فرهنگ غذایی در هر گوشه ی ایران متنوع و متغیر می باشد. تاس کباب یکی از مواردی است که گوناگونی در آن بسته به تهیه شدن در هر نقطه به وفور دیده می شود. این غذا یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با گوشت های سفید و قرمز قابل پخت می باشد. تاس کباب یزدی که خواستگاه آن شهر یزد بوده، یکی از تاس های خوشمزه و محبوب است. در این مطلب قصد آشنایی شما کدبانوهای عزیز را با طرز تهیه تاس کباب یزدی را داریم.
شاید بتوان اصلی ترین تنوع غذایی را متشکل بودن از گوشت و یا سبزی دانست. برخی از غذاها نیز وجود دارند که متغیر می باشند. از جمله ی آنها می توان به تاس کباب مرغ، کتلت کدو سبز و کوکو اسفناج قابل تهیه با هر دو مواد یعنی با گوشت و بدون گوشت می باشد. اما محور قلم ما در این مطلب گرد آموزش دستور پخت تاس کباب یزدی می چرخد که در تهیه آن از گوشت گوسفندی استفاده می شود.
مواد لازم
- سیب زمینی 4 عدد
- هویج 4 عدد
- پیاز 3 عدد
- به 4 عدد
- بادمجان 2 عدد
- گوشت گوسفندی 400 گرم
- پودر لیمو عمانی 1 قاشق غ خ
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غ خ
- روغن زیتون 2 قاشق غ خ
- دارچین اندازه کافی
- آلو بخارا اندازه کافی
- روغن اندازه کافی
- زردچوبه، فلفل و نمک اندازه کافی
طرز تهیه تاس کباب یزدی با طعمی ایده آل
ابتدا گوشت را برش داده و به قطعات کوچک تقسیم نمایید. سپس بادمجان، سیب زمینی، هویج، پیاز و گوجه فرنگی را پوست بگیرید و بعد به شکل حلقه ای خرد نمایید.
میوه های به را نیز پس از شستن و پوست گرفتن؛ به شکل خلالی خرد کنید. آلوها را شسته و همراه با مقداری آب درون یک ظرف بخیسانید. بعد از خیسانده شدن دانه ی آنها را جدا کنید.
در نهایت داخل قابلمه ای کمی روغن بریزید و پیازها را در ته قابلمه قرار دهید. گوشت ها را نیز بر روی آن قرار چیده و بادمجان، هویج، آلو و به را هم به آن بیفزایید. کمی آب درون قابلمه ریخته و بر روی شعله متوسط بگذارید تا تمامی مواد به خوبی پخته شوند.
بعد از پخته شدن تمامی مواد، گوجه فرنگی و سیب زمینی ها را نیز به آن بیفزایید تا پخته شوند.
درون تابه ای کمی روغن بریزید و پس از داغ شدن کمی زردچوبه در آن تفت بدهید تا طعمی خامی زردچوبه از بین برود. رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت بدهید.سپس پودر لیمو، دارچین، فلفل و نمک را به آن افزوده و کمی تفت بدهید.
پس از نصفه پخته شدن سیب زمینی ها، رب گوجه فرنگی حالا ترکیب رب گوجه فرنگی را بیفزایید. تقریبا نیم ساعت زمان دهید تا به خوبی پخته شده و جا افتد.
نکات طلایی پخت تاس کباب یزدی
- در صورت تمایل آبغوره و یا آبلیمو را می توانید جایگزین پودر لیمو عمانی نمایید.
- اگر از سیر استفاده می کنید، بهتر است از سیر تازه و مرغوب استفاده کنید تا طعم غذای شما خوشمزه تر شود.
- بهتر است از سبزیجات طبیعی و تازه بهره ببرید تا طعم تاس کباب شما عالی تر گردد.
- البته در تهیه تاس کباب یزدی اصلی بادمجان استفاده نمی شود که برای تهیه یک غذای اصیل و سنتی یزدی می توانید آن را حذف نماید.
- اگر از مصرف گوشت قرمز منع شده اید، می توانید به جای آن از گوشت مرغ استفاده کنید.
تاس کباب غذایی اصیل با طعمی عالی است که اغلب کدبانوها به خصوص آرگایی های عزیز با دستور پخت آن آشنایی دارید. اما ممکن است با طرز تهیه تاس کباب یزدی آَنایی نداشته باشید که در مطلب به اتمام رسیده شما را با آن آشنا ساختیم. در مورد نان و چگونگی نامگذاری این غذا می توان گفت که تاس به مفهوم کاسه مسی می باشد. در گذشته معمولا ظروف از جنس مسی بود که به همین خاطر به کباب پخته شده دروون آن تاس کباب می گفتند.