خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، «اندرو کوئومو» فرماندار نیویورک سه شنبه گفت: من با هرگونه دستور دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای بازگشایی فعالیتهای اقتصادی و تجاری در این ایالت مخالفت خواهم کرد پیش از آنکه مطمئن شوم چنین اقدامی موجب شیوع مجدد ویروس کرونا نخواهد شد.
ترامپ روز دوشنبه گفته است: طرح دولت من برای بازگشایی فعالیتهای اقتصادی در آستانه نهایی شدن است.
در پی شیوع ویروس کرونا بخش عمدهای از فعالیتهای اقتصادی و تجاری آمریکا متوقف شده است.
این در شرایطی است که فرمانداران 10 ایالت شرق و غرب آمریکا در حال تدوین و هماهنگ کردن برنامههای خود برای از سرگیری بخشی از فعالیتهای اقتصادی و بازگشت به شرایط عادی هستند.
تصمیم فرمانداران ایالتهای شمال شرق آمریکا و همین طور ایالت های کالیفرنیا، اورگون و واشنگتن برای از سرگیری فعالیتهای اقتصادی در شرایطی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفته است که تصمیم اصلی برای از سرگیری فعالیتهای اقتصادی، در حیطه وظایف و اختیارات وی است.
اندرو کوئومو فرماندار ایالت نیویورک در این باره گفت: یک تیم کاری به همراه 5 فرماندار دیگر در نیوجرسی، کانکتیکات، دلاوار، پنسیلوانیا و رود آیلند تشکیل دادیم تا بهترین راهبردها برای تسهیل محدودیتهای اعمال شده به خاطر بحران شیوع ویروس کرونا را اتخاذ کنیم.
پس از این اقدام فرمانداران ایالتهای آمریکا، ترامپ بر این مساله تاکید کرده است که او قدرت و اختیار نهایی را برای بازگشایی فعالیتهای اقتصادی و تجاری دارد.
وی گفت: آنها نمیتوانند هیچ کاری را بدون مجوز و دستور من انجام دهند.
کوئومو نیز در واکنش به اظهارات ترامپ تاکید کرد: اگر او به من دستور دهد که اقتصاد و فعالیتهای تجاری را به صورتی بازگشایی کنم که سلامت عمومی مردم ایالت من به خطر بیفتد، این کار را انجام نخواهم داد. هرگونه بازگشایی فعالیتهای اقتصادی و تجاری باید در مراحل مختلفی انجام شود و ماهها زمان نیاز خواهد بود تا شرایط به حالت عادی بازگردد.
طعنه ترامپ به فرماندار نیویورک: به نظر میرسد که حالا او خواهان استقلال است
رئیسجمهور آمریکا در اظهاراتی طعنهآمیز با انتقاد از تلاشهای فرماندار نیویورک برای حفظ اختیارات قانونی خود برای تصمیمگیری درباره زمان و نحوه رفع محدودیتهای وضعشده برای مقابله با افزایش شیوع کرونا در این ایالت، وی را به استقلالطلبی متهم کرد.
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا روز سهشنبه در پیامی توئیتری از «اندرو کوئومو» فرماندار ایالت نیویورک که خواستار حفظ اختیارات قانونی خود برای تصمیمگیری درباره زمان و نحوه رفع محدودیتهای وضعشده برای مقابله با افزایش شیوع ویروس کرونا در این ایالت است، بهشدت انتقاد کرد.
ترامپ در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر نوشت: «کوئومو بهطور روزانه یا حتی هر ساعت با من تماس میگیرد و برای همه چیزهایی که تأمین اکثرشان وظیفه ایالتها است، از جمله بیمارستانهای جدید، تختهای بیمارستانی، دستگاههای تنفس مصنوعی و موارد دیگر، التماس میکند.»
وی افزود: «من همه این کارها را برای او و دیگران [فرمانداران ایالتها] انجام دادهام، اما حالا به نظر میرسد که او خواستار استقلال است! این اتفاق رخ نخواهد داد!»
چند هفته پس از آغاز قرنطینه در ایالتهای مختلف آمریکا برای مهار کرونا، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور ادعا کرد که برای تصمیمگیری درباره پایان قرنطینه و آغاز کار مجدد فعالیتهای اقتصادی در ایالتها صلاحیت و اختیار تام دارد.
این ادعا به مذاق فرمانداران ایالتهای آمریکا از هر دو جناح دموکرات و محافظهکار خوش نیامد زیرا آنها با استناد به قانون، خود را دارای صلاحیت تصمیمگیری در این زمینه میدانند.
«اندرو کوئومو» فرماندار ایالت نیویورک نیز در واکنش به اظهارات ترامپ تاکید کرد: اگر او به من دستور دهد که اقتصاد و فعالیتهای تجاری را به صورتی بازگشایی کنم که سلامت عمومی مردم ایالت من به خطر بیفتد، این کار را انجام نخواهم داد. هرگونه بازگشایی فعالیتهای اقتصادی و تجاری باید در مراحل مختلفی انجام شود و ماهها زمان نیاز خواهد بود تا شرایط به حالت عادی بازگردد.
فرمانداران 10 ایالت شرق و غرب آمریکا در حال تدوین و هماهنگ کردن برنامههای خود برای ازسرگیری بخشی از فعالیتهای اقتصادی و بازگشت به شرایط عادی هستند.
فرماندار ایالت نیویورک در این باره گفت: یک تیم کاری بههمراه 5 فرماندار دیگر در نیوجرسی، کانکتیکات، دلاوار، پنسیلوانیا و رود آیلند تشکیل دادیم تا بهترین راهبردها برای تسهیل محدودیتهای اعمالشده بهخاطر بحران شیوع ویروس کرونا را اتخاذ کنیم.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی، تاکنون بالغ بر 200 هزار نفر در ایالت نیویورک به ویروس کرونا (بیماری کووید-19) مبتلا شدهاند که از این تعداد بیش از 10800 نفر جان باختهاند.
ایالت نیویورک از لحاظ شمار مبتلایان به ویروس کرونا بالاتر از تمامی کشورهای جهان (به جز خود آمریکا) قرار گرفته است و از لحاظ تعداد قربانیان این ویروس نیز تنها 5 کشور را بالاتر از خود میبیند.