عبور بن سلمان از ۵ عضو خاندان حاکم در صف قدرت

خبرگزاری فارس: بر اساس نظام سلطنتی عربستان سعودی، قدرت در این کشور را یکی از فرزندان موسس آل‌سعود «عبدالعزیز بن عبدالرحمن الفیصل» یا فرزندان فرزندان وی بر عهده می‌گیرند.

روزنامه «عربی 21» در گزارشی در همین زمینه نوشت، اما ولی‌عهد کنونی عربستان سعودی «محمد بن سلمان» پنج شخصیتی را که از وی به قدرت نزدیکتر بوده‌اند، پشت سر گذاشت و در ژوئن 2017 ولی‌عهد شد آنهم پس از آنکه هیأت بیعت، «محمد بن نایف» ولی‌عهد وقت یعنی پسرعموی وی که منصب وزیر کشور را نیز بر عهده داشت، برکنار کرد.

این پنج نفر که در واقع عموهای بن‌سلمانند، به شرح زیر هستند:

شاهزاده «ممدوح بن عبدالعزیز». فرزند موسس آل‌سعود از خانم «نوف بنت نواف بن النوری الشعلان» که در سال 1941 متولد و به عنوان امیر منطقه تبوک منصوب شد. وی بعدا رئیس مرکز پژوهش‌های استراتژیک شد و سپس استعفا داد. او به دفاع از هیأت امیر به معروف و نهی از منکر و دعوت به سلفیت و نقد اخوان مشهور است.

شاهزاده «عبدالله بن عبدالعزیز» فرزند موسس آل‌سعود از خانم «هیا بنت سعد السدیری» که در سال 1938 متولد و به عنوان امیر منطقه «الجوف» منصوب شد. وی بعدها سمت‌های دیگری مانند مشاور «عبدالله بن عبدالعزیز» شاه سابق سعودی و مشاور «سلمان بن عبدالعزیز» شاه فعلی به دست آورد.

شاهزاده «احمد بن عبدالعزیز» که در سال 1939 متولد شد و کوچکترین فرزند موسس سعودی از خانم «حصه بنت احمد السدیری» و برادر شاه فعلی سعودی است. وی منصب وزارت کشور را تا 2012 بر عهده داشت.

شاهزاده «مشهور بن عبدالعزیز» فرزند موسس آل‌سعود از خانم نوف بنت نواف النوری الشعلان که در سال 1941 متولد شد و برای تکمیل تحصیلات به انگیس رفت. وی پس از تکمیل تحصیلات به عربستان سعودی بازگشت اما کار سیاسی انجام نمی‌دهد.

شاهزاده «مقرن بن عبدالعزیز» فرزند موسس آل‌سعود که در 1942 متولد شد و کوچکترین پسر زنده از وی است و برادر تنی ندارد. در سال 2015 منصب ولایت‌عهدی را تنها سه ماه بر عهده داشت و خودش درخواست استعفا کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان