به گزارش اقتصادآنلاین، روز گذشته مجمع عمومی عادی سالانه شرکت پتروشیمی فجر با حضور 94.5 درصدی سهامداران به ریاست افشار سرکانیان برگزار شد.
فروش محصولات فجر تضمین شده است
در این جلسه زالخانی مدیرعامل پتروشیمی فجر ضمن گزارشی به ارائه توضیحاتی در مورد فعالیتهای انجام شده در سال گذشته پرداخت. وی در این باره گفت: دو پتروشیمی اروند و تندگویان که در سال جاری بسیار سودآور بودند، از مشتریان اصلی و همیشگی یوتیلیتی فجر هستند که این موضوع سبب اطمینان خاطر بازار محصولات فجر میشود.
با تلاشهای فجر، قطع کامل برق در منطقه ویژه اقتصادی نداشتیم
زالخانی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در پتروشیمی فجر گفت: تمام تلاش ما، تامین پایدار یوتیلیتی برای واحدهای پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه است. از این رو خوشبختانه بواسطه تلاش شبانهروزی در فجر، طی سه سال گذشته قطعی کامل برق در منطقه ویژه اقتصادی و بندر امام نداشتیم.
ریسک تامین قطعه کاهش یافته است
وی در ادامه به چالش های پیش روی این شرکت اشاره کرد و گفت: تداوم حیات تمامی شرکت ها به تامین قطعات یدکی آن نیازمند است. با مکاتبات و رایزنی های صورت گرفته با مراجع قانونی و مقامات عالی سامانه جامع تجارت ایران برای صنایع مستقر در مناطق ویژه اقتصادی به منظور واردات بدون استفاده از کارت بازرگانی راه اندازی شد .
وی تامین قطعات این مجتمع را بالغ بر 5 الی 6 میلیون یورو اعلام کرد.
شفافیت مالی و تسویه بدهیها
زالخانی همچنین در خصوص سایر اقدامات مهم سال 97 شرکت با تاکید بر رسالت شفافیت مالی شرکت گفت: یکی از مهمترین اقدامات مالی انجام شده در سال گذشته، تسویه بدهی 56.4 میلیون یورویی به صندوق ذخیره ارزی بود. وی همچنین در این باره افزود: مدیریت شرکت امیدوار است که در طی سال آتی با اتخاذ تصمیمات لازم تمام توان خود را جهت تسویه بدهی های ارزی به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس بکار گیرد و باحفظ توان حداکثری استفاده از فرصتهای موجود، برنامه و اهداف پیش بینی شده خود را محقق سازد.
دیگر اقدامات قابل توجه در سالی که گذشت
زالخانی دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته را به شرح زیر عنوان کرد:
1- پیگیری نهائی کردن تعدادی از قراردادهای فروش محصولات با مشتریان
2- در راستای کاهش و کنترل ریسک نوسانات نرخ ارز همچنین جلوگیری از تحمیل هزینه های نوسانات نرخ ارز, مدیریت شرکت مصصم است از محل منابع داخلی و نقدینگی موجود نسبت به پیگیری وتسویه بدهی های ارزی اقدام نماید.
3- توسعه فرآیند بازیافت آب دور ریز سیستم اسمز معکوس (RO-Reject) جهت مدیریت و کاهش هزینه خرید آب خام بطوریکه حداقل باعث 11 میلیون متر مکعب آب در سال می شود که از نظر ریالی معادل 160 میلیارد ریال کاهش هزینه خرید آب خام می شود. این پروژه با مبلغی معادل 120 میلیارد ریال مهندسی و احداث شده است.
رشد 25 درصدی درآمد سهامداران فجر چگونه محقق شد؟
در خصوص صورتهای مالی شرکت، زالخانی به فروش 1589 میلیارد تومانی محصولات شرکت در سال مالی منتهی به 29 اسفند 97 اشاره که نسبت به دوره مشابه سال مالی قبل معادل 6.3درصد افزایش نشان می دهد که ناشی از افزایش مقداری فروش محصولات و همچنین افزایش نرخ فروش محصولات است.
وی در خصوص سود عملیاتی حاصل شده در پایان اسفند ماه 1397 گفت: سود عملیاتی سال گذشته پتروشیمی فجر بالغ بر 777 میلیارد تومان است که نمایانگر عملکرد خوب و مطابق برنامه در این دوره، ناشی از تحقق میزان فروش مورد انتظار و همچنین مدیریت و کنترل هزینه ها است.
همچنین گفتنی است مدیریت شرکت با در نظر گرفتن استراتژی شرکت (سود آوری پایدار) درصدد است تا در طی سنوات آتی نیز این رویه را ادمه داده و نسبت به برآورد انتظارات سهامداران گام بردارد.
مدیرعامل سود خالص بدست آمده در پایان اسفند ماه 1397 را بالغ بر 774 میلیارد تومان اعلام کرد که نسبت به سالی مالی قبل معادل 24 درصد افزایش نشان می دهد. وی افزود: رشد حاصل شده عمدتا" ناشی افزایش در آمدهای عملیاتی فروش محصولات و همچنین شناسائی برآورد درآمد اصلاح نرخ فروش محصولات بر اساس فرمول ابلاغی شورای رقابت با در نظر گرفتن تمام جوانب احتیاط برای سال 1397 است.
تکالیف سهامداران بر مجمع
از مهمترین مباحث مطرح شده در این مجمع، پیگیری بازنگری در نرخ یوتیلیتی که از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ارائه میشود، به گونهای که در نهایت تصحیح نرخها به افزایش سودآوری فجر منتهی شود. همچنین هیات مدیره در این مجمع مکلف شد موضوع تجدید ارزیابی داراییها را به جدیت پیگیری کند.
تغییر نام و موضوع فعالیت شرکت
در ادامه، مجمع وارد دستور جلسه مجمع فوق العاده به منظور تغییر نام و موضوع فعالیت شرکت شد. گفتنی است با موافقت سهامداران، نام پتروشیمی فجر به شرکت فجر انرژی خلیج فارس تغییر کرد.
در این خصوص افشار سرکانیان رئیس مجمع مدیره پتروشیمی فجر گفت: بحثی در هیات مدیره فجر در مورد نرخ سوخت این مجتمع مطرح شد و از آنجاکه تولیدات فجر بعنوان محصولات پتروشیمی شناخته نمی شود، باید فجر هم در زمینه نرخ سوخت در زمره نیروگاه ها قرار بگیرد. وی در ادامه افزود: این تغییر حوزه فعالیت به شرکت ما کمک خواهد کرد تا قیمت سوخت تحویلی به مبین، منصفانه و متفاوت از واحدهای پتروشیمی باشد. گفتنی است طبق مصوبه بهمن ماه مجلس، نرخ سوخت تحویلی به پتروشیمی ها در سال 98 از 132 تومان به 260 تومان افزایش یافت. اما با تغییر موضوع فعالیت فجر می توان امیدوار بود که نرخ سوخت به 132تومان بازگردد.
تقسیم سود فراتر از انتظار
در پایان مجمع، نوبت به تقسیم سود رسید که در این قسمت هیات مدیره با خواست سهامداران در خصوص تقسیم سود از انباشته موافقت کرده و سود نقدی 120 تومانی به تصویب سهامداران رسید. این در حالی است که سود هر سهم شرکت پتروشیمی فجر در سال 97 برابر با 113 تومان است.