انواع کبابها غذاهایی کاملا ایرانی هستند که طرفداران زیادی داشته و میتوان به جرئت گفت خوشمزهترین طعم را دارند. آشپزی ایرانیان حرف نداشته و همیشه این را ثابت کردند که میتوانند بهترین و خوشمزهترین غذاها را آماده کنند.
در این مطلب تصمیم داریم تا در رابطه با انواع کباب صحبت کنیم. تا انتهای این سفر خوشمزه با ما همراه باشید.
آشنایی با انواع کباب در ایران و مواد تشکیل دهنده آنها
ایران جغرافیای خاصی داشته و شما میتوانید انواع و اقسام سلیقهها را در این کشور مشاهده کنید. این دلیلی است برای اینکه انواع مختلفی از کباب به وجود آمده و هر کدام از مواد خاصی تشکیل شدند.
قبل از اینکه بخواهیم تمامی این کبابها را به شما معرفی کنیم باید به این نکته اشاره کنیم که درست کردن کبابها اصلا کار راحتی نبوده و برای اینکه بخواهید آن را به صورت یکدست بپزید باید از دستگاه کباب پز صنعتی استفاده نمایید. این دستگاه کبابی را به شما تحویل میدهد که هیچ گونه سوختگی یا خامی نداشته باشد.
حالا زمان آن رسیده تا با انواع کباب آشنا شوید:
کباب کوبیده
اولین و پرطرفدارترین کباب، کباب کوبیده است. این اولین گزینهای است که هر ایرانی انتخاب خواهد کرد چرا که طعم فوق العادهای داشته و میتواند احساس رضایت را ایجاد کند. میتوان به جرئت گفت که این نوع از کباب با هر ذائقهای جور بوده و حتی افرادی که نسبت به غذا سخت گیر میباشند نیز آن را دوست خواهند داشت.
در رابطه با گوشتی که در این کباب مورد استفاده قرار میگیرد باید بگوییم که از گوشت قلوه گاه گوسفند یا راسته گوساله، کباب کوبیده درست خواهد شد. این گوشتها از لذیذترین قسمتهای گوشت قرمز بوده و لطافت خاصی دارد.
گوشت گوسفندی به دلیل طعم فوق العادهای که دارد، بیشتر در پخت کباب کوبیده مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد تشکیل دهنده کباب کوبیده:
- گوشت چرخ کرده گوسفندی
- نمک
- فلفل
- زعفران
کباب بختیاری
حتما نام کباب بختیاری را میان انواع کباب زیاد شنیدید. یکی از پرطرفدارترین گزینهها، بختیاری است. کباب بختیاری به شکل جالبی به وجود آمده است. در گذشته و زمانی که برای یکی از ایلهای بختیاری مهمان آمده بود، تصمیم گرفتند تا برای مهمانان کباب آماده کنند ولی با مشکل کمبود گوشت قرمز برخورد کردند. به همین دلیل از گوشت مرغ نیز استفاده کرده و به صورت ترکیبی این کباب را پختند.
از همان جا بود که کباب بختیاری به وجود آمد. اتفاقا خیلی مورد استقبال قرار گرفته و اکنون بسیار معروف است.
مواد تشکیل دهنده کباب بختیاری:
- گوشت گوسفندی
- فیله مرغ
- کره
- روغن مایع
- زعفران
- پیاز
- زردچوبه
- فلفل
- نمک
کباب چنجه
حتما نام کباب چنجه را شنیدید. مطمئن باشید اگر یک بار این کباب را امتحان کنید، طعم آن را فراموش نکرده و به طرفدار پر و پا قرص آن تبدیل خواهید شد. به راحتی میتوانید این کباب را در منزل نیز آماده کنید ولی باید مواد را به قدری مخلوط کنید که هنگام پخت از سیخ جدا نشوند. حتی میتوانید برای سیخ گرفتن آن از دستگاه کباب گیر اتوماتیک استفاده نمایید تا کارتان راحت شده و کبابی عالی را آماده نمایید.
مواد تشکل دهنده کباب چنجه:
- گوشت سردست گوسفند به صورت کاملا خورد شده (تقریبا 2 سانتی متر)
- روغن زیتون
- نمک
- پیاز رنده شده
- فلفل
- آبلیمو
کباب قفقازی
یکی دیگر از انواع کباب، قفقازی است. این کباب شباهت بسیار زیادی به کباب بختیاری دارد. یعنی در کباب قفقازی نیز از گوشت قرمز و گوشت مرغ، به صورت ترکیبی استفاده میکنند. تنها تفاوتی که میان کباب بختیاری و کباب قفقازی وجود دارد این است که در قفقازی از فلفل دلمهای و پیاز نیز استفاده شده و هنگام سیخ گرفتن کباب، این دو مورد نیز به آن اضافه خواهند شد. سس استفاده شده برای طعم دار کردن این دو کباب نیز با یکدیگر تفاوت دارد.
مواد تشکیل دهنده کباب قفقازی:
- گوشت گوسفندی یا گوساله
- فیله مرغ
- فلفل دلمه
- فلفل سیاه
- پیاز
- روغت زیتون
- زعفران
- نمک
- ماست چکیده
کباب دنده
کباب دنده یا شیشلیک، طرفداران خیلی زیادی داشته و طرفداران این کباب معتقدند اگر یک بار طعم آن را احساس کنید دیگر سراغ هیچ نوع کباب دیگری نخواهید رفت. اصالت کباب دنده به کرمانشاه برمیگردد و به نوعی میتوان گفت غذای محلی این شهر محسوب میشود.
در کباب شیشلیک از دنده گوسفند استفاده میشود که گوشت بسیار لذیذی دارد. البته شما میتوانید از فر کامبی اون هم برای پخت کباب دنده استفاده کنید. این فر در رستوران ها بسیار پرطرفدار میباشد؛ زیرا این دستگاه دارای تکنولوژی بسیار پیشرفته ای بوده و شما با استفاده از آن میتوانید گوشت را به صورت آبدار بپزید.
مواد تشکیل دهده کباب دنده یا کباب شیشلیک:
- دنده گوسفند
- نمک
- سیر
- برگ مو
- پیاز
- ماست چکیده
- روغن مایع
- فلفل سیاه
کباب برگ
کباب برگ یکی دیگر از انواع کباب است که در ایران و در کل جهان طرفداران بسیار زیادی دارد. طعم فوق العاده و استثنایی این کباب باعث میشود تا دوست داران آن تنها برای سفارش این غذا، حداقل چند روز در ماه به رستوران بروند.
گوشت راسته گوسفند یا گوساله برای پخت کباب برگ استفاده میشود. برای پخت آن باید گوشتها را به صورت ورقههای بسیار نازک برش داده و نهایتا به کمک یک چاقو تیز به خوبی آن را بکوبید تا صاف و یک دست شوند. نهایتا سس مورد نظر را به آن اضافه کرده و روی سیخ قرار میدهید.
مواد تشکیل دهنده کباب برگ:
- گوشتهای صاف و یک دست شده
- پیاز نگینی شده
- نمک
- فلفل
- زعفران دم کرده
کباب ترش
کباب ترش دقیقا مانند نام آن ترش بوده و این طعم متفاوت دلیلی است برای اینکه خیلی از افراد دوست داشته باشند تا آن را امتحان کنند. کباب ترش یا ترشه کباب، غذای محلی مناطق شمالی کشور مانند گیلان و مازندران است.
مواد تشکیل دهده ترشه کباب یا کباب ترش:
- گوشت گوسفندی یا گوساله
- سبزی (ترخون، چوچاق، مرزه، گشنیز و جعفری)
- رب انار
- پیاز
- گردو به صورت آسیاب شده
- فلفل
- سیر
- نمک