یکی از انواع شیرینی های خانگی خوشمزه و خوش طعم که می توانید از مزه آن لذت ببرید، چنگمال کرمانی است. برای تهیه انواعی از شیرینی های خوشمزه سنتی کافی است در آرگا همراه ما باشید. شما در این بخش طرز تهیه چنگمال کرمانی را مطالعه می کنید.
تهیه انواع شیرینی های ایرانی و سنتی کار بسیار ساده ای است. شما ضمن تهیه چنگمل می توانید نحوه تهیه شیرینی سرغبیلی و شیرینی قرابیه که از شیرینی های سنتی ایرانی هستند، را فرا بگیرید و از طعم این شیرینی های خوشمزه بی نهایت لذت ببرید.
مواد لازم
- خرما: 30 عدد
نان محلی کپو: 1 عدد
گردو و کنجد: به میزان لازم
روغن حیوانی: 200 گرم
هل، دارچین، زیره، بادیان، به میزان لازم
طرز تهیه چنگمال کرمانی
ابتدا خرما را شسته و پوست آن ها را بگیرید. هسته خرما را خارج کرده و آن را کنار بگذارید. گردوها را شکسته و خرد نمایید. در صورت دلخواه می توانید پوست خرما را نیز ترکیب کنید. درون تابه مقداری روغن حیوانی ریخته و روی شعله ملایم قرار دهید.
بعد از ذوب شدن روغن باید خرماهایی که از قبل آماده شده را درون تابه تفت دهید. حالا خرماها نرم شده و می توانید، مقداری گردو و کنجد بزنید. مواد را هم زده و در نهایت نیز ادویه ها را اضافه کنید. دارچین، زیره، هل و بادیان را نیز اضافه نمایید.
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی چنگمال کرمانی مواد را مجدد روی حرارت هم زده و با یکدیگر به خوبی ترکیب کنید. نان محلی کپو را برداشته و درون یک سینی فر قرار دهید. با دست باید مواد را ریز کنید. نان ها را به قطعات کوچکی تقسیم کرده و نان های خرد شده را درون کاسه ای بریزید. خرماهایی که از قبل آماده کرده اید را درون کاسه ریخته و با استفاده از یک دستکش با یکدیگر ترکیب کنید.
مواد را به قدری ورز دهید تا مواد به طور کامل با یکدیگر ترکیب شوند. بعد از اینکه مواد را با یکدیگر ترکیب کردید، به اندازه یک نارنگی از مواد برداشته و با دست آن را فرم دهید. برای این شیرینی بهتر است، فرم استوانه ای به آن بدهید. این شیرینی کرمانی طعم و مزه ای عالی دارد.
شما می توانید از مقداری پودر نارگیل نیز برای این شیرینی نیز استفاده کنید. افزودن گردو به این شیرینی نیز بسیار فوق العاده خواهد بود. این شیرینی برای پذیرایی در مهمانی ها بسیار مناسب بوده و به دلیل طعم عالی خود از سوغاتی های معروف این شهر به شمار می آید.