ماهان شبکه ایرانیان

تغذیه مناسب در فصل بهار

همانگونه که در فصل‌های مختلف لباس‌های متفاوتی می‌پوشید، باید در فصول مختلف سال رژیم‌های غذایی خاصی را رعایت نمایید تا سالم و تندرست بمانید. فصل بهار در رژیم غذایی خود تغییراتی

تغذیه مناسب در فصل بهار

شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا

 تحریریه زندگی آنلاین : همانگونه که در فصل‌های مختلف لباس‌های متفاوتی می‌پوشید، باید در فصول مختلف سال رژیم‌های غذایی خاصی را رعایت نمایید تا سالم و تندرست بمانید. فصل بهار در رژیم غذایی خود تغییراتی ایجاد نمایید و از میوه‌ها و سبزی‌های تازه بهاری استفاده نمایید و اصول تغذیه‌تان را عوض کنید تا بهاری خوش، سالم و تندرست را سپری کنید.

 

غذاهای سبک و زود هضم بخورید

در فصل بهار غذاهای سبک و زود هضم استفاده کنید و از خوردن غذاهای سنگین خودداری کنید. این فصل برای کاهش وزن فصل خوبی است پس غذاهای سبک بخورید تا بتوانید از شر چربی‌های اضافه خلاص شوید. برای پاکسازی کبد نیز می‌توانید گاهی در این فصل روزه بگیرید.

 بیشتربخوانید:

چگونه از کسالت و خواب آلودگی بهاری رها شویم؟

 سبزیجات و میوه بخورید

برای اینکه بدن شما در فصل بهار بتواند ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم را به دست آورد، بهتر است بیشتر از سبزیجات و میوه‌ها استفاده نمایید. مصرف میوه‌ها و سبزیجات هر فصل در همان فصل می‌تواند بیش از پیش مفید باشد و به پاکسازی بدن از سموم تجمع یافته کمک کند.

مصرف سبزیجات سبب می‌شود کاهش وزن داشته باشید زیرا با خوردن سبزیجات، احساس سیری بیشتری خواهید نمود و کالری کمتری دریافت می‌کنید و حجم معده‌تان با سبزیجات پر می‌شود بنابراین کمتر به غذا خوردن روی می‌آورید.

همچنین مصرف میوه‌های سبز قبل از غذا به شما احساس پری می‌دهد بدون این که واقعاً کالری زیادی دریافت کرده باشید. هر فرد در فصل بهار و در روز باید سه بار از غذاهای گیاهی مثل میوه و سبزیجات استفاده کند.

 

 غذاهای گرم بخورید

کالری غذاهای پخته شده نسبت به غذاهای خام و خشک کمتر است پس بهتر است در فصل زیبای بهار به خوردن غذاهای گرم روی آورید مثلاً یک کاسه عدسی پخته شده برای صبحانه بخورید تا بیشتر سیر بمانید و از ریزه‌خواری دست بکشید.

 

 چای سبز بنوشید

به جای مصرف نوشیدنی‌های مضر مانند، نوشابه‌ها که دارای شکر فراوانی هستند، چای سبز و آب فراوان بنوشید. یک لیوان چای سبز، هیچ کالری را به بدن شما اضافه نمی‌کند.

ماده‌ای به نام «کاتچین» در چای سبز وجود دارد که دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطانی است. اگر طعم چای سبز را دوست ندارید می‌توانید یک لیوان چای سبز طعم دار، مثلاً با طعم گلابی و البته خیلی خنک را در یک ظهر داغ بهاری بنوشید.

 بیشتربخوانید:

آشنایی با خواص دانه های یاتوقی انار

شکلات بخورید

شکلات با درصد زیاد کاکائو حاوی منیزیم، پتاسیم و آهن است و میزان سروتونین را افزایش می‌دهد پس با خوردن یک تکه شکلات علاوه بر کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی، فشارخون و حتی دیابت و در کل افزایش سلامتی، می‌توانید شادتر زندگی کنید و اشتهای کاذب خود را سرکوب نمایید.

 

این نوشیدنی‌ها را در فصل بهار مصرف کنید

در فصل بهار برای حذف سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن، چای زنجفیل تازه و داغ، شربت‌های لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک بنوشید.

 

میان وعده مصرف کنید

برای میان وعده بهتر است تنقلات گرم مانند گردو و انواع شیرینی‌ها را مصرف نکنید بلکه از میوه‌های تازه مثل زردآلو، انجیر، انگور، آلو، انواع توت‌ها به همراه بادام خام و فرنی، تمر هندی‌ترش یا شیرین، کاهو یا سکنجبین استفاده نمایید.

 بیشتربخوانید:

کمبود ویتامین D خطر کدام بیماری ها را افزایش می دهد؟

در خوردن شیرینی‌ها افراط نکنید

با آغاز بهار و فرا رسیدن عید نوروز و بیشتر شدن دید و بازدیدها مصرف شیرینی و شکلات نیز افزایش می‌یابد. افراط در مصرف شیرینی و شکلات موجب افزایش وزن  و چاقی می‌شود، سبب افزایش چربی‌های نامطلوب خون، فشارخون، اختلال در سلامت قلب و عروق و مشکلات قلبی- عروقی می‌شود.

همچنین مصرف زیاد شیرینیجات سبب تغییر در سبک زندگی فرد خواهد شد. پس لازم است از افراط در مصرف شیرینی‌ها خودداری کنیم و میوه‌های تازه فصل را جانشین شیرینی بنماییم.

 

 از حبوبات استفاده کنید

از انواع لوبیای تازه، جوانه‌های ماش، لوبیا، عدس و ... برای وعده ناهار استفاده کنید و غذاهایی مانند آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی، آش دوغ،‌ آش ماست که با ادویه‌هایی چون ریحان، رازیانه، مرزنجوش،  رزماری، زیره سیاه،  و شوید طعم‌دار شده باشند، میل کنید.

 

 برنامه غذایی منظمی داشته باشید

هنگام تغییر فصل که بدن نسبت به تغییرات محیطی حساس‌تر می‌شود پس در فصل بهار سعی کنید برنامه غذایی و خواب منظمی داشته باشید تا سالم و تندرست بمانید.

 

 ماست مصرف کنید

ماست یک میان وعده‌ای مفید برای افزایش باکتری‌های خوب در روده وغذای ایده آل برای فصل بهار است که به فرایند هضم در دستگاه گوارش کمک می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. مصرف ماست‌های پروبیوتیک سبب بهبود عملکرد روده در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده می‌شود.

 

 ماهی مصرف نمایید

ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا که سبب کاهش التهاب در دستگاه گوارش می‌شود و برای بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو به علت دارا بودن امگا 3 مفید است زیرا منجر به کاهش علائم این بیماری می‌شود.

 

 مارچوبه مصرف نمایید

مارچوبه حاوی مواد مغذی غنی از پروبیوتیک است و سبب سلامت دستگاه گوارش و کاهش ابتلا به بیماری‌های روده‌ای مانند سرطان روده، بیماری‌های التهابی روده، آلرژی و... می‌شود.

مارچوبه یکی از منابع اصلی اینولین است، اینولین یکی از پروبیوتیک های بسیار مهم است که از پلی فروکتان ها است.

 

 از مصرف این مواد غذایی در فصل بهار اجتناب نمایید:

مصرف نوشیدنی‌های گازداربه دستگاه گوارش می‌رساند زیرا اسید فسفریک و قند تصفیه شده آن منجر به کشته شدن باکتری‌های خوب روده و سوزش معده می‌شود و بسیار چاق کننده است پس از مصرف نوشابه خودداری نمایید.

سوسیس‌ها حاوی نیترات هستند سبب کشتن باکتری لاکتوباسیلوس مفید در دستگاه گوارش می‌شوند و ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهند پس از مصرف آنها خودداری نمایید.

نوشیدن الکل سبب بیمار شدن معده، آسیب کبدی و ایجاد تغییرات مضر در باکتری‌های مفید روده می‌شود بنابراین مصرف الکل بسیار زیان آور است.

فصل بهار مزاج معتدل مایل به گرمی و تری دارد، پس در این فصل ازمصرف غذاهایی با مزاج گرم و تر که موجب تشدید مزاج فصل می‌شوند، پرهیز شود.

در فصل بهار برای کمک به پاکسازی کبد از غذاهای با طبع گرم، تلخ و به ویژه شور اجتناب نمایید.

در فصل بهار بهتر است گوشت قرمز کمتری مصرف نمایید.

مصرف مواد و غذاهای چرب و تند نیز در فصل بهار توصیه نمی‌شود.

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان