نوشیدن چای زنجبیل باعث می شود که گرما و حرارت در بدن ایجاد شود که همین امر موجب می شود که مواد سمی و مضر بدن از طریق عرق نمودن از بدن بیرون رود. چای را معمولا پس از هر وعده غذایی و یا اغلب به عنوان عصرانه به همراه کیک و شیرینی و بیسکویت می توان میل نمود. در این مطلب با طرز تهیه چای زنجبیل و خواص فوق العاده آن در خدمت شما عزیزان می باشیم.
شیر قهوه و چای به و قهوه ترک از انواع نوشیدنی های گرم و خوشمزه ای می باشند که شما عزیزان می توانید به راحتی در منزل تهیه نموده و از آن ها برای مهمانی های خود و پذیرایی از دوستان خود استفاده کرده و از خوردن آن ها لذت ببرید. در ادامه روش تهیه و دم کردن چای زنجبیل و خواص آن را برای شما مخاطبان عزیز بیان خواهیم کرد. تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
- آب : چهار لیوان
- ریشه زنجبیل تازه : پنج سانتی متر
- عسل و لیمو : به میزان لازم
طرز تهیه چای زنجبیل
برای درست کردن چای زنجبیل ابتدا زنجبیل را پوست نمایید و سپس آن را به صورت ورقه های نازک برش بزنید.
آب سرد را در ظرفی مناسب ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند.
هنگامی که آب تازه شروع به جوشیدن کرد ورقه های نازک شده زنجبیل را درون ظرف آب ریخته و در ظرف را ببندید.
میزان حرارت را کاهش دهید و صبر کنید تا حدود 15 الی 20 دقیقه با یکدیگر بجوشند. پس از آن عسل و لیمو را به آن اضافه نمایید و بگذارید تا چند جوش بخورد.
پس از آن چای را از صافی رد کنید تا صاف و یکدست شود. سپس آن را داخل فنجان ریخته و میل نماید. از آن جایی که زنجبیل تند می باشد می توانید با افزودن آب بیشتر و یا از نعناع نیز در ساخت چای زنجبیل استفاده نمایید تا از طعم و مزه تند آن کاسته شود.
دستور تهیه چای زنجبیل با زردچوبه
چای زنجبیلی را می توانید با روش های مختلفی تهیه کنید که در ادامه مطلب دستور تهیه آن را با زردچوبه به شما عزیزان آموزش خواهیم داد که بسیار ساده و راحت است.
مواد لازم :
- ریشه زنجبیل : یک تا دو برش
- آب جوش : یک فنجان
- پودر زردچوبه : مقداری
- فلفل سیاه : مقداری
- عسل : اختیاری
روش تهیه :
در روش تهیه چای زنجبیلی ابتدا ریشه زنجبیل را داخل فنجان گذاشته سپس به آن زردچوبه، آب جوش و فلفل سیاه بیفزایید و آن را به خوبی هم بزنید.
حالا اجازه دهید به مدت پنج تا ده دقیقه دم بکشد و به منظور طعم دهی بهتر می توانید کمی عسل نیز به چای تان بیفزایید، نوش جان.
خواص چای زنجبیل
- دردهای عضلانی را کاهش می دهد و در بهبود گرفتگی های بدن موثر می باشد.
- از پوست در برابر سرما محافظت می کند و از خشکی آن جلوگیری می کند.
- وجود چربی های مفید در این ماده موجب افزایش سرعت جریان خون در بدن می شود.
- برای خانم ها در زمان قاعدگی موثر است و دردهای دوران قاعدگی را کاهش می دهد.
- استرس و نگرانی را کاهش داده و به هضم هرچه سریع تر غذا کمک می کند.
- نوشیدن چای زنجبیل در بهبود مشکلات تنفسی نقش به سزایی دارد.
- این چای التهابات موجود در بدن را کمتر می کند.
- از این چای می توان برای کاهش تهوع و درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی استفاده کرد.
- چای زنجبیل چربی زدا است از این رو می تواند موجب لاغر شدن شود.
احتیاط در مصرف چای زنجبیلی
1. در نوشیدن چای زنجبیلی زیاده روی نکنید و همیشه در حد اعتدال آن را مصرف کنید.
2. برای برخی از افراد میزان حد مجاز مصرف این چای در طول روز یک تا دو فنجان است.
3. در صورت داشتن رفلاکس معده بیش از مصرف زنجبیل با پزشک مشورت نمایید.
4. اگر چه زنجبیل سبب تسهیل گوارش می شود اما زیاده روی در آن سبب بروز اسهال و معده درد خواهد شد.
5. در صورتی که از بی خوابی رنج می برید این چای را در شب و پیش از خوابیدن ننوشید.
6. به دلیل اینکه امکان دارد زنجبیل سبب کاهش سرعت انعقاد خون شود لذا دو هفته قبل و بعد از جراحی نباید از چای زنجبیل استفاده کنید.
7. افرادی که از اختلالات خونریزی رنج می برند باید از مصرف چای زنجبیلی پرهیز کنند.
8. در صورتی که در دوران بارداری و یا شیر دهی به سر می برید پیش از مصرف این چای باید با پزشک مشورت کنید.
9. این چای نباید همراه با دارو های ضد انعقادی و ضد پلاکت از قبیل : وارفارین، آسپرین سیر و جینکو مصرف شود.
10. پیش از مصرف دارو اگر از داشتن سنگ کیسه صفرا، فشار خون بالا، رفلاکس معده، سوزش معده و دیابت رنج می بردید با پزشک مشورت نمایید.
در این مطلب با طرز تهیه چای زنجبیل و خواص بسیار مفید آن آشنا شدید که امیدواریم بتوانید این چای را به راحتی و با رعایت اصول مربوطه در منزل تهیه کرده و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. در صورت تمایل برای مشاهده آموزش تهیه انواع نوشیدنی گرم کلیک نمایید. نوش جان.