ماهان شبکه ایرانیان

درمان کاهش پلاکت خون با تغذیه و زمان نیاز به درمان پزشکی

پلاکت خون یکی از سلول های خون می باشد که در مغز استخوان تولید می شود. در صورت کاهش این سلول خونی باید نسبت به درمان کاهش پلاکت خون اقدام شود. با آرگا همراه باشید.

درمان کاهش پلاکت خون با تغذیه و زمان نیاز به درمان پزشکی

پلاکت خون عامل اصلی انعقاد  و توقف خونریزی است. در صورتی که این سلول خونی کاهش یابد فرد در معرض خونریزی و در موارد شدیدتر حتی مرگ قرار می گیرد. در این مطلب با روش های درمان کاهش پلاکت خون آشنا می شوید.

روش های درمان کاهش پلاک خون

پلاکت خون یکی از انواع سلول های خون می باشد که در مغز استخوان تولید می شود. این سلول تقریبا کروی شکل کوچک در انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی نقش اساسی بر عهده دارد. با بررسی آزمایش شمارش کامل خون میزان پلاکت این سلول خونی حیاتی مشخص می شود.

در صورتی که پلاکت بدن کاهش یابد انعقاد خون صورت نمی گیرد و فر در معرض خونریزی و در موارد شدید مرگ قرار می گیرد. از این رو میزان پلاکت خون باید جدی گرفته شده و نسبت به درمان آن اقدام فوری صورت گیرد. در این مطلب را روش های درمان کاهش پلاکت خون آشنا می شوید.

علائم پلاکت خون پایین

وقتی تعداد پلاکت های خون کمتر از 150 هزار در هر میکرولیتر باشد یعنی کاهش پلاکت رخ داده است. اگر این کاهش پلاکت خفیف باشد ممکن است بدون علامت بوده و اختلالی در مسیر لخته شدن خون ایجاد نشود. البته این علائم در افراد مختلف فرق دارد.

انواع سرطان، بیماری های خود ایمنی، کم خونی، عفونت های ویروسی و برخی داروها ممکن است سطح پلاکت خون را کاهش دهند. علائم پلاکت خون پایین شامل سردرد، ضعف و خستگی، کبودی پوست، خونریزی شدید یا ناگهانی می باشد.

در مطالعات انجام شده اخیر نیز مشخص شده بین پلاکت خون و کرونا ارتباط وجود دارد. در افراد مبتلا به این بیماری تعداد پلاکت های نابالغ بیشتر شده که ممکن است سبب تشکیل لخته خون در نواحی مختلف بدن گردد. ضمنا به نظر می رسد کاهش خفیف پلاکت خون و کرونا رابطه مستقیمی دارند. با توجه به این موارد لازم است میزان پلاکت خون همیشه در سطح نرمال نگه داشته شود.

درمان پلاکت خون پایین

خوشبختانه روش های تغذیه ای و پزشکی مختلفی برای افزایش پلاکت خون پایین وجود دارد. این افراد می توانند با مراجعه به پزشک راهکار درمانی مناسب خود را دریافت کنند. توجه به دلیل ابتلا به پلاکت خون پایین هم در نوع درمان آن اهمیت دارد.

در هر حال به جز راهکارهایی مثل استفاده از آمپول پلاکت خون یا قرص افزایش پلاکت خون رژیم غذایی افراد هم تاثیر بسیاری بر درمان پلاکت خون پایین دارد. قابل ذکر است پلاکت خون پایین در صورتی که سریعا درمان نشود ممکن است باعث بروز خونریزی های گسترده در سراسر بدن شده و خطر مرگ ایجاد شود.

روش درمانی فوری پلاکت خون تزریق پلاکت یا فراورده های خونی دارای پلاکت می باشد که در بیمارستان صورت می گیرد. پلاکت برخی از خون های اهدایی جدا شده و در بانک خون نگهداری می شود تا در مواقع نیاز به فردی که به پلاکت خون پایین دچار شده تزریق شود.

به این ترتیب درمان این اختلال خونی به علل و شدت پلاکت خون پایین بستگی دارد. دو روش درمانی زیر در نظر گرفته شده است:

1. روش تغذیه ای

با پیروی از رژیم غذایی صحیحی می توان نسبت به افزایش پلاکت خون اقدام کرد. ابتدا باید دانست برخی مواد غذایی سبب کاهش سطح پلاکت خون می شوند. از جمله برخی شیرین کننده ها مثل آسپارتام و آب زغال اخته. همچنین مشروبات الکلی.

برای افزایش پلاکت خون می توانید از مواد غذایی زیر استفاده کنید:

  • میوه و سبزیجات قرمز
  • آب برگ های سبز علف گندم
  • عصاره برگ گیاه بابا آدم
  • تمشک
  • توت فرنگی و بلوبری
  • گوشت قرمز
  • آلوئه ورا
  • کدو حلوایی
  • چغندر
  • ماهی های چرب
  • مرکبات
  • ازگیل
  • کلم بروکلی
  • شاتوت

همچنین می توانید مقاله تغذیه برای افزایش پلاکت خون را مطالعه کنید.

2. روش پزشکی

روش های پزشکی برای درمان پلاکت خون پایین زمانی توصیه می شود که روش های تغذیه ای موثر واقع نشود و وضعیت بیماری وخیم گردد. انتقال خون از روش هایی است که با جایگزین کردن خون از دست رفته با گلبول های قرمز و پلاکت های جدید صورت می گیرد.

تعویض پلاسمای خون هم از روش های مشابه دیگر است. همچنین قرص و آمپول افزایش پلاکت نیز ممکن است برای بیمار تجویز گردد. و در صورت موثر نبودن این روش ها احتمالا پزشک برداشتن طحال را پیشنهاد دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان