آبگوشت یک غذای ایرانی خوشمزه و محبوب بوده که انواع مختلفی همچون آبگوشت بزباش، آبگوشت ترش، آبگوشت کشک، آبگوشت غوره دارد و همه آنها از این ویژگی یعنی خوشمزه بودن و البته مقوی بودن برخوردار هستند. آبگوشت غوره غذای محلی متعلق به همدان و کردستان و کرمانشاه است که دارای طعمی بینظیر می باشد. در این مطلب تصمیم گرفته ایم شما را با طرز تهیه آبگوشت غوره آشنا کنیم.
آبگوشت غوره که به دلیل وجود غوره در آن از طعمی ناب و منحصر به فرد برخوردار می باشد که از غذاهای محلی کرمانشاه می باشد. آبگوشت غوره با گوجه فرنگی یکی دیگر از انواع این آبگوشت است که در گویش کرمانشاهی به آن غوره تماته گفته می شود. در این مطلب آشپزی که به آموزش طرز تهیه آبگوشت غوره اختصاص داده ایم، همچنین شما را با دستور پخت آبگوشت غوره با گوجه فرنگی و آبگوشت غوره با نعناع آشنا می نماییم.
مواد مورد نیاز
- نیم کیلو گوشت گوسفندی
- 200 گرم غوره
- 370 گرم سیب زمینی
- 87 گرم لوبیا
- 87 گرم نخود
- یک عدد پیاز
- یک قاشق مرباخوری زردچوبه
- یک قاشق مرباخوری ادویه
- دو قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی
- اندازه لازم نمک
طرز تهیه آبگوشت غوره
ابتدا در اولین مرحله گوشت گوسفند (اغلب گوشت سینه و ماهیچه) و کمی دنبه تکه تکه نموده، همراه لوبیا و نخود و نیز 1 عدد پیاز داخل قابلمه حاوی آب جوش قرار دهید. وقتی که به قدر کافی پخته گردید، کف های روی سطح آب را با یک قاشق بزرگ جدا کنید. بعد کمی زردچوبه و نمک به آبگوشت اضافه نمایید.
سیب زمینی ها را پوست گرفته، بشویید و به آّگوشت اضافه نمایید. به منظور خوشمزه تر شدن آبگوشت 200 گرم غوره داخل آبگوشت ریخته و پس از گذشت بیست دقیقه می توانید آن را میل کنید. این آبگوشت را می توانید همراه نان سنگک، سبزی خوردن مخصوصا ریحان تازه نوش جان نمایید.
آبگوشت غوره با گوجه فرنگی
غوره دارای طعمی ترش و ملس است که موجب بینظیر شدن مزه این آبگوشت می گردد، اما عده ای تمایل دارند از گوجه فرنگی نیز در این آبگوشت بهره ببرند تا هم خوش رنگ تر و هم خوشمزه تر شود. اگر شما نیز چنین سلیقه ای دارید برای دلچسب تر شدن و سازگاری بیشتر با ذائقه تان می توانید 5 – 6 گوجه فرنگی را به لیست مواد لازم بیفزایید. و در بخش دستور پخت نیز گوجه فرنگی ها را پوست کنده و وقتی غوره را در آبگوشت می ریزید، گوجه فرنگی ها را نیز همزمان به آن بیفزایید و بیست دقیقه درب آن را بگذارید جا افتاده و پخته شود.
و در مورد نعناع نیز اگر ذائقه شما باعث استفاده نعنا از سوی شما در غذاهای مختلف و از جمله این غذا است، می توانید 1 قاشق غذاخوری نعنا را درون یک قاشق غذاخوری روغن داغ شده بر روی حرارت فقط در حد ده ثانیه تفت بدهید. نعنا داغ را نیز در آخرین مرحله می توانید به آبگوشت بیفزایید.
در این متن شما عزیزان را با طرز تهیه آبگوشت غوره آشنا کردیم که امیدواریم مورد توجه تان واقع شده و بتواند شما را در راستای تهیه این آّگوشت فوق العاده در منزل و تجربه طعمی نو یاری نماید. همان طور که گفته شد آبگوشت غوره یکی از غذاهای محلی کرمانشاه و همدان و کردستان است، در صورت تمایل برای آشنایی سایر غذای محلی بر روی لینک کلیک نمایید.