نخود آب یا لب لبی یکی از غذاهای بسیار مقوی و خوشمزه ایرانی است که این غذا معمولا ترکیبی از نخود، آب و گوشت و انواع ادویه هایی که به آن عطر خوبی می دهند تهیه می شود. البته لب لبی را می توان بدون استفاده از گوشت و با آب گوشت تهیه کرد که به دلخواه است. بهتر است برای تهیه این غذای محبوب محلی از گوشت استفاده کنید تا خواص بیشتری داشته باشد. طرز تهیه لب لبی، با راحت ترین و خوشمزه ترین روش در این مطلب قرار گرفته شده است.
غذاهای ایرانی انواع مختلف و بسیار زیادی به جز لب لبی مانند غاریاغی پلو و کوکو اردبیلی دارد که با کلیک بر روی لینک های قرار گرفته شده در مطلب می توان طرز تهیه این دو غذای مقوی و بسیار محبوب ایرانی را هم مشاهده و یا حتی تهیه کرد. برای تهیه لب لبی می توان از عصاره گوشت برای بهتر کردن طعم استفاده کرد، البته زمان هایی که گوشت در دسترس ندارید و گرنه می توان از هر نوع گوشت مانند گوشت های با استخوان و یا بی استخوان استفاده کنید. این غذای محبوب طرفداران بسیاری در زمستان و یا حتی پاییز دارد.

مواد لازم
- پیاز 1 عدد
- سیب زمینی 1 عدد
- قلبم گوسفند 1 الی 2 عدد
- بلغور گندم 1 پیمانه
- لوبیا سفید 1/4 پیمانه
- نخود 1/2 پیمانه
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم

طرز لب لبی مقوی و محبوب
ابتدا برای تهیه این غذای مقوی باید نخود و لوبیا و بلغور گندم را از شب قبل خیس کنید و هر چند ساعت آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. حالا نخود و لوبیایی را که ار شب قبل خیساندین در قابلمه ای بگذارید بپزد. قلم گوسفند را در قابلمه بی اندازید بگذارید تا با نخود و لوبیا بجوشد. سپس مقداری ادویه بی افزایید.
در ادامه پیاز را پوست کرده و خلالی خرد کنی. پیاز را به صورت خام در قابلمه بریزید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. زمانی که نخود ها پخته شده بودند و فقط نیاز به 1 ساعت پخت دیگر داشتند، سیب زمینی ها را پوست کرده و نگینی خرد کنید و به همراه بلغور گندم در قابلمه بریزید. پس از یک ساعت لب لبی را سرو کنید. نوش جان.

به دلخواه می توانید زمان سرو از دارچین و شکر استفاده کنید تا مانند حلیم خوشمزه و خوش طعم بشود. این غذا را به همراه نان دلخواه به همراه سبزیحات می توان سرو کرد. برای مشاهده و تهیه انواع غذای محلی بر روی لینک قرار گرفته شده کلیک کنید.