمک می‌کند

این نیز باور غلطی است و باعث شده بسیاری از افرادی که رژیم لاغری می‌گیرند آب را جایگزینی برای مواد غذایی مغزی و مورد نیاز بدن کنند. آب به میزان مورد نیاز بدن بسیار بسیار لازم و ضروری است اما جایگزین مواد غذایی نیست و حتی نگاه کردن به آن از زاویه پرکردن حجم معده برای حذف وعده‌های غذایی نیز کاملا نادرست و زیان بار است. بنابراین نوشیدن آب در زمان‌های توصیه شده – پیش از غذا- بسیار خوب است اما حد تعادل را باید رعایت کرد و اینکه آب نمی‌تواند  جایگزین غذا باشد.

6 باور کلیشه‌ای و نادرست درباره لاغری و رژیم غذایی

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی