وبسایت دونفره - گلزار نورمحمدیان: ترش واش یا شبدر ترشک نام یکی از گونههای سبزی هستش که طعم ترشی داره و مخصوص شمال کشوره. در گیلان یه خورشت خیلی لذیذ و خوشمزه با این سبزی درست میکنن که به نام همین سبزی معروفه، یعنی خورشت ترش واش. تو خوشمزگی غذاهای شمالی هم که اصلا شکی نیست پس مطمئن باشین عاشق طعم و مزهی این خورشت خوشمزه شمالی هم میشین. امیدوارم در صورتی که به این سبزی محلی دسترسی دارین این خورشت لذیذ رو تهیه کنین و ازش لذت ببرین.
مواد لازم
- 1 عدد سینه مرغ بزرگ یا دو عدد سینه مرغ کوچک
- 3 عدد بادمجان
- 2 عدد گوجه فرنگی
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 2 قاشق مرباخوری سیر رند شده
- 200 گرم سبزی خرد شده (ترش واش، گشنیز، ترشک، نعنا، خالواش، چغندر، سیر، چوچاق)
- آب نارنج به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا باید سینه مرغ رو کاملا به نمک و زرچوبه آغشته کرده و بعد دو طرفش رو داخل روغن سرخ کنین. من از 1 عدد سینه مرغ بزرگ استفاده کردم و از وسط به صورت طولی برشش زدم.
مرغ رو بعد سرخ شدن از ماهیتابه در بیارین و داخل همون روغن سیرتون رو سرخ کنین.
کمی که سیر سرخ شد رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنین و موادو تفت بدین تا رب سرخ بشه و از خامی دربیاد. میتونین به جای رب گوجه فرنگی از رب آلوچه هم استفاده کنین.
سبزیهای خرد شده رو هم با کمی روغن داخل یه ماهیتابه دیگه سرخ کنین.
حالا سبزی سرخ شده رو به مخلوط رب و سیر سرخ شده اضافه کنین.
مواد رو حدود 2 الی 3 دقیقه با هم تفت بدین.
حالا به مخلوط سبزیتون حدود 1 الی 2 لیوان آب و مرغهای سرخ شده رو اضافه کنین. در ماهیتابه رو بذارین و اجازه بدین تا با حرارت ملایم خورشت جا بیوفته و مرغها هم مغز پخت بشن.
در این حین بادمجونهایی که بهشون نمک زدین و تلخیشون رو گرفتین سرخ کنین.
بعد گوجه هارو هم از وسط نصف کرده نمک بزنین و سرخ کنین.
بعد حدود 1 ساعت خورشت جا میوفته و مرغها هم میپزن در این مرحله به خورشتتون آب نارنج اضافه کنین تا به حد دلخواهتون ترش بشه نمک و فلفل رو هم فراموش نکنین.
در یک ربع نهایی پخت هم بادمجون و گوجههای سرخ شده رو به خورشت اضافه کنین و بذارین تا خورشت تنگ آب بشه و بادمجون و گوجه هم مزه بگیرن.
حالا خورشت لذیذ شما حاضره … نوش جان!