ماهان شبکه ایرانیان

هم‌نوایی اصلاح‌طلبان برای حمایت از خمینی جوان

گروه سیاست سایت فردا – همین دیروز بود که محسن رهامی مدعی شد، گزینه مورد اجماع اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو است. این طور که به نظر می‌رسد، اما او یک رقیب جدی مثل سید حسین خمینی دارد. چراکه هیچ حرفی از احتمال معرفی رهامی نیست و کسی غیر از خودش او را شایسته ریاست جمهوی نمی‌داند، اما سخن از ظرفیت‌های خمینی‌جوان بسیار است.
روزنامه «آرمان ملی» امروز در گزارشی او را یکی از کاندیدا‌هایی می‌خواند که قادر هستند تنور انتخابات را گرم کنند. این روزنامه اصلاح‌طلب می‌نویسد: «چهره دیگری که چندی است بسیار مورد توجه قرار گرفته و مخصوصا اصلاح‌طلبان و اعتدالیون روی او تمرکز کرده‌اند آیت‌ا... سیدحسن خمینی است؛ چهره‌ای که هم در میان جامعه از محبوبیت برخوردار است و هم مقبولیت بالایی میان جریانات سیاسی دارد. بااین‌حال هر زمان که صحبت از حضور وی در انتخابات ریاست‌جمهوری شده خمینی این مساله را رد کرده، اما درخصوص انتخابات پیش رو و حضورش در انتخابات شاهد موضع‌گیری از سوی او نبوده‌ایم.»
همانطور که آرمان و سایر روزنامه‌های اصلاح‌طلب امروز اشاره می‌کنند، آنچه موجب تقویت گمانه حضور وی در انتخابات 1400 شده، اظهارات او در مراسم چهارمین سالگرد مرحوم آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی است که گفته بود: «اگر به هر علتی این جامعه به کسی نیاز پیدا کرد، نسبت به مسئولیت نباید شانه خالی کنیم».
برخی تصور کردند که او با این حرف‌ها قصد دارد محمدجواد ظریف را ترغیب به کاندیداتوری کند، اما بسیاری نیز این سخنان را نشانه‌ای از میل او به کاندیداتوری دانستند. مثلا فرید مدرسی، فعال رسانه‌ای در صفحه توییتر خود نوشت: «اگر جامعه به کسی نیاز پیدا کرد، نباید نسبت به مسئولیت شانه خالی کند. خمینی در نظرسنجی‌ها از میزان محبوبیت بالایی برخوردار است و هوادارانی در دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا دارد. انتخابات ریاست‌جمهوری نزدیک است و همراهانش به او گفتند: از مسئولیت کاندیداتوری شانه خالی نکن!»
فقط این نیست و به نظر می‌رسد که برخی جریانات سیاسی رسما از وی خواسته‌اند که وارد انتخابات شود. این نکته را می‌توان از آخرین جمله گزارش آرمان برداشت کرد، آنجا را نوشت: «حال باید دید دعوت رسمی جریانات سیاسی از آیت‌ا... سیدحسن خمینی برای حضور در انتخابات چه زمانی رخ خواهد داد.»
برای اثبات این گمانه نیز نشانه‌های بسیاری وجود دارد، مثلا اظهارات غلامعلی دهقان، عضو حزب اعتدال و توسعه که روز گذشته در مصاحبه‌ای به «نامه نیوز» گفته بود: «اگر آقای سیدحسن خمینی ورود کند، باعث تعالی نظام سیاسی کشور می‌شود؛ چون او یک مجتهد آگاه به دو مقوله مکان و زمان است و می‌تواند راهی را که امام خمینی، رهبر فقید انقلاب در فقه سیاسی شیعه ایجاد کردند، استمرار ببخشد و بسیاری از چالش‌های نظام را به لحاظ فکری، فرهنگی و فلسفی حل کند. آمدن آقای سیدحسن خمینی باعث امیدواری بخشی از جامعه ایرانی می‌شود که ما به آن‌ها نواندیشان دینی می‌گوییم؛ کسانی که معتقدند دین می‌تواند در هر زمانی پاسخگوی نیاز‌ها باشد. این جریان طی 2 دهه گذشته به تدریج ضعیف شد و، چون آقای سیدحسن خمینی متعلق به این جریان فکری است، به نظر می‌رسد این بخش جامعه که از طبقه متوسط شهری هستند، وارد انتخابات می‌شود.... حضور آقای سیدحسن خمینی به نوعی نمادین بازگشت به آرمان‌های صدر انقلاب است، به خصوص اصولی از قانون اساسی که درباره توجه به حقوق ملت مورد غفلت قرار گرفته است. علاوه بر اینکه ایشان میانسال و روحیه جوانی دارد که رهبری بار‌ها به آن تاکید کردند. او می‌تواند در بین بخشی از جوانان نواندیش و نوگرای جامعه جاذبه ایجاد کند.»
اظهارات و تعریف و تمجید‌های دهقان از سید حسن خمینی نشان می‌دهد که حتی اگر بخشی از اعتدال و توسعه دنبال کاندیداتوری لاریجانی باشد، یادگار امام در این جریان طرفداران خود را دارد.
طرفدارانی که انگار به اعتدال و توسعه محدود نیست. شاهد آنکه روزنامه «اعتماد» در شماره امروز خود به نقل از اسماعیل گرامی‌مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی می‌نویسد: «اصلاح‌طلبان و خط امامی‌ها و اصولگرایان میانه‌رو از سیدحسن خمینی حمایت می‌کنند».
روزنامه «شرق» نیز امروز سیدحسن خمینی را عکس یک کرده، اما حرفی در جهت تقویت گمانه کاندیداتوری او نزده و بعد از بازنشر مصاحبه دهقان با نامه نیوز، به تضعیف این گمانه پرداخته است. شرق می‌نویسد: «البته نامزدی حسن خمینی می‌تواند محل تردید باشد، زیرا اولا او هنوز هیچ موضعی درباره حضور یا عدم حضورش در انتخابات نگرفته است و ثانیا برخی در قبال احتمال نامزدی او موضوع عدم سابقه کار اجرائی او را مطرح می‌کنند.»
مساله جدی‌تری که می‌تواند مانع از کاندیداتوری سیدحسن خمینی یا مانع از موفقیت وی شود و «شرق» به آن اشاره نمی‌کند، اما تردید اصلاح‌طلبان در انتخاب بین او و علی لاریجانی است. شاهد این مدعا بعد از تمایل بخشی از اعتدال و توسعه به حمایت از علی لاریجانی آن است که همین یک ماه قبل «صدای اصلاحات» عکسی از لاریجانی و سیدحسن خمینی را در صفحه یک خود منتشر کرد و ضمن آنکه از قول محمد‌زارع فومنی، دبیرکل حزب مردمی اصلاحات نوشت: «ائتلاف بر سر لاریجانی یعنی از بین بردن باقی آبروی جریان اصلاحات» از «احتمال بالای نامزدی سید حسن خمینی در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400» گزارش داد.
این شکل از دوگانه‌سازی وقتی قابل توجه‌تر می‌شود که به خاطر داشته باشیم، محمدزارع فومنی قبل از آن نیز بر خبر نامزد شدن سید حسن خمینی صحه گذاشت و گفته بود: «اگر امروز با دقت مشاهده کنیم می‌بینیم که اصلاح‌طلبان به دو قسمت تقسیم شدند؛ یک گروه کارگزارانی‌ها و احزاب و گروه‌هایی که دوست دارند لاریجانی رییس‌جمهور شود و گروه دیگر که روی گزینه سید حسن خمینی مشغول فعالیت‌های تبلیغاتی هستند؛ بنابراین اگر آقای سید حسن خمینی از طیف اصلاح‌طلب وارد انتخابات شود، یک رقابت سنگین و پرشوری اتفاق خواهد افتاد؛ زیرا نام او هم به عنوان یکی از گزینه‌ها مطرح است و کارگزاران بر آمدن او حساب کرده‌اند.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان