ماهان شبکه ایرانیان

توصیه‌هایی برای بیماران قلبی درنوروز

در اینجا به مواردی که بیماران قلبی باید در نوروز رعایت کنند اشاره می‌شود. یکی از این موارد تغذیه است. معمولاً افراد اعتقادشان بر این است که در نوروز می‌توانند رژیم خود را بشکنند.

توصیه‌هایی برای بیماران قلبی درنوروز

دکتر منوچهر قارونی؛ متخصص قلب و عروق

همان‌طور که می‌دانید، نمک دشمن بیماران قلبی است؛ به‌خصوص که معمولاً شب اول عــــید رســم اســت خانواده‌ها ماهی می‌خورند و اغلب هم ماهی همراه با نمک مصرف می‌‌شود و این در بیمارانی قلبی که نارسایی قلبی یا تنگی عروق کرونر دارند، باعث تشدید بیماری می‌شود.

در مهمانی‌ها نیز اگر دقت کنید، اولین چیزی که بعد از چای ‌تعارف می‌شود، آجیل است که معمولاً اول پسته‌ها ‌خورده می‌شود و بعد نوبت به فندق، بادام، تخمه و نخودچی و... می‌رسد. مسأله دیگر مسافرت‌های نوروزی است. این سفرها با هواپیما، قطار، اتوبوس و هر وسیله دیگری باشد، هر کدام شرایط خاص خود را دارد.

سفر در بیماران قلبی

بیمارانی که نارسایی قلبی پیشرفته دارند، با اینکه در کابین هواپیما در 5 هزار پا فشار ثابت است، ولی ممکن است در مسافرت‌های هوایی دچار مشکلاتی مثل تنگی نفس، دردهای آنژینی و دردهای قلبی شوند. اما بیمارانی که از نظر پزشک‌شان قادر به مسافرت هوایی هستند، می‌توانند با هواپیما سفر کنند و بهتر است حتی‌الامکان یک نفر همراه هم داشته باشند.

در سفر با اتومبیل، به‌خصوص اگر مسیر طولانی باشد، آویزان بودن پاها برای چندین ساعت متوالی، در بیماران قلبی ایجاد لخته در ساق پا می‌کند و اگر خوب دقت کنید، وقتی فرد از ماشین پیاده می‌شود، پاهایش متورم و کفش‌ها برایش تنگ است و این نشان می‌دهد که خون در پا جمع شده؛ بنابراین توصیه می‌شود هر 30- 40 کیلومتر اتومبیل را نگه دارید مقداری پیاده‌روی کنید و سپس راه بیفتید.

در بین وسایل نقلیه قطار از همه مناسب‌تر است، زیرا شخص می‌تواند راه برود، بنشیند، بخوابد و... . نکته دیگر اینکه بیماران حتماً باید داروهای قلب خود را در سفر همراه داشته باشند؛ به‌خصوص قرص نیتروگلیسیرین (قرص زیرزبانی).

 نکته بسیارمهم

نکته مهم دیگر اینکه ما ایرانی‌ها عادت داریم در هنگام دید و بازدید با هم روبوسی و از این طریق میکروب‌ها را به یکدیگر منتقل کنیم.

در ایام نوروز و با تغییرات ناگهانی هوا در بهار و احتمال ابتلای بیشتر به سرماخوردگی و انتقال آن از طریق روبوسی، میکروب‌ها به راحتی به بیماران قلبی منتقل می‌شوند و بیماری که سکته قلبی کرده و قلبش بزرگ است، در معرض ابتلا به ذات‌الریه قرار گرفته و ممکن است حالش وخیم‌تر شود.

بنابراین لازم است در ایام نوروز به این نکات مهم توجه گردد. پس در این ایام، اولاً رژیم غذایی را فراموش نکنید؛ به‌خصوص بیماران قلبی که باید بیشتر مراقب باشند.

نکته دوم سفر و وسیله‌سفر کردن است. مورد سوم اینکه سرماخوردگی باعث تشدید بیماری قلبی می‌شود و به همین دلیل بهتر است از روبوسی کردن‌های متوالی خودداری شود.

معمولاً در هفته دوم عید بخش ccu بیمارستان‌ها به علت عدم رعایت این موارد و سکته‌های قلبی پذیرای بیماران بیشتری است. 

اگر در نوروز و تعطیلات دچار ناراحتی قلبی شدیم، چه کنیم؟

نگران نباشید خوشبختانه در ایام نوروز تمام مراکز درمانی، خانه بهداشت، پزشکان و... در حال انجام وظیفه هستند. به آنها مراجعه کرده و این کار را به زمان بازگشت از تعطیلات موکول نکنید.

دست‌دست نکنید هر وقت حس کردید ناراحت هستید، نزد پزشک بروید و دارو را مصرف کنید. بیمارانی که نارسایی قلبی دارند، باید همیشه قرص‌های ادرارآور ‌همراه خود داشته باشند. پس از مصرف نمک، خوردن قرص ادرارآور باعث دفع سموم می‌شود. اگر درد قلب‌تان با قرص بهبود نیافت، حتماً ‌به پزشک مراجعه کنید و این کار را به تعویق نیندازید.

توصیه‌هایی در مورد فشارخون و قلب

افرادی که فشارخون بالا دارند، باید دقت کنند که در ماه فروردین به علت عدم رعایت رژیم، معمولاً فشارخون بالا می‌‌رود و احتمال سکته مغزی زیاد می‌شود؛ بنابراین به میزان مصرف نمک خود دقت کنید و اگر یک وعده از نمک استفاده کردید، وعده‌های دیگر را حذف و از قرص ادرارآور استفاده نمایید. امیدواریم سالی خوب و خوش، همراه با سلامتی در پیش رو داشته باشید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی