برترین ها - ترجمه از صدف حقیقت: مصرف خیار معمولا بسیار مفید است. مقدار زیاد آب موجود در خیار این معنا را میدهد که این میوه کالری کمی داشته و میتواند به کاهش وزن کمک کند. از آنجایی که تقریبا همه افراد تصور میکنند خیار از سبزیجات به شمار میرود، باید بدانید که در حقیقت میوهای است که به خانواده گیاهانی مانند طالبی، کدو و هندوانه تعلق دارد.
با این وجود طعم متفاوت و کمی تلخ آن باعث میشود که مردم خیار را در انواع سالادها و دستورهای غذایی مشابه استفاده کنند. شما در ادامه این مطلب با مزایای سلامتی مصرف خیار در رژیم غذایی خود آشنا شوید. خیار را باید حتما با پوست بخورید چرا که پوست آن غنی از فیبر است و میتواند ناراحتیهای معده مانند سوزش معده و احساس سنگینی در حین هضم را از کاهش دهد.
به دلیل اینکه خیار عمدتا از آب تشکیل شده، مقدار زیادی کالری ندارد. هر 100 گرم از این میوه که 97 درصدش مایع است، تنها 13 کالری دارد. به علاوه میزان کربوهیدرات خیار کم بوده و ویتامین آ، ب، ث و منیزیم بسیاری دارد. مقدار بالای فیبر آن برای کاهش وزن نیز مناسب است. به دلیل ارزش غذایی بالا میتوان گفت خیار یک ماده غذایی شگفت انگیز است که در موارد مختلف مفید خواهد بود.
فواید خیار برای پوست
معمولا خیار برای درمانهای زیبایی مورد استفاده قرار میگیرد چرا که پوست خیار حاوی مقدار زیادی ویتامین ث و اسید کافئیک است. این ریز مغذیها به کاهش التهاب پوست کمک کرده، باعث از بین رفتن تحریکات و ناراحتیهای پوستی میشوند و همچنین به سلامت کلی پوست نیز کمک میکنند. به همین دلیل است که خیار در بسیاری از محصولات پوستی و اطراف چشم به کار برده میشوند. به علاوه خیار با بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس، اگزما و آکنه مبارزه میکند. البته میتوانید خیار را به صورت اسموتی و همراه با آب و لیمو هم مصرف کنید تا به تمیز کردن و پالایندگی بدن کمک کند.
فواید خوردن خیار برای بافتهای بدن
مواد موجود در خیار حاوی مقدار مشخصی از مادهای است که به نام سیلیس شناخته میشود. این ماده قادر است بافتهای بدن را تقویت و بازسازی کند. مصرف خیار به سلامت ماهیچه ها، تاندون ها، غضروف ها، رباطها و استخوانهای بدن کمک میکند. این دلیل به اندازه کافی مصرف خیار را توجیه خواهد کرد.
فواید خیار بر سیستم قلبی عروقی
خیار حاوی مواد معدنی متنوع مانند منیزیم، پتاسیم و فیبر است که به سلامت قلب کمک میکنند. این ریز مغذیها گردش خون را تسهیل کرده، موجب کاهش احتمال ابتلا به فشار خون بالا شده و فشار خون بالا را پایین میآورند.
مزایای گوارشی
با توجه به این حقیقت که خیار حاوی مقدار زیادی آب، فیبر، منیزیم و پتاسیم است؛ مصرف این میوه به کاهش احتمال ابتلا به سوزش معده و احساس سنگینی کمک میکند. باید این نکته را در نظر داشته باشید که این مواد معدنی بیشتر در پوست خیار یافت میشوند، پس بهتر است پوست آن را در زمان مصرف جدا نکنید. خیار یک ماده ادرارآور عالی است، به حذف چربیهای ذخیره شده در بافتهای بدن کمک میکند و احتمال تجمع مایعات را کاهش میدهد.
خیار به عنوان محافظت کننده
علاوه بر همه فواید گفته شده، مصرف خیار به این دلیل برای سلامتی مفید است که میتواند بدن را از عوامل مضر و آسیب رسان خارجی محافظت کند. اول از همه خیار قادر است مخاط معده و روده را ترمیم و مواد سمی و خطرناک را از بدن خارج کند. خیار به دلیل ویتامینهای ب فراوانش، به تقویت و بهبود سیستم ایمنی کمک میکند. همچنین ویتامین ث موجود در آن احتمال ابتلا به سرماخوردگی را کاهش داده و مرحله بهبود را تسریع میبخشد. در نهایت خیار شما را در برابر عناصر سمی موجود در مواد غذایی و محیط زیست اطراف مصون میدارد.
توصیه جدی
علی رغم همه مزایای گفته شده، برخی از مشکلات نیز در زمان مصرف خیار به وجود میآیند. خیار حاوی مادهای به نام کوکوربیتاسین است که در صورت مصرف به میزان زیاد ممکن است موجب نفخ شکم و دیر هضمی گردد. به همین دلیل افرادی که همیشه از مشکل دیرهضمی و نفخ رنج میبرند، باید خیار را به میزان کمتری مصرف کنند. از آنجایی که خیار ادرار آور است، ممکن است باعث کاهش آب بدن گردد. به همین دلیل برای جلوگیری از مشکل کم آبی بدن خیار را به اندازه کافی مصرف کنید.
منبع: steptohealth