طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی

در گیلان یه خورشت خیلی لذیذ و خوشمزه با سبزی یه سبزی محلی به نام ترش واش درست میکنن که به نام همین سبزی معروفه، یعنی خورشت ترش واش. امروز طرز تهیه این خورشت خوشمزه رو بهتون آموزش میدیم.

وب‌سایت دونفره - گلزار نورمحمدیان: ترش واش یا شبدر ترشک نام یکی از گونه‌های سبزی هستش که طعم ترشی داره و مخصوص شمال کشوره. در گیلان یه خورشت خیلی لذیذ و خوشمزه با این سبزی درست میکنن که به نام همین سبزی معروفه، یعنی خورشت ترش واش. تو خوشمزگی غذا‌های شمالی هم که اصلا شکی نیست پس مطمئن باشین عاشق طعم و مزه‌ی این خورشت خوشمزه شمالی هم میشین. امیدوارم در صورتی که به این سبزی محلی دسترسی دارین این خورشت لذیذ رو تهیه کنین و ازش لذت ببرین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

مواد لازم

  • 1 عدد سینه مرغ بزرگ یا دو عدد سینه مرغ کوچک
  • 3 عدد بادمجان
  • 2 عدد گوجه فرنگی
  • 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 2 قاشق مرباخوری سیر رند شده
  • 200 گرم سبزی خرد شده (ترش واش، گشنیز، ترشک، نعنا، خالواش، چغندر، سیر، چوچاق)
  • آب نارنج به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

طرز تهیه

ابتدا باید سینه مرغ رو کاملا به نمک و زرچوبه آغشته کرده و بعد دو طرفش رو داخل روغن سرخ کنین. من از 1 عدد سینه مرغ بزرگ استفاده کردم و از وسط به صورت طولی برشش زدم.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

مرغ رو بعد سرخ شدن از ماهیتابه در بیارین و داخل همون روغن سیرتون رو سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

کمی که سیر سرخ شد رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنین و موادو تفت بدین تا رب سرخ بشه و از خامی دربیاد. میتونین به جای رب گوجه فرنگی از رب آلوچه هم استفاده کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

سبزی‌های خرد شده رو هم با کمی روغن داخل یه ماهیتابه دیگه سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

حالا سبزی سرخ شده رو به مخلوط رب و سیر سرخ شده اضافه کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

مواد رو حدود 2 الی 3 دقیقه با هم تفت بدین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

حالا به مخلوط سبزیتون حدود 1 الی 2 لیوان آب و مرغ‌های سرخ شده رو اضافه کنین. در ماهیتابه رو بذارین و اجازه بدین تا با حرارت ملایم خورشت جا بیوفته و مرغ‌ها هم مغز پخت بشن.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

در این حین بادمجون‌هایی که بهشون نمک زدین و تلخیشون رو گرفتین سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

بعد گوجه هارو هم از وسط نصف کرده نمک بزنین و سرخ کنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

بعد حدود 1 ساعت خورشت جا میوفته و مرغ‌ها هم میپزن در این مرحله به خورشتتون آب نارنج اضافه کنین تا به حد دلخواهتون ترش بشه نمک و فلفل رو هم فراموش نکنین.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

در یک ربع نهایی پخت هم بادمجون و گوجه‌های سرخ شده رو به خورشت اضافه کنین و بذارین تا خورشت تنگ آب بشه و بادمجون و گوجه هم مزه بگیرن.

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

حالا خورشت لذیذ شما حاضره … نوش جان!

طرز تهیه خورشت ترش واش (غذای شمالی)

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان