طرز تهیه آبگوشت سنتی و اصیل ایرانی و نکاتی که برای خوشمزه تر شدن آن باید رعایت کنید

در این بخش از آشپزی مجله آرگا طرز تهیه آبگوشت را در اختیار شما کدبانوهای عزیز و گرامی قرار داده ایم که امیدواریم بتوانید با توجه به نکات ذکر شده آبگوشتی لذیذ و بی نظیر را در منزل تهیه کنید.

طرز تهیه آبگوشت سنتی و اصیل ایرانی و نکاتی که برای خوشمزه تر شدن آن باید رعایت کنید

آبگوشت یا دیزی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ سنتی است که کمتر کسی پیدا می شود که از طعم و مزه بی نظیر این غذای ایرانی خوشش نیاید. برای طرز تهیه آبگوشت روش ها و ترفندهای مختلفی وجود دارد و شما می توانید با توجه به ذائقه خود و افراد خانواده تان این غذای سنتی را بپزید.

آبگوشت، تاس کباب، کله پاچه و خوراک سیرابی از انواع غذاهای خاص و محبوب ایرانی محسوب می شوند و بهتر است کدبانوهای عزیز این غذاهای پرطرفدار را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

دستور پخت آبگوشت

  •  تصفیه آب خانگی آکواجوی
  •  بلیط کیش

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی با دنبه و استخوان : 400 گرم
  • نخود خیس خورده : یک فنجان
  • لوبیا سفید خیس خورده : یک فنجان
  • پیاز بزرگ : یک عدد
  • گوجه فرنگی : دو عدد
  • رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه : یک قاشق چایخوری
  • لیمو عمانی : دو عدد
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • آب : 10 لیوان

طرز تهیه آبگوشت سنتی در منزل

برای پخت آبگوشت ابتدا لوبیا و نخود را از شب قبل خیس نمایید و آب حبوبات خیس خورده را چند بار عوض کنید تا نفخ آن ها از بین برود. در مرحله بعد پوست پیاز را بگیرید و آن را چهار قاچ کنید سپس گوجه فرنگی را هم چهار قارچ نمایید.

درون قابلمه ای مناسب 10 لیوان آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید، تا آب به دمای جوش برسد. سپس گوشت را به آب بیفزایید، و بعد از اینکه گوشت به مدت چند دقیقه جوشید، کف روی آن را با کمک کفگیر بگیرید. و پیاز و گوجه فرنگی و لوبیا و نخود و زردچوبه و فلفل را به گوشت اضافه کنید. و درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا آبگوشت روی حرارت شعله ملایم گاز پخته شود، و بعد از گذشت 2 ساعت از پخت آبگوشت لیمو عمانی و نمک را به آن اضافه نمایید.

دستور پخت آبگوشت
در این مرحله از طرز تهیه آبگوشت رب گوجه فرنگی را درون روغن تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود سپس رب را به آبگوشت بیفزایید و به مدت یک ساعت دیگر اجازه دهید تا آبگوشت کاملا پخته شود و جا بیفتد و بعد از اینکه این غذای لذیذ به خوبی پخته شد گوجه فرنگی و دنبه و پیاز آن را جدا نمایید و با کمک گوشت کوب بکوبید سپس مواد کوبیده شده را دوباره به آبگوشت برگردانید.

دستور پخت آبگوشت طرز تهیه آبگوشت در منزل
لیمو عمانی ها را از آبگوشت جدا کنید و درون ظرفی مناسب قرار دهید و با کمک پشت قاشق آن ها را فشار دهید تا آب اضافی لیموها خارج شود سپس آب لیموها را دوباره به آبگوشت بیفزایید.

دستور پخت دیزی

برای سرو این غذای سنتی آب آن را درون کاسه بریزید و بقیه مواد را بعد از کوبیدن به کمک گوشت کوب درون بشقاب بریزید و آبگوشت را به همراه نان و سبزی و ترشی دلخواه خود میل نمایید.

دستور تهیه آبگوشت

نکات طلایی برای پخت بهتر آبگوشت

  • نمک و لیمو عمانی را هرگز از ابتدا به آبگوشت اضافه نکنید زیرا باعث دیرپز شدن گوشت می شوند.
  • در صورت تمایل می توانید برای طرز تهیه آبگوشت به جای لیمو عمانی درسته از پودر آن استفاده کنید.
  • بهترین گوشت برای پخت آبگوشت گوشت بره یا گوشت گوسفند جوان است.
  • برای کاهش زمان پخت آبگوشت، می توانید همه مواد به غیر از سیب زمینی را درون زودپز قرار دهید. و بعد از پخته شدن حبوبات و گوشت آن ها را به همراه سیب زمینی پخته شده درون قابلمه ای مناسب بریزید.

دستور تهیه آبگوشت در منزل

  • در صورت تمایل می توانید برای خوش عطر شدن آبگوشت در اواخر پخت به آن مقداری زعفران حل شده یا پودر دارچین بیفزایید.
  • چاشنی اصلی برای پخت آبگوشت لیمو عمانی می باشد ولی در صورت تمایل می توانید از آبلیموی تازه یا آبغوره نیز برای پخت آن استفاده نمایید.
  • اگر قبل از اینکه آبگوشت به صورت کامل جا بیفتد. آب آن تمام شد می توانید مقداری آب جوش به آن بیفزایید.
  • آبکوشت هر چه بیشتر روی حرارت ملایم شعله گاز پخته شود بهتر جا می افتد.
  • برای پخت آبگوشت می توانید از نخود و انواع لوبیا استفاده نمایید.

دستور پخت آبگوشت در منزل

دستور تهیه آبگوشت خوشمزه و سنتی

همانطور که می دانید آبگوشت یک غذای اصیل ایرانی و مقوی است که در تهیه آن از گوشت و حبوبات مختلف استفاده می شود و در شهر های مختلف به روشهای متنوعی طبخ می شود، در اینجا با روش دیگری از آبگوشت ایرانی آشنا می شوید.

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی (همراه با چربی و استخوان)/ 500 گرم
  • پیاز بزرگ/ یک عدد
  • گوجه فرنگی/ 2 عدد
  • نخود/ یک پیمانه
  • سیب زمینی کوچک/ 4 عدد
  • شوید/ یک قاشق غذا خوری
  • رب گوجه فرنگی/ یک قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه/ به مقدار لازم

نحوه تهیه آبگوشت

روش تهیه آبگوشت

در ابتدا پیاز و گوجه فرنگی شسته شده را پوست بکنید و آنها را به چهار قسمت تقسیم کنید، سپس به همراه گوشت و نخود در داخل قابلمه ای مناسب بریزید و تقریبا شش برابر حجم مواد، آب جوش بیفزایید.

زمانی که آب به جوش آمد، کف ایجاد شده بر روی آن را بگیرید و دور بریزید، سپس زردچوبه و فلفل سیاه را افزوده و در آخر درب قابلمه را بگذارید تا کم کم بجوشد و آماده شود.

در مرحله بعدی، بعد از پختن گوشت، سیب زمینی با پوست را خوب بشویید و آن را به همراه نمک به آن بیفزایید، در نیم ساعت آخر پخت آبگوشت، پیاز، گوجه و دنبه را از قابلمه خارج کرده و بگوبید، سپس این مواد را داخل تابه ای بریزید و به همراه یک قاشق رب گوجه تفت دهید، اکنون مجدداً درب قابلمه را بگذارید تا خوب بپزد و آماده شود، در صورت دلخواه می توانید حدود یک ربع قبل از خاموش کردن زیر قابلمه، شوید خشک به آن بیفزایید.

دستور طبخ آبگوشت

جالب است بدانید که آبگوشت را می توان با گوشت مرغ نیز تهیه کرد، بنابراین در صورت تمایل برای آشنایی با دستور تهیه آبگوشت مرغ می توانید در اینجا کلیک کنید و روش تهیه این غذای خوشمزه را به راحتی یاد بگیرید و لذت ببرید.

در این مطلب با طرز تهیه آبگوشت اصیل و سنتی آشنا شدید. امیدواریم از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید، و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان