ماهان شبکه ایرانیان

راه‌های پایین آوردن تب؛ برای تب چی خوبه؟

راه‌های پایین آوردن تب؛ برای تب چی خوبه؟ معمولا تب در کودکان و نوزادان نگرانی بیشتری ایجاد می‌کند. کودکان ممکن است علائم دیگری هم داشته باشند. این علائم شامل بی‌حالی، بی‌حوصلگی، بی‌اشتهایی،  گلودرد،  سرفه،  گوش‌درد، استفراغ و اسهال‌ می‌شوند. حتما باید درمورد این علائم با پزشک خود صحبت کنید.

راه‌های پایین آوردن تب؛ برای تب چی خوبه؟
فرادید؛ از نظر پزشکی، تب با عنوان "پیر کسیا" شناخته می‌شود، اگر درجه حرارت بدن بالاتر از دمای معمولی (37 درجه سانتی گراد) برود، یعنی به تب مبتلا شده ایم. در بیشتر مواقع تب نرمال هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما تب بالا به خصوص برای کودکان بسیار خطرناک است بنابراین باید درمان تب در اولویت قرار گیرد.

تب، به بدن کمک می‌کند تا با عفونت مبارزه کند. ما در اثر قارچ ها، ویروس ها، باکتری یا مواد سمی درگیری که بدن مان حمله میکنند، دچار تب می‌شویم.

معمولا تب در کودکان و نوزادان نگرانی بیشتری ایجاد می‌کند. کودکان ممکن است علائم دیگری هم داشته باشند. این علائم شامل بی‌حالی، بی‌حوصلگی، بی‌اشتهایی،  گلودرد،  سرفه،  گوش‌درد، استفراغ و اسهال‌ می‌شوند. حتما باید درمورد این علائم با پزشک خود صحبت کنید.

دمای طبیعی بدن بسته به سن، سلامت عمومی، سطح فعالیت و حتی زمان روز متغیر است. بدن نوزادان معمولا دمای بالاتری از کودکان دارند. طبیعی است که دمای بدن بین اواخر بعدازظهر و اوایل عصر بالاتر باشد. دمای بدن معمولا بین نیمه‌شب و اوایل صبح از همیشه کمتر است. حتی نوع لباسی که پوشیده‌اید و محیط هم می‌تواند روی دمای بدن تأثیر بگذارد.

عموما وقتی دمای بدن شما از حد طبیعی بالاتر باشد تب دارید. دمای طبیعی بدن 37 درجه سانتی‌گراد است. ولی حد طبیعی می‌تواند بین 36.4 و 37.5 باشد. بیشتر پزشکان دمای بالای 38 درجه را تب می‌دانند.
 

چه وقت باید به پزشک مراجعه کنید؟

حتما باید زمان مراجعه به پزشک را وقتی که بزرگ‌سال یا کودکی تب دارد، بدانید. مراقب این علائم باشید:

  • بی‌قراری با ناراحتی، حتی وقتی که تب پایین آمده؛
  • بعد از پایین‌آمدن تب، علائم آن دوباره ظاهر شوند؛
  • کودک هنگام گریه اشک نمی‌ریزد؛
  • فرد در 8 ساعت گذشته ادرار نکرده؛
  • اگر کودک شما کمتر از سه ماه دارد و دمای بدن او با اندازه‌گیری مقعدی 38 یا بالاتر است؛
  • اگر سن کودک شما بین 3 تا 12 و تب او 39 درجه یا بالاتر است؛
  • اگر کودک شما زیر دو سال است و تب او بیشتر از 48 ساعت طول کشیده؛
  • اگر تب فرد بالای 40/5 درجه است و با دارو پایین نمی‌آید؛
  • اگر تب فرد در طول یک هفته مدام بالا و پایین می‌شود، حتی اگر خیلی بالا نباشد؛
  • سایر علائم بیماری در فرد مشاهده شده‌اند. این علائم گلودرد، گوش‌درد، اسهال، تهوع، استفراغ و سرفه را شامل می‌شوند؛
  • فرد به بیماری خاصی مثل مشکلات قلبی، کم‌خونی داسی‌شکل، دیابت یا لیف آماس کیسه‌ای مبتلاست؛
  • فرد به‌تازگی واکسن زده است.

اگر کودک یا بزرگ‌سالی به‌همراه تب این علائم را دارد، با اورژانس تماس بگیرید:

  • اگر گریه می‌کند و نمی‌توانید او را آرام کنید؛
  • نمی‌توانید او را بیدار کنید یا سخت بیدار می‌شود؛
  • گیج به‌نظر می‌رسد؛
  • نمی‌تواند راه برود؛
  • حتی بعد از اینکه راه بینی‌اش باز شده، باز هم به‌سختی نفس می‌کشد؛
  • لب‌ها، زبان یا ناخن‌های او کبود شده‌اند؛
  • سردرد خیلی شدیدی دارد؛
  • گردن او خشک شده؛
  • نمی‌تواند دست یا پای خود را تکان دهد؛
  • کبودی یا لکه‌هایی روی پوستش ظاهر شده‌اند.

راه‌های پایین آوردن تب؛ برای تب چی خوبه؟

1. استراحت کنید

وقتی استراحت می‌کنید، بدن شما ترمیم می‌شود و بهبود پیدا می‌کند. خوابیدن به مغز اجازه می‌دهد تا هورمون‌هایی ترشح کند که باعث رشد بافت جدید می‌شوند. استراحت‌کردن همچنین کمک می‌کند تا بدن از خود دفاع کند. وقتی استراحت می‌کنید، به‌خصوص وقتی می‌خوابید، بدن گلبول‌های سفید می‌سازد. این گلبول‌ها می‌توانند به ویروس‌ها و باکتری‌ها حمله کنند. شما هم دقیقا همین را می‌خواهید.

برای همین هم اگر نخوابید، احتمالا تب شما بیشتر طول می‌کشد؛ بنابراین خوب استراحت کنید. سعی کنید هر شب بین هفت تا نه ساعت بخوابید.

نوشیدن آب مهم است. مایعات می‌توانند سموم را دفع کنند. دفع سموم می‌تواند فرایند درمان را سرعت ببخشد. مراقب باشید به کودکان آب‌میوه یا آب‌سیب زیادی ندهید. می‌توانید این آب‌میوه‌ها را با نصفِ آب و نصفِ آب‌میوه رقیق کنید.

باید آب‌میوه را رقیق کنید. به این دلیل که باکتری‌ها از نوعی قند به نام گلوکز تغذیه می‌کنند؛ بنابراین بهتر است سطح گلوکز خون را پایین نگه دارید.

از نوشیدنی‌های انرژی‌زا هم دوری کنید. این نوشیدنی‌ها معمولا سرشار از قند و موادی هستند که می‌توانند تورم را در بدن افزایش دهند. این مواد معمولا فرایند ترمیم را بدتر می‌کنند.

آب‌ نارگیل آب‌رسان خیی خوبی است. آب‌ نارگیل همچنین سرشار از الکترولایت است. همچنین دمنوش‌های گیاهی مانند چای نعنا و بابونه عالی هستند. این دمنوش‌ها می‌توانند شما را آرام کنند. بنابراین از مایعات غافل نشوید.

 

3. غذاهای کم‌نمک و کم‌ادویه بخورید

وقتی تب دارید طبیعی است که اشتهای خود را از دست بدهید. خوردن غذاهای کم‌نمک و کم‌ادویه می‌تواند مفید باشد. مخصوصا اگر استفراغ هم کرده‌اید. این غذاها شامل آش‌ جوی‌دوسر و آب‌ قلمه می‌شوند. یخمک‌های میوه‌ای برای کودکان عالی هستند. حتی‌الامکان از غذاهای کم‌شکر و فراوری‌نشده استفاده کنید.

 

4. از پروبیوتیک‌ها استفاده کنید

مصرف پروبیوتیک‌ها برای بهبودی مسمویت انتخاب خوبی هستند. پروبیوتیک‌ها حتی در طول بیماری هم می‌توانند مفید باشند، چون به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند. آیا می‌دانستید 80 درصد از کل سیستم ایمنی بدن در لوله‌ی گوارشی قرار دارد؟

وقتی تب دارید سیستم ایمنی شما دچار مشکل می‌شود. پروبیوتیک‌ها می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی معمول را کاهش دهند. آن‌ها همچنین عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشند.

 

5. با آب ولرم دوش بگیرید

دوش‌گرفتن با آب ولرم می‌تواند به پایین‌آوردن تب کمک کند. از وان آب سرد، یخ یا الکل استفاده نکنید. آنها معملا باعث لرز می‌شوند و درنتیجه حال شما را بدتر می‌کنند. اضافه‌کردن سولفات منیزیم و چند قطره اسانس نعنا یا بنفشه می‌تواند به آرام‌کردن ماهیچه‌ها و بدن کمک کنند.

راه‌های پایین آوردن تب؛ برای تب چی خوبه؟

6. زیادی لباس نپوشید

حتی اگر لرز دارید، لباس زیاد نپوشید یا خوتان را با پتو نپیچانید. این کار از پایین‌آمدن تب جلوگیری می‌کند یا حتی آن را بالاتر می‌برد. درعوض از یک لایه لباس نازک و یک پتوی نازک برای خوابیدن استفاده کنید. دمای اتاق باید معمولی باشد. اگر اتاق شما زیادی گرم شد، می‌توانید با استفاده از پنکه، هوا داخل اتاق را تعوض کنید.

اگر فکر می‌کنید باید از دارو‌های شیمیایی برای کودک زیر سه‌ماهه‌ی خود استفاده کنید، حتما با پزشک تماس بگیرید. تحقیقی در این مورد در مجله‌ی ایتالیایی پزشکی کودکان منتشر شده است. طبق این تحقیق، والدین و پرستاران کودکان زیادی از دارو‌های شیمیایی مانند استامینوفن استفاده می‌کنند.

درواقع این تحقیق پیشنهاد می‌دهد والدین نباید خودسرانه از استامینوفن به‌عنوان داروی تب‌بُر برای کودکان استفاده کنند.

به‌خاطر داشته باشید که تب نباید به‌کلی قطع شود. تب از بدن شما محافظت می‌کند. بیشتر افراد حتی اگر دمای بدن‌شان یک درجه هم پایین بیاید، احساس بهتری پیدا می‌کنند؛ بنابراین لازم نیست برای مبارزه با تب آن را کاملا پایین بیاورید

.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی