ماهان شبکه ایرانیان

اقدامات معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز در گفت‌وگو با میزان تشریح شد

کاهش ۲۹ درصدی طلاق با اقدامات پیشگیرانه

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز با تشریح عملکرد این معاونت در کاهش جرائم و آسیبهای اجتماعی گفت: اجرای طرح آموزش‌های پیش از ازدواج منجر به کاهش ۲۹ درصدی طلاق در استان البرز شده است.

مهدی جوهری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان در رابطه با عملکرد این معاونت و دستاورد‌های آن اظهار کرد: با عنایت به این که خشونت یکی از مهمترین دلایل وقوع جرائم و آسیب‌های اجتماعی است در سال 96 اقدامات متعددی را در راستای پیشگیری از خشونت در دستور کار خود قرار داده ایم.

وی گفت: در این رابطه تشکیل کارگروه پیشگیری از خشونت، برگزاری دوره‌های آموزشی کنترل و مدیریت خشم توسط این معاونت برای سازمان‌های غیر دولتی در استان البرز، برگزاری دوره‌های کنترل و مدیریت خشم توسط این معاونت برای کارکنان دادگستری کل استان البرز، برگزاری جلساتی با حضور سمن‌های فعال استان البرز در راستای پیشگیری از خشونت از جمله اقدامات پیشگیرانه در حوزه پیشگیری از خشونت بوده است.

عیدانه 20 // اقدامات پیشگیرانه و دستاوردهای این معاونت در سال 96/ از کاهش 29 درصدی طلاق تا برگزاری هزاران ساعت دوره آموزشی/ اجرای طرح ناامن سازی محیط‌های تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی

جوهری گفت: یکی از آسیب‌های مهمی که در سالیان اخیر گریبان مردم و جامعه را گرفته موضوع طلاق است که به صورت یک آسیب جدی در این معاونت به آن پرداخته شده است.

وی ادامه داد: به همین منظور هماهنگی و مشارکت در نهادینه‌سازی آموزش‌های پیش از ازدواج و برنامه‌های مربوط به پیشگیری از آسیب‌های خانواده را مورد توجه قرار داده ایم.

این مقام قضایی ادامه داد: الزامی کردن مشاوره‌های پیش از ازدواج در استان البرز مطابق با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور با هدف آموزش مهارت‌های زندگی و آماده سازی زوجین جهت زندگی مشترک و همچنین کاهش آسیب‌های خانوادگی و کاهش ورودی پرونده‌های دعاوی خانوادگی، برگزاری بیش از 700 دوره 6 ساعته آموزش‌های پیش از ازدواج در 4 شهرستان کرج، فردیس، هشتگرد و نظرآباد با سرفصل‌های آموزش مسائل زناشویی، مخاطرات شبکه‌های اجتماعی، آموزه‌های اخلاقی و مذهبی، روانشناسی زن و مرد، احکام و حقوق زوجین از جمله اقدامات در حوزه کاهش واقعه طلاق است.

جوهری خاطرنشان کرد: راه اندازی مراکز مشاوره پیش از طلاق در شهرستان‌های هشتگرد و نظرآباد با هدف ایجاد صلح و سازش میان زوجین متقاضی طلاق، برگزاری 6 کارگاه مداخله در فرایند طلاق ویژه مشاوران مرکز مشاوره پیش از طلاق، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه مصلحین شناسایی شده در شهرستان نظرآباد جهت راه اندازی مدل داوری در دعاوی خانوادگی (طرح مصلحین)، برگزاری دوره آموزشی مربیگری طرح مصلحین (داوری در محاکم خانواده) ویژه قضات دادگستری، برگزاری بیش از 50 کارگاه طرح مهر ویژه مراجعین مرکز مشاوره پیش از طلاق، برگزاری جشن بزرگ «سازش همیشگی زوجین» ویژه مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره پیش از طلاق در بهمن ماه 96 و راه اندازی مرکز ملاقات با فرزندان طلاق در شهرستان هشتگرد و شهرستان اشتهارد در سال 96 از دیگر فعالیت‌ها و اقدامات معاونت اجتماعی دادگستری استان البرز بوده است.

عیدانه 20 // اقدامات پیشگیرانه و دستاوردهای این معاونت در سال 96/ از کاهش 29 درصدی طلاق تا برگزاری هزاران ساعت دوره آموزشی/ اجرای طرح ناامن سازی محیط‌های تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان البرز در ادامه گفت‌وگو به آمار و ارقام هم اشاره کرد و گفت: اجرای طرح آموزش‌های پیش از ازدواج منجر به کاهش 29 درصدی طلاق در استان البرز شده است.

وی توضیح داد: مدت زمان برگزاری این آموزش‌ها در شهرستان‌های کرج و فردیس 6 روز کاری در طول هفته و معادل 5 ساعت در روز بوده و در شهرستان¬های ساوجبلاغ و نظرآباد 2 روز کاری در طول هفته و 5 ساعت در روز می‌باشد. نهایتاً تا پایان آذرماه 96 تعداد 22 هزار 750 نفر یا 11 هزار 375 زوج در این کلاس‌ها آموزش دیدند.

جوهری به برنامه‌های آموزشی با موضوع پیشگیری‌های رشد مدار هم اشاره کرد و گفت: توجه به کودکان و نوجوانان در کاهش آسیب‌های جامعه بر کسی پوشیده نیست. موضوعی که در دستگاه قضایی نیز از آن غفلت نگردیده و اقدامات آموزشی ارزشمندی در این راستا صورت گرفته است.

عیدانه 20 // اقدامات پیشگیرانه و دستاوردهای این معاونت در سال 96/ از کاهش 29 درصدی طلاق تا برگزاری هزاران ساعت دوره آموزشی/ اجرای طرح ناامن سازی محیط‌های تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی

این مقام قضایی ادامه داد: پیگیری استمرار اجرای پروژه ملی نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان در مدارس منتخب و تعمیم در مدارس شهرستان نظرآباد و کرج، برگزاری 40 دوره آموزشی پیشگیری‌های رشدمدار برای والدین کودکان 7 تا 12 سال در مدارس ابتدایی استان البرز با هدف آموزش پیشگیری از آسیب‌های تهدید کننده کودکان و نوجوانان، برگزاری 3 کارگاه آموزشی مربیگری مهارت‌های اجتماعی پایه ویژه مربیان مهد‌های کودک و مراکز پیش دبستانی، برگزاری 4 دوره مربیگری بیست مهارت پیشگیری رشد مدار برای مربیان منتخب، برگزاری 8 دوره آموزشی ضمن خدمت فرهنگیان با موضوع پیشگیری‌های رشد مدار ویژه مربیان و معلمان مدارس ابتدایی و برگزاری 15 دوره آموزشی طرح فرزندان آفتاب ویژه سربازان وظیفه در پادگان‌های استان در راستای آموزش به کودکان و والدین آن‌ها از جمله اقدامات آموزشی صورت گرفته دراین حوزه است.

جوهری در ادامه به یکی دیگر از آسیب‌های الویتی جامعه هم اشاره کرد و گفت: اعتیاد و مضرات آن آسیبی است که هزینه زیادی را به فرد، خانواده، جامعه و نظام تحمیل می کند و این آسیب از آن دست آسیب‌هایی است که اگر به صورت جدی مورد رسیدگی و توجه قرار نگیرد آثار زیانبار را به آیندگان تحمیل خواهد کرد.

عیدانه 20 // اقدامات پیشگیرانه و دستاوردهای این معاونت در سال 96/ از کاهش 29 درصدی طلاق تا برگزاری هزاران ساعت دوره آموزشی/ اجرای طرح ناامن سازی محیط‌های تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی

وی تصریح کرد: لذا برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد جزو برنامه‌های مهم خود در معاونت اجتماعی قرار دادیم.

جوهری گفت: از جمله فعالیت‌هایی که در این حوزه صورت داده ایم می‌توان به راه‌اندازی مرکز غربالگری درمان مدار در استان البرز، پیگیری تأسیس مرکز بزرگ غربالگری معتادان در شهرستان کرج با ظرفیت 2000 نفر، اجرای 20 دورة آموزشی مدیریت مهارت و دانش رفتار برای معتادین متجاهر مراکز ماده 15 و 16، برگزاری 30 دوره آموزشی طرح هور برای متهمان امنیت اخلاقی معرفی شده از سوی پلیس و برگزاری دوره مربیگری طرح هور و مهاجر اشاره کرد.

معاون اجتماعی دادگستری استان البرز بیان کرد: همچنین درخصوص اجرایی شدن آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان، این معاونت ضمن هماهنگی و برگزاری جلسات منظم با سازمان‌ها و ادارات مختلف درخصوص اجرای آیین نامه مذکور، از جایگاه مطالبه‌گری آنها را نسبت به شرح وظایف خود توجیه و در حال راه اندازی مرکز مادة 16 و تحویل مرکز به سازمان بهزیستی استان البرز هستیم.

عیدانه 20 // اقدامات پیشگیرانه و دستاوردهای این معاونت در سال 96/ از کاهش 29 درصدی طلاق تا برگزاری هزاران ساعت دوره آموزشی/ اجرای طرح ناامن سازی محیط‌های تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی

این مقام قضایی گفت: البته ما در میان این اقدامات از قشر آسیب پذیر هم غافل نبوده و برای قشر آسیب پذیر هم اقدامات پیشگیرانه و آموزشی متعددی داشته ایم که در این راستا می‌توان به برگزاری 20 دوره آموزشی طرح هجرت برای زندانیان ندامتگاه مرکزی استان البرز، برگزاری 15 دوره آموزشی طرح هور ویژه زندانیان جرایم 6 تا 8 تعزیری، پیگیری شناسایی کودکان کار و تهیه آمار جامع از آن‌ها توسط اداره کل بهزیستی استان البرز، برگزاری بازدید‌های میدانی از مراکز نگهداری کودکان کار و خیابان تحت پوشش اداره کل بهزیستی استان اشاره کرد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز ادامه داد: همانگونه که میدانیم کم آبی و کاهش نزولات آسمانی چند سالی است که کشور را به صورت جدی تهدید می‌کند. موضوعی که اگر از اکنون مدیریت نشود در آینده‌ای نه چندان دور به یک بحران تبدیل خواهد شد.

وی توضیح داد: لذا در این رابطه اجرای طرح ارتقای توانمندی نظام نظارت انتظامی و بازرسی در صیانت از منابع آب را مورد توجه قرار دادیم.

جوهری بیان کرد: در این رابطه فعالیت‌ها و اقداماتی همچون الزام شرکت آبفای استان در اعلام وضعیت موجود نیروی انسانی و تجهیزاتی سازمان آب منطقه‌ای در مقابله با بحران آب، بازدید میدانی از تصفیه خانه ماهدشت و محمدشهر و نظارت بر چرخه بازتولید آب در صنعت کشاورزی و صدور دستور قضایی مبنی بر عدم استفاده از آب‌های فاضلاب تصفیه نشده در آبیاری زمین‌های کشاورزی در مناطق جنوبی کرج، ابلاغ مصوبات کارگروه صیانت از منابع آب به شهرستان¬های تابعه و در پلمب و مسلوب المنفعه کردن چندین حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق در ساوجبلاغ و نظرآباد و توقیف 6 دستگاه حفاری غیرمجاز و نگهداری آن در پارکینگ تا زمان صدور رای اجرا گردید.

وی گفت: علاوه بر موارد مذکور اجرای طرح برهم زدن بازار‌های واقعی و مجازی خرید و فروش اموال مسروقه و ممنوعه از دیگر موضوعاتی است که در ذیل برنامه‌های معاونت اجتماعی دادگستری البرز می‌توان به آن اشاره کرد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز ادامه داد: برگزاری یک جلسه کارگروه و تصویب 14 مصوبه و ابلاغ آن به دستگاه‌های عضو کارگروه و اجرایی شدن کلیه مصوبات آن با توجه به ظرفیت‌های موجود هر دستگاه، شناسایی و شناسنامه دار کردن سارقین سابقه دار و هماهنگی با ناجا درخصوص پایش آنها بصورت نامحسوس در ایام پس از تحمل مجازات از جمله دستاورد‌های اجرای طرح طرح برهم زدن بازار‌های واقعی و مجازی خرید و فروش اموال مسروقه و ممنوعه است.

این مقام مسئول تصریح کرد: شناسنامه دار کردن مناطق آلوده به سرقت و در شرف آلودگی و ارائه راهکار به دست اندرکاران مبارزه با جرم سرقت و خرید و فروش اموال مسروقه، احصاء خلاء‌های قانونی موجود و ارائه به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، الزام سازمان صنعت معدن و تجارت، شهرداری و اتاق اصناف به ثبت نام سمساری‌ها و اجناس دست دوم و دست فروشان به اخذ جواز کسب و ارائه فاکتور به خریداران اجناس دست دوم و ... و ساماندهی دست فروشان و فروشندگان اجناس دست دوم در جنب پل آزادگان از جمله دیگر فعالیت‌ها در این رابطه است.

پیگیری اجرای طرح توانمندسازی قضات مرتبط با فرایند داوری از دیگر موضوعاتی بود که مهدی جوهری به آن اشاره کرد و گفت: راه اندازی 5 مؤسسه داوری، ایجاد شرط داوری در قرارداد‌های اصناف، برگزاری بیش از 7 دوره آموزش داوری و اختصاص شعب رسیدگی به پرونده‌های داوری از جمله اقدانات انجام شده در رابطه با اجرای طرح توانمندسازی قضات مرتبط با فرایند داوری بوده است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای حمایت از تولید هم گفت:  دستگاه قضایی اهتمام ویژه‌ای را در جهت حمایت از تولید و سرمایه گذاری داشته است. دادگستری استان البرز هم به تبع آن اقدامات و فعالیت‌های مناسبی را در این زمینه انجام داده که می‌توان به هماهنگی و ایجاد رویه موثر در حمایت قضایی از تولید و سرمایه گذاری (اقتصاد مقاومتی)، اخذ لیست واحد‌های غیرفعال استان به تفکیک شهرستان و محل استقرار، گردآوری اطلاعات و احصاء موانع و شناسایی راهکار‌های تسهیل در حمایت قضایی، برگزاری نشست فصلی کمیته حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری و اخذ گزارش از شهرک صنعتی اشتهارد و کسب موفقیت در رفع مشکل واحد‌های تولیدی فعال شهرک صنعتی اشتهارد اشاره کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی