ماهان شبکه ایرانیان

سلسله گزارش‎های نوروزی/

روسای جمهور کشورهایی که از قدرت کنار گذاشته شدند+تصاویر

تاکنون دولتمردان برخی از کشورهای جهان از اعم رئیس‌جمهور یا نخست‌ وزیر به دلایل مختلف و به شیوه‌های گوناگون مجبور شده‌اند که از سمت خود کناره‌گیری کنند یا استعفا دهند، در این گزارش به معرفی این افراد و نوع اتهام آنها می‌پردازیم.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، روز جمعه 20 اسفند ماه سال 95 سرانجام دادگاه قانون اساسی کره‌جنوبی پس از کش‌وقوس‌های فراوان پرونده «پارک گئون هه» را مختومه اعلام کرد و  قضات دادگاه با اکثریت آراء رأی به برکناری رئیس‌جمهور کره جنوبی  دادند.

کره جنوبی

«پارگ گئون هه» رئیس‌جمهور کره‌جنوبی در پی متهم ‌شدن به فساد مالی و سوء‌استفاده از قدرت سیاسی خود چند ماه پیش همزمان با تظاهرات گسترده مردم کره‌ جنوبی با رای مجلس این کشور از کار برکنار شد و پس از آن تمام اختیارات ریاست‌ جمهوری به «هوانگ کیو آهن» نخست‌وزیر این کشور واگذار شده‌ است و سرانجام نیز دادگاه قانون اساسی استیضاح مجلس را تأیید کرد و به صورت رسمی و قانونی پارگ گئون هه از سمت ریاست‌جمهوری برکنار شد؛ حتی مخالفان وی روز 21 اسفند خواستار بازداشت وی شدند.


رئیس‌جمهورهایی که با استیضاح مجلس برکنار شدند

ونزوئلا

در ماه «می» سال ا1993 «کارلوس آندرس پِرز» رئیس‌جمهور وقت ونزوئلا متهم به اختلاس و ثروت‌اندوزی غیرقانونی شد و در پی فشار افکار عمومی نمایندگان مجلس در 31 آگوست 1993 رأی به برکناری رئیس‌جمهور دادند.

ونزوئلا

مخالفان «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور کنونی نیز خواستار برگزاری همه‌پرسی درباره ادامه ریاست‌جمهوری وی هستند.


اکوادور

«عبدالله خایمی بوکرم» هنوز شش ماه از مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری‌اش نگذشته بود که متهم به حیف‌ومیل سرمایه‌های عمومی شد و بنابراین در ششم فوریه سال 1997 نمایندگان مجلس وی را به خاطر «ضعف فیزیکی و روانی» از سمت ریاست‌جمهوری برکنار کرد.

اکوادور

در سال 2005 نیز«لوسیو گوترز» رئیس‌جمهور وقت پس از آغاز شورش های خیابانی وضعیت اضطراری اعلام کرد که این امر موجب تنش بین ریاست‌جمهوری و دادگاه عالی این کشور شد؛ نتیجه این تنش در نهایت موجب برکناری لوسیو گوترز شد.


پرو

«آلبرتو فوجیموری» با ارسال دورنگاری در 21 نوامبر سال 2000 از توکیو با اعلام اینکه ملیت وی ژاپنی است  استعفای خود را اعلام کرد. 
نمایندگان مجلس اما استعفای بی‌دردسر وی را نپذیرفتند و درعوض رأی به برکناری و محرومیت 10 ساله وی از مناصب دولتی  دادند و افزون بر این هنگام استرداد به کشور به اتهام نقض حقوق بشر، دستور به کشتار مردم، و فساد مالی به 25 سال زندان محکوم شد.

پرو

اندونزی

«عبدالرحمان وحید» رئیس‌جمهور اندونزی به اتهام بی‌کفایتی و فساد مالی در 23 جولای سال 2001 از سمت ریاست‌جمهوری برکنار شد.

عبدالرحمان


لیتوانی

«رولانداس پاکساس» در 4 آوریل 2004 متهم شد که در ازای دریافت مبلغی کلان به یک تاجر روس شهروندی لیتوانی اعطا کرده‌ است؛ به همین دلیل مجلس این کشور رولانداس پاکساس را استیضاح و برکنار کرد.

لیتوانی

نمایندگان مجلس همچنین وی را برای همیشه از تصدی پست‌های دولتی در لیتوانی محروم کردند با این حال رولانداس پاکساس در سال 2009 با رأی مردم به مجلس این کشور راه یافت.


پاراگوئه

مجلس پاراگوئه در پی درگیری بین نیروهای پلیس و گروهی از کشاورزان که 17 کشت درپی داشت، «فرناندو لوگو» رئیس‌جمهور این کشور را به خاطر اهمال‌کاری در22 ژوئن سال 2012 از کار برکنار کرد.

پاراگوئه

برزیل

نمایندگان مجلس برزیل در 31 آگوست 2016 «دیلما روسف» رئیس‌جمهور این کشور را به اتهام دستکاری غیرقانونی بودجه کشور استیضاح و برکنار کرد.

برزیل


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی