ماهان شبکه ایرانیان

سید حسن نصرالله:

شایعات بیماری من دروغ پردازی بود/ کشف تونل ۱۴ ساله شکست اطلاعاتی برای صهیونیست‌ها است

دبیر کل حزب‌الله لبنان در گفت‌وگویی اعلام کرد که شایعات بیماری او کاملا دروغ بود و بی اساس بوده است.

شایعات بیماری من دروغ پردازی بود/ کشف تونل 14 ساله شکست اطلاعاتی برای صهیونیست‌ها است

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از العالم،سید حسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله لبنان، پس از چند ماه سکوت، در گفتگوی زنده با شبکه المیادین درباره سکوت رسانه‌ای و شایعات پیرامون خود اظهارداشت: این مسئله آن‌چنان که در رسانه‌های اسرائیلی یا سعودی گفته شد صحت نداشت. نه سکته قلبی، مغزی و نه روحی و عقلی.. [خنده]من خوبم و با آنکه وارد شصت‌سالگی شده‌ام، هیچ مشکل سلامتی نداشتم.

وی با بیان اینکه هیچ مشکل جسمی ندارم و تمام آنچه که گفته شد، دروغ پردازی بود بیان داشت: آنچه که درباره بیماری من و یا مرگ من منتشر شده است، مضحک است.

تصمیم گرفته بودیم تا زمان پایان عملیات سپر شمال اظهار نظر نکنیم

دبیر کل حزب الله لبنان با بیان اینکه عدم سخنرانی من در این مدت ارتباطی به وضعیت سلامت من ندارد، تاکید کرد: من و برادرانم در حزب الله تصمیم گرفتیم که درباره عملیات سپر شمال تا زمانی که به پایان برسد، اظهار نظر نکنیم.

سید حسن نصرالله افزود: ایزنکوت رییس ستاد ارتش رژیم اشغالگر از پایان عملیات سپر شمال سخن گفت، اما عملیات هنوز تمام نشده است.

دبیر کل حزب الله لبنان گفت: دیروز گزارشی به من دادند و گفتند که عملیات تا جمعه ادامه داشته و امروز شنبه تعطیل بوده است. اما آیزنکوت پایان عملیات را اعلام کرده بود... من به همه دوستداران و حتی به اسرائیل می‌گوییم که ما پایبند به دشمن نیستیم که هر زمانی واکنش نشان دهیم.

وی خاطرنشان کرد: شایعه پراکنی درباره وضعیت سلامت من در واقع تلاشی برای کشاندن من به سخنرانی است و آن چیزی بود که ما نمی‌خواستیم.

ما ملزم نیستیم که بگوییم، حزب‌الله تونل حفر کرده است/ کشف تونل 14 ساله شکست اطلاعاتی برای صهیونیست هاست

سید حسن نصرالله در پاسخ به سوالی درباره عملیات کشف تونل اسرائیل گفت، ما ملزم نیستیم که بگوییم، حزب‌الله تونل حفر کرده است. ما همیشه تمایل داریم که ابهام سازنده را در پیش بگیریم. حتی اسرائیل ادعا می‌کند که حزب‌الله عامل حفر تونل است، اما تاکنون دلیلی برای این ادعا ارائه نکرده است... البته که تونل‌هایی هست بوده. حالا چه جدید چه قدیمی؛ و برخی را کشف کرده‌اند. حال جدای از اینکه چه زمانی حفر شده، قبل از جنگ 2006 یا بعد آن یا اینکه چه کسی حفر کرده، به هر حال این تونل‌ها هست و نکته در این است که اسرائیل آن را دیر کشف کرده است و این شکست دستگاه اطلاعاتی اسرائیل بود. یکی از این تونل‌ها عمری در حدود سیزده یا چهارده سال بود. یعنی ارتش، سرویس اطلاعات و دستگاه‌های آنان این را کشف نکرده بودند هر چند که رسانه‌های اسرائیلی از تونل‌ها صحبت کرده بودند.

نصرالله گفت که «موشه یعلون در اثنای عملیات سپر شمال گفت، ما از دو سال پیش از این تونل‌ها خبر داشتیم و برخی شهرک‌نشینان گفتند که آن‌ها دو سال پیش سوال‌هایی درباره این تونل‌ها از مقامات پرسیده بودند. سوال ما این است که آیا سران اسرائیل به شهرکنشینان دروغ می‌گویند؟».

نتانیاهو به ما خدمت کرد!

دبیر کل حزب‌الله توضیح داد: این مسئله [عملیات سپر شمال برای کشف تونل‌ها]ترس و هراس را وارد دل همه شهرک‌نشینان [اسرائیلی]کرد. آن‌ها قبل از این عملیات می‌گفتند تونلی در کار نیست و تنها نگرانی سقوط موشک‌ها بود، نتانیاهو با این کار رسانه‌ای بزرگ روی تونل -که اصلا نیاز به این کار رسانه‌ای بزرگ نداشت- ترس و هراس را به دل شهرک‌نشینان وارد کرد. نتانیاهو با عملیات سپر شمالی در جنگ روانی به ما خدمت کرد چرا که شهرک‌نشینان را بشدت ترساند و آن‌ها از این به بعد صدای هر چکشی را بشوند با ترس خواهند گفت که صدای چکش می‌شنوند.

برای مقابله با تهدیدات اسراییل، استفاده از همه ابزار‌های قدرت حق ماست

وی تاکید کرد: اگر تصمیم بگیریم که وارد الجلیل شویم، صهیونیست‌ها هرگز نخواهند فهمید که چگونه وارد خواهیم شد.

سیدحسن نصرالله با بیان اینکه بخشی از نقشه ما در جنگ آتی، ورود به الجلیل است، یادآور شد: ما بی‌شک از سال‌ها پیش قدرت ورود با الجلیل را داریم، اما تصمیم آن بستگی به شرایط [جنگ احتمالی]دارد. برای مقابله با تهدیدات اسراییل، استفاده از همه ابزار‌های قدرت حق ماست.

دبیر کل حزب‌الله گفت: پس از جنگ سوریه، مساله آسانتر شده و برای دیوار‌هایی که بنا می‌کنند، راه حلی پیدا کردیم از همین رو به دشمن اجازه نمی‌دهیم که قواعد درگیری را به ما تحمیل کند و یا آن‌ها را تغییر دهد.

اگر اسراییل به ما حمله کند پشیمان خواهد شد

نصرالله در پاسخ به سوالی درباره تهدید سابق خود علیه اسرائیلی‌ها گفته بود، اگر تجاوز کنند، پشیمان خواهند شد، گفت، بله پشیمان خواهند شد. یکی از نکاتی که امشب من به نتانیاهو یا دیگر سران اسرائیلی می‌گویم، این است که مرتکب اشتباه نشوند.

وی تاکید کرد: گزینه‌های ما روی میز است، اما امروز مقاومت در جایگاهی است که می‌تواند بگوید، تمام گزینه‌های ما روی میز است... هر آنچه از ایستادگی، مقاومت و قدرت لازم است، و عقل و درایت و شجاعت حکم می‌کند، نزد ما موجود است.

نصرالله ادامه داد: من یادم هست که در سال 2000 سال عقب‌نشینی دشمن از جنوب لبنان و در آن ایام سوالی مطرح شد که حزب‌الله در مرز چه خواهد کرد. ما گفتیم که خاک لبنان را آزاد خواهیم کرد. پرسیدند، کجا را؟ پاسخ دادیم که لبنان و حکومت آن است که تشخیص می‌دهد کجا خاک لبنان است و مقاومت از آن حمایت می‌کند. آن زمان امیل لحود (نخست‌وزیر) و کابینه مزارع شبعا را خاک لبنان تشخیص دادند. ما آن را خاک لبنان قلمداد کردیم... مسئله مرز‌ها و اینکه کجا خاک لبنان است و کجا نیست، مربوط به حکومت لبنان است و مقاومت از آن حمایت می‌کند... مثلا اگر دشمن اسرائیلی جایی در لبنان را هدف بگیرد یا عملیات امنیتی داخل لبنان انجام دهد یا عملیات تروری در لبنان انجام دهد، یا هر کس از برادران ما در حزب‌الله حتی در سوریه را ترور کند - ما بعد از حادثه قنیطره این قاعده را توسعه دادیم- این مسئله مربوط به کل لبنان و امنیت و ثبات آن است. این‌ها مثال است که ذکر کردم.

عملیات سپر شمالی کاملا شکست خورده است

دبیر کل حزب‌الله در ادامه به اسراییلی‌ها هشدار داد که باید بدانند که نتنیاهو ممکن است به خاطر بلندپروازی‌های خود دچار اشتباه شود.

سیدحسن نصرالله هشدار داد که بعید می‌داند نتانیاهو علیه لبنان مرتکب اشتباهی شود، اما ممکن است مکان این اشتباه در سوریه یا حتی در غزه باشد... الان غزه تحت فشار است... مردم غزه تسامح نخواهند کرد و سقف خواسته‌هایشان پایین نیست... غزه از حیث روانی نیز آماده است و آماده پاسخ نظامی هم هست.

نصرالله بار دیگر با اشاره به عملیات سپر شمال اسرائیل برای کشف تونل‌ها تأکید کرد که این عملیات از حیث سیاسی کاملا شکست خورده و ابدا مانع عملیات احتمالی الجلیل نمی‌شود حتی شما بگو ده درصد. این عملیات از حیث اطلاعاتی نیز در بی‌ثبات کردن موضع رسمی لبنان هم ناکام ماند... موضع رسمی لبنان در شورای امنیت و موضع کویت هم شکست اطلاعاتی اسرائیل بود... و تنها یک دستاورد داشت مبنی بر اینکه بله تونل‌هایی هست.

وی تصریح کرد: در مساله تونل‌ها ایزنکوت نیز در ایجاد رعب و وحشت نزد اسراییلی‌ها سهیم بود؛ زیرا وی گفت: حزب الله برای وارد کردن مبارزان این تونل‌ها را ساخت

دبیر کل حزب‌الله خاطرنشان کرد: در لبنان در خصوص عدم وقوع هرگونه اختلاف درباره تونل‌ها نوعی انسجام وهماهنگی وجود داشتو اسراییلی‌ها در متزلزل کردن موضع رسمی لبنان در خصوص عملیات تونل‌ها نیز دچار شکست اطلاعاتی شدند.

دولت لبنان مسئول متوقف کردن ساخت دیوار حائل است

دبیرکل حزب الله در خصوص اقدام اسرائیل برای ساخت دیوار در مرز لبنان گفت: اسرائیل سعی دارد حفاری کند و ساخت دیوار را ادامه دهد و مسئولیت متوقف کردن آن، دولت لبنان است. آیا درست است که به اسرائیلی‌ها اجازه داده شود این کار را بکند؟ این کار تبعاتش برای کل لبنان خواهد بود... ما استدلال‌های محکم و راهبرد قوی دفاعی داریم و این آمادگی را داریم که راهبرد دفاعی را بدون قید و شرط با دولت لبنان مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

نصرالله در پاسخ به سوال درباره احتمال تغییر سیاست اسرائیل مبنی بر کنار گذاشتن سیاست ابهام گفت: تل آویو که در سوریه متحمل شکستی استراتژیک شده است به شدت نگران سوریه است؛ هر چند نتانیاهو با قیل و قال کردن در صدد مخفی کردن این شکست است و از آنجایی که او در آستانه انتخابات قرار دارد، ممکن است دچار خطای محاسباتی شود.

به اندازه کافی موشک‌های نقطه زن داریم

دبیرکل حزب الله لبنان گفت که مقاومت به اندازه کافی موشک نقطه‌زن دارد و هرجایی را هم که لازم باشد، هدف قرار می‌دهد.

وی در پاسخ به سوال المیادین درباره اینکه مقاومت چقدر موشک دارد، گفت: هر اندازه که یک جنگ احتمالی نیاز داشته باشد.

سید حسن نصرالله در ادامه تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از دستیابی مقاومت به این موشک‌ها از طریق حمله به سوریه را بی‌فایده دانست و اعلام کرد که «ما آنچه لازم داریم، اکنون داریم و نیاز به انتقال نداریم. من نمی‌گویم که نقطه‌زن زیاد داریم تا بنیامین نتانیاهو نگران نشود، اما به اندازه لازم داریم.»

در آخرین مرحله پیروزی سوریه قرار داریم

نصرالله درباره آخرین تحولات مربوط به سوریه گفت که ما در سوریه به مرحله آخر و پیروزی بزرگ نزدیک می‌شویم و تا قبل از حل مسئله ادلب و شرق فرات نمی‌توانیم بگوییم که پرونده بسته شده است.

اکنون وضعیت سوریه در بهترین شرایط در طول هشت سال بحران خود قرار دارد، اما مشکل الان در شرق فرات، مشکلی مربوط به دولت سوریه است که متوجه ترکیه هم است. مشکل دیگر سوریه در حال حاضر ادلب و شمال سوریه است. ارتش سوریه این قدرت را دارد که کار در شمال سوریه را تمام کند، اما بعد از مذاکرات آستانه و تلاش ویژه ترکیه با روسیه، سیاست بر این شد که مشکل به گونه‌ای دیگر حل شود که البته هنوز حل نشده است.

وی همچنین به مشکلات ترکیه با جریان‌های کردی این کشور اشاره کرد و گفت که اردوغان احزاب کردی را هم بخشی از پ. ک. ک. می‌پندارد. نصرالله افزود: ترکیه و کرد‌ها هر دو متحد آمریکا هستند، اما این اختلاف را با هم دارند و ترکیه کرد‌ها را تهدید امنیت ملی خود می‌داند. برعکس سوریه آنان را راهکار خود می‌بیند. نزدیک بود که اردوغان و ترامپ به دلیل مسئله شرق فرات به درگیری برسند. ترامپ تصمیم خروج از سوریه گرفت که بحث خود را دارد.

سید حسن نصرالله همچنین گفت که عربستان و امارات با تصمیم آمریکا از کرد‌ها حمایت مالی می‌کردند و همچنان می‌کنند.

بازگشت اردوغان به توافق آدنا اتفاق خوبی است

من تا الان از محتوای دیدار اردوغان با پوتین که از مسکو بازگشت مطلع نشده‌ام. اما این مسئله هنوز حل نشده است و مسئله شرق فرات حل نشده است. اما وقتی اردوغان از مسکو برگشت از توافق آدنا صحبت کرد که در زمان حافظ اسد حاصل شده بود.

وقتی اردوغان می‌گوید باید به توافق آدنا برگردیم یعنی چه؟ یعنی بازگشت ارتش سوریه به شرق فرات تا مرز‌ها با ترکیه. همین که اردوغان به توافق آدنا بازمی‌گردد و آن را مرجع گفتگو قرار می‌دهد، این به نظر من اتفاق خوبی است.

نصرالله در خصوص ادلب و تسلط جبهة النصره بر استان ادلب گفت: بله النصره بر ادلب و غرب حلب مسلط شده است. المیادین پرسید آیا ترکیه با این برگه بازی می‌کند؟. نصرالله گفت، عدم عجله در آغاز نبرد، به دلیل درگیری داخلی [گروه‌های مسلح]در ادلب بود که هیچ حدومرز اسلامی و انسانی ندارد. النصره تقریبا همه گروه‌های نزدیک به ترکیه را کنار زد. آیا ترکیه موافق این بود؟ سوالی گیج‌کننده است. آیا ترکیه همراهی کرد؟... جبهة النصره در شورای امنیت و از دید جامعه بین‌الملل تروریستی است. گروهی سوری یا به اصطلاح اسلام‌گرا نیست که اردوغان از آن حمایت کند. همه آن را تروریستی می‌دانند و روسیه نیز آن را تروریستی می‌داند. تلاش‌هایی شد برای اینکه جبهة النصره وارد مناطق دیگر با هویتی جدید بشود که هیچ ارتباطی با النصره نداشته باشد و ماهیت گذشته خود را کنار بگذارد با ساختار جدید و جزئی از حل‌وفصل داخلی سوریه شود. النصره و محمد الجولانی و نه بزرگ‌تر از او نمی‌تواند چنین راهکاری را بپذیرد. معلوم نیست وضعیت ادلب به کجا برسد. ترکیه نیز در تنگناست. ترکیه نمی‌تواند از این وضعیت ادلب دفاع کند [چون النصره تروریستی است]و باید راه‌حلی برای آن بیابد یا اینکه آن را در اختیار سران سوریه بگذارد که هیچ نقطه‌ای از خاک سوریه را در اختیار تروریست‌ها باقی نخواهند گذاشت. همه گزینه‌ها برای ادلب روی میز است، اما راهکاری سیاسی در اولویت است.

ترامپ در خروجش از سوریه صادق به نظر می‎‌رسد

نصرالله گفت که به نظر او ترامپ در همه جا‌هایی که از خروج صحبت می‌کند، صادق است. این وعده‌های انتخاباتی او است. این در حالی است که ادبیات باراک اوباما رئیس جمهور قبلی آمریکا بر مبنای دروغ و نیرنگ و دو رویی بود. ولی ترامپ از همان روز اول گفته بود که عربستان و کشور‌های حوزه خلیج فارس باید میلیون‌ها و میلیارد‌ها دلار هزینه کنند. در عین حال ادبیات او علیه این کشور‌ها تحقیر کننده است و حتی درباره اروپا و کره جنوبی نیز به صورت تحقیر آمیز صحبت می‌کند و من فکر می‌کنم او در خروج نیروهایش از سوریه صادق است.

امروز طالبان و هیأت آمریکایی به ریاست زلمای خلیل‌زاد گفتند که توافق کردند. در پیش‌نویس آمده خروج کل نیرو‌های خارجی طی چند ماه آینده است. در سوریه هم همینطور از روز اول قصد خروج داشت... هفت ماه پیش گفته بود که ما بزودی از سوریه خارج خواهیم شد.

جیمز متیس وزیر دفاع پیشین و دیگران گفتند که این پیروزی مجانی برای روسیه و ایران است. رفتند پیش او و گفتند مهلت بده. اگر مصر هستید که خارج شوید، مهلت دهید شش ماه تا دستاوری داشته باشیم. اما رسما شش ماه را اعلام نکردند.

رفتند در روسیه و گفتند آماده خروج از سوریه تا آخرین سرباز و حتی از تنف هستیم.. تنف مهم است. اما شرطش خروج نیرو‌های ایرانی و حزب‌الله از سوریه است. با ایرانی‌ها صحبت کنید که از سوریه خارج شوند تا آمریکا کامل خارج شوند. در آن زمان، روس‌ها به برادران ایرانی گفتند و رئیس جمهور پوتین به رئیس جمهور روحانی گفت و رئیس جمهور روحانی به من گفت، و گفته شده که منتظر باشید تا پاسخ ایران و حزب‌الله برسد. من به عنوان یک طرف، گفتم، آمریکایی‌ها دنبال خارج شدن از سوریه هستند و دنبال دستاورد می‌گردند تا بگویند که ترامپ دستاورد مهمی به دست آورده همانطور که نتانیاهو دنبال دستاورد بزرگ‌تری است. پاسخ ایران هم منفی بود و گفت که ما به درخواست دمشق برای مبارزه با تروریسم در سوریه هستیم. بشار اسد رئیس جمهور سوریه نیز گفت که من اصلا چانه‌زنی بر سر ایران مقابل آمریکایی‌ها را قبول ندارم. این‌ها دوست و متحد هستند آن‌ها دشمن هستند. طرف روسی هم هیچ فشاری وارد نکرد، هر چند در رسانه تبلیغاتی میکنند. روسیه فقط به انتقال پیام بسنده کرد. ترامپ دریافت که این طرح بی‌فایده است. در دوره اخیر هم آمریکا فشار را بیشتر کرد و کشتار‌هایی در شرق سوریه مرتکب شد. اعلام ترامپ درباره خروج آمریکا از سوریه برای کسی غافلگیرکننده نبود... آمریکایی‌ها برای ادامه فشار نظامی بر سوریه نیاز به پایگاه در این کشور ندارند. آن‌ها از طریق هواپیما و آسمان این کار را می‌کنند.

نصرالله گفت، آمریکایی‌ها زمانیکه گفتند خارج می‌شوند، حرف مهمی زدند که نمی‌خواهند دیگر پلیس منطقه باشند. این حرف برای عربستان و دیگر کشور‌های عربی خلیج فارس و گروه‌های متحد آمریکا سخت بود. آمریکایی‌ها گفتند که اگر ما نباشیم در عربستان فارسی صحبت خواهند کرد و اگر ما نباشیم شما هم نخواهید بود... این‌ها به اینجا رسید که کرد‌ها به مسکو رفتند. به عراق رفتند تا نزد بشار اسد میانجی‌گری کنند. کُرد‌ها بسرعت به مسکو، عراق، لبنان و جا‌های دیگر رفتند. چرا؟ چون آمریکا، آن‌ها را تنها گذاشت.

در حال تکمیل/

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان