بزرگی پروستات به آسانی درمان میشود
بزرگ شدن غده پروستات در مردان پس از سن 50 سالگی شایع می باشد که فرد را با مشکلاتی مانند تکرر ادرار، ادرار خونی و عفونت ادراری روبرو می کند.
با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان بزرگی پروستات آشنا شوید.
بزرگی پروستات به آسانی درمان میشود
پروستات، غدهای کوچک در زیر مثانه است که مایع شیریرنگ رقیق تولید میکند که بخشی از مایع منی محسوب شده و به تحرک و باروری اسپرمها کمک میکند، اما جدا از این نقش پروستات با انقباضات خود در کنترل جریان ادرار نیز موثر بوده و باعث تنظیم و آهسته شدن جریان خروجی ادرار میشود.پروستات به صورت طبیعی تقریبا از پنجاه سالگی به بعد شروع به بزرگشدن میکند، به طوری که بیش از نیمی از افراد بالای 50 سال و دوسوم افراد بالای 70 سال از آن رنج میبرند.
از دیگر علائم شایع بزرگی پروستات مشکل در شروع ادرار کردن، احساس تخلیهنشدن کامل مثانه، قطره قطره آمدن ادرار و کاهش قطر و فشار جریان ادرار است.کسانی که از مشکل بزرگی پروستات رنج میبرند، میدانند علائم بسیار آزاردهنده است و گاهی درمانهای موجود نیز پاسخدهنده نیست.همان طور که گفته شد بزرگی پروستات مسالهای طبیعی است که در بسیاری از مردها اتفاق میافتد، اما روشهایی وجود دارد که میتواند از این مشکل جلوگیری کرده یا آن را به تعویق اندازد.
تحقیقات مختلف نشان داده است بعضی از گیاهان و مواد غذایی در پیشگیری از بزرگی و حتی سرطان پروستات موثر است.
به طور کلی، مصرف بیشتر میوهجات و سبزیجات به دلیل خاصیت آنتیاکسیدان آنها توصیه میشوند.
هویج، چغندر، شلغم، کنگر فرنگی و انواع کلم به دلیل دارا بودن نوعی آنتیاکسیدان خاص میتواند در پیشگیری از بزرگی و سرطان پروستات موثر باشد.
- مطالعات نشان داده است مردانی که مصرف دائمی کلم بروکلی یا سویا داشتهاند کمتر دچار پروستات شدهاند.
- مصرف انواع مرکبات بویژه گریپفروت، کیوی، هندوانه و گوجهفرنگی نیز در پیشگیری و کاهش علائم بزرگی پروستات مفید است.
- مصرف کافی انواع ویتامینها بویژه ویتامین E و C نیز توصیه میشود. آجیل، تخمه آفتابگردان، بادام و جوانه گندم غنی از ویتامین E است.
- همچنین دریافت میزان کافی مواد معدنی بویژه روی و سلنیوم نیز در سلامت پروستات مفید است.
- ماهی و غذاهای دریایی سرشار از این مواد معدنی است. نقش درمانی سیاه دانه، گندم و میوه آلو نیز در درمان بزرگی خوشخیم پروستات به اثبات رسیده است.
- گزنه نیز برای درمان تورم و التهاب پروستات کاربرد دارد. به این منظور میتوان روزانه سه بار دمکرده گزنه را مصرف کرد. عرق گزنه نیز مفید است.
مصرف روزانه سه دفعه؛ هر دفعه یک قاشق مرباخوری پودر دانه کتان نیز نقش بسزایی در کاهش علائم بزرگی پروستات دارد البته میتوان از روغن دانه کتان نیز استفاده کرد. مصرف روزانه یک تا دو گرم پودر گیاه خشکشده دماسب نیز میتواند در برخی بیماران مبتلا به بزرگی پروستات مفید باشد البته حتما باید با نظر پزشک استفاده شود، زیرا افزایش فشار خون از عوارض احتمالی مصرف این گیاه است.
شبدر قرمز، شیرین بیان، چای سبز، شاهدانه، دانه آفتابگردان و تخم کدو از دیگر گیاهان موثر در کاهش اندازه پروستات بزرگشده خوشخیم است.
تذکر
انواع درمانهای جراحی و غیر جراحی برای درمان بزرگی غده پروستات وجود دارد که در بسیاری از آنها سعی می شود تا بافت اضافی غده پروستات توسط امواج میکرو و یا امواج رادیویی و یا از طریق لیزر برداشته شود تا از طریق حذف بافت اضافی پروستات، فرد بتواند به راحتی ادرار کند و یا کمتر با چنین مشکلاتی مواجه شود.اگر بزرگی پروستات در مراحل ابتدایی باشد، با روشهای کم تهاجمی این کار صورت می گیرد، اما اگر بزرگ شدن پروستات پیشرفته باشد، روشهای تهاجمی (با صلاحدید متخصص اورولوژیست) استفاده می شوند.
12 توصیه به آقایان مبتلا به بزرگی پروستات
1- برخی پزشکان توصیه میکنند که اگر فرد در مراحل ابتدایی این بیماری قرار دارد، از گیاه دارویی به نام Palmetto استفاده کند. این گیاه برای حفظ سلامت غده پروستات مفید میباشد. در سالهای اخیر عصاره این گیاه را به شکل کپسول تولید کرده اند که بیماران میتوانند بنا به صلاحدید پزشک، آن را مصرف کنند.
2- برای این دسته از بیماران، مصرف مکمل روی توصیه می شود. کمبود روی می تواند منجر به اختلالات پروستات از جمله بزرگی پروستات شود.
3- گاهی برای درمان این مشکل، کل غده پروستات توسط عمل جراحی برداشته می شود که اغلب هم فرد از علایم بیماری رهایی می یابد، اما این عمل می تواند فرد را دچار ناتوانی جنسی کند. بنابراین بهتر است عمل جراحی آخرین راه حل باشد و از روش های درمانی دیگر کمک گرفت.
4- تحقیقات نشان می دهد آقایانی که از میوه و سبزیجات فراوان در برنامه غذایی روزانه خود استفاده می کنند، کمتر دچار بزرگی پروستات می شوند. خوردن گوجه فرنگی نیز بسیار مفید است. در واقع خوردن گوجه فرنگی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.
5- به این دسته از بیماران توصیه می شود تا از مصرف هر گونه مایعات، حداقل دو ساعت قبل از خواب خودداری کنند تا دچار شب ادراری و مشکلاتی مانند برخاستن از رختخواب برای دفع ادرار نشوند.
6- مصرف الکل و کافئین در این بیماران باید قطع شود تا تحریکات مثانه کم شده و علایم بیماری بدتر نشود.
7- به این بیماران توصیه میشود تا حداقل 30 دقیقه در روز پیاده روی کنند تا علایم این بیماری کمتر شود.
8- به این دسته از بیماران توصیه می شود که هر چند ساعت یک بار (مثلا دو ساعت یکبار) به دستشویی بروند، حتی اگر احساس تخلیه ادرار ندارند.
9- برای تقویت ماهیچههای لگن جهت جلوگیری از تکرر ادرار، تمرینات ورزشی کگل (Kegel) را یاد بگیرید و آن را در طول شبانه روز انجام دهید.
10- هر گونه استرس و عصبانیت سبب تکرر ادرار و تشدید علایم بزرگی پروستات میشود. بنابراین ایجاد فضای آرام برای این دسته از بیماران بسیار ضروری و لازم میباشد.
11- دوری از هوای سرد که سبب تحریک مثانه و تکرر ادرار میشود به این بیماران توصیه میشود. قرار گرفتن در محیط گرم برای آنها بسیار مناسب میباشد.
12- استفاده از داروهای آنتی هیستامین و ضد احتقان ها به این بیماران توصیه نمیشود، زیرا علایم بیماریشان حادتر میشود.
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی