نامه نیوز: علی صوفی درباره جایگاه اسحاق جهانگیری در دولت حسن روحانی به نامه نیوز گفت: آقای جهانگیری بعد از انتخابات ریاست جمهوری در دولت کم رنگ شد تا جایی که گفت «نمی توانم منشی دفترم را عوض کنم». امروز دیگر او جزء یاران آقای روحانی در دولت محسوب نمیشود.
وی با اشاره به محول شدن وظایف و اختیارات معاون اول دولت به رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: هر چه نقش آقای واعظی در هماهنگی درون دولت پررنگتر شد، بیشتر نقش آقای جهانگیری به حاشیه رفت. حالا شاید گاهی در مواقعی به طور مقطعی و موردی آقای جهانگیری کنار رئیس جمهور حضور پیدا میکند یا آقای روحانی به او مأموریتی میدهد.
این فعال اصلاح طلب نقش واعظی در دولت و مواضع سیاسی او را آشکار خواند و اظهار کرد: به نظر میرسد دیگر آقای روحانی، آقای جهانگیری را به عنوان معاون اول خودش طرف مشورت و مرجع رسیدگی به امور نمیداند، چون این نقش را آقای واعظی ایفا میکند. در مجموع الان همه کاره و دست راست آقای روحانی در دولت آقای واعظی شناخته میشود و نام او در همه عزل و نصبها و تصمیم گیریها به چشم میخورد.
وی درباره ادامه داد: حزب اعتدال و توسعه میخواهد نقش خودش را در دولت بیشتر کند تا در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 دست پر داشته باشد که بتواند یا به صورت مستقیم یا در قالب ائتلاف با یک جریان دیگر به این عرصه وارد شود. حتی در یکی از روزنامهها خواندم که آقای واعظی برای انتخابات ریاست جمهوری قصد کاندیداتوری دارد.
عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان با بیان اینکه از همان روز نخست دولت دوم آقای روحانی مشخص بود که آقای جهانگیری در این دولت نقش تشریفاتی دارد، بیان کرد: اگر جایگاه دولت امروز نزد افکارعمومی تنزل پیدا کرده، برای آقای واعظی باید نقش بیشتری قائل بود تا آقای جهانگیری.
وی درباره احتمال جدایی جهانگیری از دولت حسن روحانی گفت: آقای جهانگیری برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 صراحتا اعلام کرده که کاندیدا خواهد شد. او که 3 سال با این وضعیتش در دولت کنار آمده تا به هدفی بالاتر برسد، بعید میدانم در سال پایانی بخواهد از جایگاه معاون اولی کنار بکشد. مگر آنکه بخواهد راه خودش را کامل از دولت جدا و خودش را از اوضاع کنونی کشور مبری کند، اما بعید میدانم این اتفاق بیفتد.
صوفی درباره موقعیت اسحاق جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری آینده اظهار کرد: آقای جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 صریح خود را کاندیدای جریان اصلاحات خواند، اما به دلیل حضورش در دولت خیلی آسیب دیده است. او به هر حال معاون اول رئیس جمهور محسوب میشود و باید هزینه نارضایتی جامعه از دولت را بپردازد. حالا اینکه او چه برنامهای دارد تا اعتماد جامعه را به خود برگرداند، نمیدانم.
البته آقای جهانگیری میتواند بگوید «به من برای کار در دولت دوم آقای روحانی میدان ندادند» یا هزار و یک دلیل و بهانه دیگر بترشد، اما نکته مهم آن است که چقدر این صحبتها میتواند نگاه افکارعمومی را تغییر دهد. در مجموع معتقدم کسی که عضو دولت آقای روحانی باشد و امیدوار باشد که در انتخابات ریاست جمهوری رأی و اقبال مردم را به خود جلب کند تقریبا نشدنی است.