ماهان شبکه ایرانیان

معاون سازمان برنامه و بودجه مطرح کرد

راه های سازمان برنامه برای تامین هزینه بازسازی مناطق سیلزده

راه های سازمان برنامه برای تامین هزینه بازسازی مناطق سیلزده
به گزارش ایرنا از تارنمای سازمان برنامه و بودجه کشور، حمید پورمحمدی یکشنبه در نشست بررسی سازوکارهای تعیین و برآورد خسارت سیل «استفاده از ظرفیت‌ مواد 10 تا 12 قانون مدیریت بحران» را از دیگر راه های تامین مالی برای بازسازی مناطق سیلزده دانست.
به گزارش ایرنا، بر پایه ماده 10 قانون مدیریت بحران دستگاه های موضوع ماده (160) قانون برنامه چهارم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1383 و موسسه های عمومی غیردولتی از جمله دستگاه های زیرنظر رهبر معظم انقلاب و نیروهای مسلح (با اذن فرماندهی معظم کل قوا)، شهرداری ها و واحدهای سازمانی مرتبط و نیز سازمان ها، تشکل ها و بنگاه های فعال در بخش های خصوصی و تعاونی، در مراحل مدیریت جامع بحران (بویژه در مرحله آمادگی) موظفند در چهارچوب وظایف و ضوابط محول شده عمل کنند.
بر اساس تبصره2 این ماده، در مواردی که بخش خصوصی یا بخش تعاونی براساس تکالیف تعیین شده از سوی مراجع قانونی خدماتی را ارائه می‌کند، هزینه خدمات ارائه شده آنان براساس دستورالعملی که از سوی سازمان ابلاغ می‌شود پس از انجام ماموریت پرداخت می شود.
در ماده 11 آمده است: با توجه به اهمیت مطالعات، تمهیدها و اقدام های موثر پیشگیرانه و افزایش آمادگی و ارتقای توان مقابله با حوادث به سازمان اجازه داده می‌شود هر ساله درصدی از اعتبارات موضوع ماده(10) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1380 را در این زمینه هزینه کند.
ماده 12 نیز به دولت اجازه می دهد در صورت وقوع حوادث طبیعی و سوانح پیش‌بینی نشده معادل 1.2 درصد از بودجه عمومی هر سال را از محل افزایش تنخواه‌گردان خزانه تامین کند تا به صورت اعتبارات خارج از شمول با پیشنهاد شورای عالی و تایید رئیس جمهوری هزینه شود.

** تاکید بر تقویت نظارت، پیشگیری و همکاری با نهادهای علمی
پورمحمدی در این نشست گفت: موضوع تفاهم معاونت امور زیربنایی و تولیدی این سازمان با ستاد مدیریت بحران کشور در مورد ضوابط فنی برآورد خسارات در مناطق سیل‌زده بررسی می شود.
وی بر تبدیل تهدید سیل به فرصت برای رونق تولید و ایجاد اشتغال در مناطق سیلزده تاکید کرد.
همچنین در این نشست درباره نحوه بهر‌ه‌مندی از کمک‌های نظام پولی، صنعت بیمه و جلب مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد و نیکوکاران بحث شد.
تقویت نظارت و ارایه راهکارهای مناسب برای پیشگیری و همکاری با نهادهای علمی و دانشگاهی برای مدیریت بهینه مخاطرات طبیعی از دیگر موضوعات مطرح در این جلسه بود.
به گزارش ایرنا، بارندگی های شدید و سیل از بیست و هشتم اسفندماه گذشته آغاز شد و همه استان های کشور را درگیر کرد.
استان های گلستان، مازندران، ایلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد در شرایط اضطراری قرار گرفتند.
وزیر کشور امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، میزان خسارت سیل را تا 35 هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: 25 استان و بیش از چهار هزار و 400 روستا در کشور درگیر سیل شد.

اقتصام*2022*1961*
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان