طرز تهیه
.ساقه های کوچک انگور رو جدا و بعد هم دون دون میکنیم و میشوریم
2.آب و شکر رو در قابلمه میریزیم و روی حرارت قرار میدیم تا بجوشه و غلیط بشه(به قوام برسه)*بعد انگورهای شسته شده که آبش هم کشیده شده رو اضافه میکنیم.
3.بعد از یکربع تا 20دقیقه آبلیمو و وانیل رو اضافه میکنیم.
4.و بعد از یکی دو جوش از روی حرارت برمیداریم و میذاریم کنار تا خوب خنک بشه بعد در شیشه میریزیم و در یخچال قرار میدیم..
**
انگور فرنگی
انگور فرنگی (Amla) بوته بادوامی است که طول آن به دو متر میرسد. گیاه شاخههای چوبی دارد و بدون ساقه مرکزی است. برگهای آن معطر و رنگ سبز تیره دارند و بر روی شاخههای بلند گیاه به صورت یکدرمیان جفت یا خوشه بیرون میآیند. در بهار گلهای سفید مایل به سبز از محور خوشهها آویزان شده و بعداً به میوه ارغوانی تیره انگور فرنگی تبدیل میشوند. به فارسی «انگور فرنگی» و به ترکی «فرنگ اوزومی» گفته میشود. در اصطلاح مازندران در نور و کجور «گالش انگور» و «گالش انگورک» و در رودسر «دیوانگوری» نامیده میشود. گیاهشناسان هندی نام اصلی این گیاه را grossularia.R و سایر نامها را نامهای مترادف ذکر میکند. این گیاه بومی مناطق شمال و مرکزی اروپا و غرب آسیاست و به صورت خودرو در خاکهای مرطوب در جنگلهای شمال میروید.
ترکیبات شیمیایی
از نظر ترکیبات شیمیایی در برگهای تازه گیاه، وجود اسید سیانیدریک گزارش شده است. در میوه انگور فرنگی تیغدار، مقدار قند (حدود 7 درصد دکستروز و لوولوز) و در حدود 1/5درصد اسیدهای آزاد، نظیر سیتریک اسید، مالیک اسید و وینیک اسید و در میوه نرسیده سوکسی نیک اسید، کمی مواد آلبومینوئیدی، تانن و... یافت میشود. در تخم آن مقادیری لعاب وجود دارد.در غنچهها و جوانه های گیاه، اسانس روغنی فرار وجود دارد. در میوه آن مالیک اسید، سیتریک اسید، تارتاریک اسید و پکتین مشخص شده است. در اسانس جوانههای آن نوپینن، ال سابی نن و دی- کاریوفیلن یافت میشود.
خواص درمانی
میوههای انگور فرنگی سرد و خشک است. خنککننده، ملین و مسکن درد است. در آلمان برگهای آن به عنوان مدر، سرد، خنککننده و پاککننده چرک مصرف میشود. دم کرده برگها و سرشاخهها به عنوان مدر و برای تسکین روماتیسم و قابض و در موارد نقرس و ورم مفاصل و سنگ کلیه اثر مفید دارد. به علاوه در درمان اغلب انواع میگرنها و سرفههای سخت و سیاهسرفه مفید است. غرغره جوشانده آن برای تسکین درد گلو و ورم لوزه و بند آوردن خونریزی از لثه مفید است. در فرانسه معمول است که به عنوان مدر و در موارد سنگ مثانه و روماتیسم حدود 40 گرم از برگهای خشک گیاه را در یک لیتر آب جوش دم و دو تا سه فنجان در روز میخورند. آخرین فنجان موقع خوابیدن خورده میشود.
از خواص درمانی دیگر این میوه تأثیر اعجاب انگیر آن روی موهاست
مضرات
زیادهروی در خوردن میوه انگور فرنگی مضر است و اختلالاتی را به وجود میآورد.