ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

سؤال بی‌پاسخ قالیباف/ قانون مهمی که فقط ۱۴ درصد اجرا شده است!

یک عضو کمیسیون بهداشت گفته است: بعضی از داروهای سرطان هستند که سهم بیمه‌شان ۹۰ درصد است ولی ۱۰ درصد باقیمانده هم عدد بزرگی است که پرداخت آن برخی بیماران را دچار مشکل اقتصادی می‌کند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

قانون مهمی که فقط 14 درصد اجرا شده است!

سؤال بی‌پاسخ قالیباف/ قانون مهمی که فقط 14 درصد اجرا شده است!

فاطمه محمدبیگی، رئیس فراکسیون زنان و خانواده و نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی اخیرا طی سخنانی در محل استانداری قزوین گفته است: تاکنون تنها 14 درصد سیاست‌های کلی حمایت از جوانی جمعیت در کشور اجرایی شده است.

به گزارش ایرنا، او تصریح می‌کند: متاسفانه برخی مدیران اجرایی چالش وحشتناک جمعیت را تصور نمی‌کنند در حالی که این موضوع بسیار نگران کننده است.[1]

*قانون مهم و راهبردی جوانی جمعیت که حاوی تشویقات و تسهیلات مهمی برای ازدواج و فرزندآوری است مورد اهمال و بی‌اعتنایی آشکار قرار گرفته و اکنون همه امیدوارند که این قانون در دولت جدید مورد اعتنا و اجرای مطلوب قرار گیرد.

پیگیری مجلس و ورود قوه قضائیه می‌تواند این قانون مهم را از حالت سکوت و خاموشی خارج سازد و خاطیانی که موجب کندی اجرای این قانون شده‌اند را نیز به مردم و خانواده‌ها معرفی کند.

***

سؤال بی‌پاسخ قالیباف

سؤال بی‌پاسخ قالیباف/ قانون مهمی که فقط 14 درصد اجرا شده است!

ایلنا گزارش داد: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفر نظارتی خود به استان گلستان و در جمع اقوام این استان طی سخنانی گفته است:

"روزی بود که در کشور 119 میلیارد دلار درآمد داشتیم و روزی هم بوده که 17 میلیارد دلار درآمد داشتیم که هیچ فرقی به حال کشور نکرده و نرخ تورم و مشکلات کشور همان بوده از این رو مشکل ما پول و اعتبار نیست بلکه عُرضه است."[2]

*نکته مورد اشاره قالیباف بایستی به عنوان یک case study در سطح نخبگان عرصه حکمرانی و سیاست کشور مطرح شود و پیرامون چرایی آن اقتراح صورت گیرد.

همواره لازم است که نخبگان جامعه برای معماها و سؤالات بزرگ؛ پاسخ‌های اصولی را دریابند و لازمه پرداختن به این اصل مهم حکمرانی نیز طرح درست صورت مسئله است.

اکنون به نظر می‌رسد یکی از این سؤالات مهم در عرصه حکمرانی اجرایی ما از سوی آقای قالیباف مطرح شده است و نخبگان عرصه حکمرانی باید پاسخ چرایی این سؤال را بیابند.

چه اگر این پاسخ یافت نشود؛ مسئله همچنان ادامه پیدا می‌کند و بر عمق آن افزوده می‌شود.

در توجه به پاسخ این سوال همچنین باید به مقولات مهمی مثل اثر "رأی خوب" مردم، لزوم پاسخگویی مدیران و نخبگان در قبال کارنامه‌های خود، روند بررسی صلاحیت‌ها در جریان برگزاری انتخابات‌های ریاست‌جمهوری، نقش تقنین در بهینگی اجرائیات و جایگاه شناسایی نخبگان و استفاده از آنان در عرصه حکمرانی نیز توجه کرد.

صورت‌بندی دکتر قالیباف در پاسخ به این سؤال که در قالب کلمه "عُرضه" بیان شده؛ به مثابه کوه یخی است که فقط قله آن از آب بیرون است و بخش اعظم آن در زیر آب قرار دارد.

بخش اعظمی که با اقتراح نخبگانی قابل رؤیت و شناسایی است.

***

"هزینه‌های درمان" و عدالتی که باید برقرار شود

سؤال بی‌پاسخ قالیباف/ قانون مهمی که فقط 14 درصد اجرا شده است!

محمد جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در سخنانی گفته است: اگر دارویی برای بیماران خاص باشد که تحت پوشش بیمه نباشد خیلی سریع می‌تواند بیمار را به فلاکت برساند. به عنوان مثال در مورد بیماران سرطانی بعضی از داروها هستند که حالا سهم بیمه‌شان 90 درصد است ولی آن 10 درصد خودش عدد بزرگی است و ما واقعا بعضی از بیماران‌مان با پرداخت هزینه درمانی دچار فقر مطلق می‌شوند و مجبورند از مایحتاج اولیه‌شان بزنند یا وسایل ضروری زندگی‌شان را بفروشند.

به گزارش شفقنا، او می‌افزاید: درست است که پرداخت از سوی بیمار در بیماران خاص خیلی کمتر است ولی همان میزان کمی هم که هست خیلی اثر زیادی روی زندگی‌شان دارد. ما به دنبال این هستیم که انشاالله بتوانیم این تعداد کم داروهایی که تحت پوشش بیمه نیستند یا قیمت‌شان بسیار بالاست و آن ضریبی که بیمار پرداخت می‌کند را تحت پوشش بیاوریم. در بیماران سرطانی و به خصوص شیمی درمانی‌های سرپایی ما این مشکل را خیلی می‌بینیم.[3]

*هزینه بهداشت و درمان در ایران به نسبت سایر کشورهای جهان بسیار پایین و نشانی از مثبتات اقتصاد کلان ماست.

لکن این به معنی تنها گذاشتن مردم در مقابل هزینه‌های درمان نیست. زیرا همانطور که اقتصاد کلان اقتضائاتی دارد و مسئولان مکلف به بهبود شاخص‌های اقتصادی در مقایسه با سایر کشورها هستند اما "عدالت" هم مقتضیات خودش را دارد و از جمله این اقتضائات نیز توجه به توانمندی مردم برای تأمین هزینه‌های درمان در هر شرایطی است.

مقام معظم رهبری چند سال قبل این راهبرد را با تأکید بر اینکه بیمار غیر از رنج بیماری نباید با هیچ دغدغه دیگری مواجه باشد ترسیم کردند و مسئولان بهداشت و درمان کشور نیز سال‌هاست که خود را متبع همین سیاست معرفی می‌کنند.

لکن می‌دانیم که مثلا امروز هزینه دندانپزشکی در ایران برای عده‌ای از مردم بسیار گران است. و یا ایضا هزینه‌های درمان سرطان، هزینه برخی جراحی‌ها، ‌ هزینه برخی داروها و...

صورت دیگر این سخن همانست که نماینده مذکور بیان کرده و آن اینکه ولو با اینکه گاهی تا 90 درصد یک داروی خاص نیز تحت پوشش بیمه است اما همان 10 درصد باقیمانده که بایستی از سوی بیمار تأمین شود؛ هزینه بسیار گزافی است که حتی می‌تواند خانواده مریض را به ورطه ترسناک فقر بیافکند.

دولت و مجلس و نهادهای فراقوه‌ای از قبیل "بنیاد مستضعفان" باید در این زمینه اقدامات سترگی انجام دهند و کارنامه خود در این باره را نیز به مردم ارائه کنند.

***

1_ https://irna.ir/xjTxqQ

2_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1635632

3_ https://fa.shafaqna.com/?p=2039548

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان