تاس کباب از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با روش های مختلفی پخته می شود و شما می توانید با توجه به ذائقه خود در طرز تهیه تاس کباب از گوشت قرمز و گوشت مرغ و آلو و به و هویج و گوجه فرنگی و … استفاده نمایید.
طرز تهیه تاس کباب با روش های مختلف
تاس کباب، آبگوشت و فسنجون از انواع غذاهای لذیذ ایرانی محسوب می شوند و شما می توانید این نوع غذاها را در منزل به راحتی بپزید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لذت را ببرید.
1. مواد لازم برای تهیه تاس کباب با به
- پیاز : دو عدد
- گوشت تکه ای : 250 گرم
- سیب زمینی : یک عدد
- هویج : یک عدد
- به : یک عدد
- گوجه فرنگی : دو عدد
- آلو خورشتی : به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
- سماق : یک قاشق مرباخوری
- روغن : سه قاشق
- آب گوشت یا آب : دو لیوان
دستور تهیه تاس کباب در منزل
برای تهیه تاس کباب ابتدا پیاز و به و گوجه فرنگی و هویج را به صورت حلقه ای و با ضخامت یک سانت خرد نمایید.
درون قابلمه ای مناسب دو قاشق غذاخوری روغن بریزید و پیازها را در کف قابلمه بچینید سپس تکه های گوشت را روی پیازها قرار دهید و مقداری فلفل سیاه و سماق روی مواد تاس کباب بپاشید.
در مرحله بعدی طرز تهیه تاس کباب روی تکه های گوشت به ترتیب به و آلو و هویج و سیب زمینی و در آخر نیز گوجه فرنگی قرار دهید و بین لایه ها نیز مقداری فلفل و نمک و سماق بریزید.
درون تابه ای مناسب یک قاشق روغن باقی مانده را بریزید و رب و زردچوبه را مقداری سرخ نمایید سپس آب را به مواد تاس کباب بیفزایید و مایه را در اطراف قابلمه بریزید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا تاس کباب روی حرارت بالا به دمای جوش برسد سپس حرارت گاز را کم کنید تا این غذای خوشمزه و لذیذ به مدت 2.5 ساعت روی حرارت پخته شود.
2. مواد لازم برای تهیه تاس کباب با مرغ
- سینه مرغ : 300 گرم
- بادمجان : دو عدد
- سیب زمینی : دو عدد
- گوجه فرنگی : 5 عدد
- پیازچه : 10 ساقه
- کدو : دو عدد
- پیاز کاراملی شده : یک عدد
- سیر : یک حبه
- روغن : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
- زردچوبه : به میزان لازم
- پودر دارچین : به میزان لازم
- زعفران : به مقدار لازم
- گرد لیمو : به مقدار لازم
- زیره : به مقدار لازم
طرز تهیه تاس کباب با گوشت مرغ
برای طرز تهیه تاس کباب ابتدا بادمجان و سیب زمینی و دو عدد از گوجه ها را به صورت حلقه ای برش بزنید. بادمجان های ورقه ای خرد شده را به همراه مقداری روغن سرخ نمایید.
سینه مرغ را به شکل مکعبی برش بزنید و پوست سیر را بگیرید سپس سیب زمینی ها را برش بزنید و آن ها را در کف قابلمه ای مناسب بچینید و تکه های مرغ را نیز بین سیب زمینی ها قرار دهید.
در مرحله بعدی طرز تهیه تاس کباب ادویه ها را اضافه کنید سپس کدو ها را روی سیب زمینی و تکه های گوشت مرغ قرار دهید و دوباره مقداری ادویه روی مواد بریزید. گوجه فرنگی ها را نیز به صورت مرتب روی کدوها بچینید و دوباره ادویه را به مواد تاس کباب اضافه کنید.
در این مرحله از طرز تهیه تاس کباب مقداری نمک روی مواد بریزید و بادمجان را نیز روی مواد تاس کباب بچینید. پیازچه خرد شده را هم بین مواد تاس کباب بریزید و باقی مانده کدوها را روی مواد قرار دهید و ادویه دلخواه تان را مجددا روی مواد بپاشید و باقی مانده مرغ را در لابلای مواد تاس کباب بچینید.
برای طرز تهیه سس مخصوص تاس کباب گوجه فرنگی های باقی مانده را در 4 قسمت مساوی برش بزنید و آن ها را به همراه پیاز کاراملی شده و سیر و زعفران و روغن درون مخلوط کن بریزید و مواد را به خوبی هم بزنید تا به شکل یکدستی تبدیل شوند سپس مقداری نمک به سس بیفزایید و مواد را با یکدیگر ترکیب کنید و سس مخصوص را روی مواد تاس کباب بریزید.
اگر تمایل دارید تاس کباب مقداری رقیق و آب دار تر شود می توانید یک لیوان آب روی آن بریزید سپس در ابتدا تاس کباب را با دمای بالا بپزید و حرارت گاز را بعد از رسیدن به دمای جوش تاس کباب به صورت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید تا تاس کباب به مدت 25 تا 30 دقیقه بپزد و به خوبی جا بیفتد.
نکات طلایی برای پخت بهتر تاس کباب
- در صورت تمایل می توانید برای خوش طعم تر شدن تاس کباب از سرکه یا آبلیمو و یا گرد لیمو استفاده نمایید.
- هر چقدر در دستور تهیه تاس کباب از پیاز بیشتری استفاده شود این غذای بی نظیر لذیذتر می شود.
- برای لذیذتر شدن تاس کباب از سبزیجات تازه استفاده نمایید.
- تاس کباب را در صورت تمایل می توانید مقداری آبدار سرو نمایید و یا اجازه دهید تا آب آن به صورت کامل کشیده شود.
در این مطلب با طرز پخت تاس کباب آشنا شدید که امیدواریم از پخت این غذای لذیذ نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.