آبگوشت یا دیزی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ سنتی است که کمتر کسی پیدا می شود که از طعم و مزه بی نظیر این غذای ایرانی خوشش نیاید. برای طرز تهیه آبگوشت روش ها و ترفندهای مختلفی وجود دارد و شما می توانید با توجه به ذائقه خود و افراد خانواده تان این غذای سنتی را بپزید.
آبگوشت، تاس کباب، کله پاچه و خوراک سیرابی از انواع غذاهای خاص و محبوب ایرانی محسوب می شوند و بهتر است کدبانوهای عزیز این غذاهای پرطرفدار را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
![دستور پخت آبگوشت](/Upload/Public/Content/Images/1398/05/04/2042260033k.jpeg)
مواد لازم
- گوشت گوسفندی با دنبه و استخوان : 400 گرم
- نخود خیس خورده : یک فنجان
- لوبیا سفید خیس خورده : یک فنجان
- پیاز بزرگ : یک عدد
- گوجه فرنگی : دو عدد
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
- زردچوبه : یک قاشق چایخوری
- لیمو عمانی : دو عدد
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- آب : 10 لیوان
طرز تهیه آبگوشت در منزل
برای پخت آبگوشت ابتدا لوبیا و نخود را از شب قبل خیس نمایید و آب حبوبات خیس خورده را چند بار عوض کنید تا نفخ آن ها از بین برود. در مرحله بعدی طرز تهیه آبگوشت پوست پیاز را بگیرید و آن را چهار قاچ کنید سپس گوجه فرنگی را هم چهار قارچ نمایید.
درون قابلمه ای مناسب 10 لیوان آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید، تا آب به دمای جوش برسد. سپس گوشت را به آب بیفزایید، و بعد از اینکه گوشت به مدت چند دقیقه جوشید، کف روی آن را با کمک کفگیر بگیرید. و پیاز و گوجه فرنگی و لوبیا و نخود و زردچوبه و فلفل را به گوشت اضافه کنید. و درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا آبگوشت روی حرارت شعله ملایم گاز پخته شود، و بعد از گذشت 2 ساعت از پخت آبگوشت لیمو عمانی و نمک را به آن اضافه نمایید.
![دستور پخت آبگوشت](/Upload/Public/Content/Images/1398/05/04/2042260048t.jpeg)
در این مرحله از طرز تهیه آبگوشت رب گوجه فرنگی را درون روغن تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود سپس رب را به آبگوشت بیفزایید و به مدت یک ساعت دیگر اجازه دهید تا آبگوشت کاملا پخته شود و جا بیفتد و بعد از اینکه این غذای لذیذ به خوبی پخته شد گوجه فرنگی و دنبه و پیاز آن را جدا نمایید و با کمک گوشت کوب بکوبید سپس مواد کوبیده شده را دوباره به آبگوشت برگردانید.
![طرز تهیه آبگوشت در منزل](/Upload/Public/Content/Images/1398/05/04/2042260064p.jpeg)
لیمو عمانی ها را از آبگوشت جدا کنید و درون ظرفی مناسب قرار دهید و با کمک پشت قاشق آن ها را فشار دهید تا آب اضافی لیموها خارج شود سپس آب لیموها را دوباره به آبگوشت بیفزایید.
![دستور پخت دیزی](/Upload/Public/Content/Images/1398/05/04/2042260080y.jpeg)
برای سرو این غذای سنتی آب آن را درون کاسه بریزید و بقیه مواد را بعد از کوبیدن به کمک گوشت کوب درون بشقاب بریزید و آبگوشت را به همراه نان و سبزی و ترشی دلخواه خود میل نمایید.
![دستور تهیه آبگوشت](/Upload/Public/Content/Images/1398/05/04/2042260080y.jpeg)
نکات طلایی برای پخت بهتر آبگوشت
- نمک و لیمو عمانی را هرگز از ابتدا به آبگوشت اضافه نکنید زیرا باعث دیرپز شدن گوشت می شوند.
- در صورت تمایل می توانید برای طرز تهیه آبگوشت به جای لیمو عمانی درسته از پودر آن استفاده کنید.
- بهترین گوشت برای پخت آبگوشت گوشت بره یا گوشت گوسفند جوان است.
- برای کاهش زمان پخت آبگوشت، می توانید همه مواد به غیر از سیب زمینی را درون زودپز قرار دهید. و بعد از پخته شدن حبوبات و گوشت آن ها را به همراه سیب زمینی پخته شده درون قابلمه ای مناسب بریزید.
![دستور تهیه آبگوشت در منزل](/Upload/Public/Content/Images/1398/05/04/2042260095h.jpeg)
- در صورت تمایل می توانید برای خوش عطر شدن آبگوشت در اواخر پخت به آن مقداری زعفران حل شده یا پودر دارچین بیفزایید.
- چاشنی اصلی برای پخت آبگوشت لیمو عمانی می باشد ولی در صورت تمایل می توانید از آبلیموی تازه یا آبغوره نیز برای پخت آن استفاده نمایید.
- اگر قبل از اینکه آبگوشت به صورت کامل جا بیفتد. آب آن تمام شد می توانید مقداری آب جوش به آن بیفزایید.
- آبکوشت هر چه بیشتر روی حرارت ملایم شعله گاز پخته شود بهتر جا می افتد.
- برای پخت آبگوشت می توانید از نخود و انواع لوبیا استفاده نمایید.
![دستور پخت آبگوشت در منزل](/Upload/Public/Content/Images/1398/05/04/2042260111d.jpeg)
در این مطلب با طریقه درست کردن آبگوشت اصیل و سنتی آشنا شدید. امیدواریم از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید، و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.