سبک کلاسیک: دیوارهای گچبری شده، مبلمان های آنتیک، وسیله های دکوری چوبی حکاکی شده، سقف های بلند، پرده های فاخر با پارچه های گلدار چاپی، رنگ های کرم و قهوه ای و طلایی وقتی در کنار هم قرار می گیرند فضایی پر از آرامش به سبک کلاسیک را برای ما پدید می اورند، فضایی که سرشار از اصالت و لایه های تاریخی است و حس و حالی قدیمی را به ما منتقل می کنند و باعث می شود ما از بودن در آن فضا لذت ببریم.
شما به راحتی می توانید به سبک کلاسیک اعتماد کنید و دکوراسیون داخلی خانه خود را به دست آن بسپارید و از نتیجه کار کاملا راضی باشید، این سبک گرما و حس راحتی روزهای کودکی مان را به یادمان خواهد آورد، پیاده کردن سبک کلاسیک در منزل آسان است، ولی باید راهنمایی های مفید و نکته هایی مهم در این رابطه را بدانید تا به دکوراسیونی موفق دست پیدا کنید، خب مثل همیشه چیدانه به شما کمک خواهد کرد پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا بدانیم برای این که خانه ای به سبک کلاسیک داشته باشیم باید چه کاری انجام دهیم.
تعریف سبک کلاسیک
می توان گفت که سبک کلاسیک همان سبک سنتی غربی است که قدری رنگ و روی عصر معاصر را به خود گرفته است. هر عنصری که در این سبک به کار می رود، تعریف دقیق و معینی دارد، این سبک به شدت به نظم و تقارن پایبند است، حس اصالت را نمی توان از آن گرفت و در این سبک هیچ چیز دور از انتظار نیست و به طور کلی سبکی پایدار است. دکور کلاسیک (سنتی غربی) شامل دکور قرن هجدهمی در انگلستان تا دکور روستایی فرانسوی و حتی سرزمین های ناشناخته خاور دور می شود. به طور کلی می توان گفت این سبک سبکی فراگیر است.
ویژگی های سبک کلاسیک
سبک کلاسیک دارای ویژگی های زیادی است که فقط و فقط مختص خودش است و باعث تمایز بیش از حد این سبک با دیگر سبک های دکوراسیونی می شود، بیایید در کنار هم با این ویژگی ها اشنا شویم.
خب اول از همه باید بدانیم که این سبک به هیچ عنوان با بی نظمی و شلوغی کنار نمی آید، هر وسیله دکوری جا و محدوده مشخصی برای قرار گرفتن دارد. به نوعی می توان گفت که این سبک یکی از سبک های منظم است که پایداری و استقامت خاصی را به فضا می بخشد.
تقارن را شاید بتوان شاخص ترین ویژگی سبک کلاسیک دانست، مبلمان ها و وسیله ها و لوازم دکوری همه به صورت جفت هستند و معمولا در روبروی هم قرار می گیرند و نظمی خاص و ابهتی گیرا به دکوراسیون داخلی خانه می بخشند.
رنگ ها را در این سبک نباید فراموش کرد. رنگ هایی که در این سبک از آن ها استفاده می شود، رنگ هایی با وقار که به فضای داخلی خانه شما شخصیت می بخشند رنگ هایی مانند طیف قهوه ای، بژ و کرم. سبک کلاسیک به سبکی با رنگ های غنی و فاخر معروف است.
چیزی که در دکوراسیون های داخلی که سبک کلاسیک دارند حسابی به چشم می آید، کلکسیون های است که در قفسه های چوبی و کمد هایی چوبی که درب های شیشه ای دارند خودنمایی می کنند. این کلکسیون ها را نمی توان از سبک کلاسیک جدا کرد، یادتان هست که گفتیم سبک کلاسیک با خود لایه های تاریخی را به همراه می آورد؟این لایه های تاریخی درست با همین چیزها مهمان سبک کلاسیک می شود.
خب حالا که کمی با سبک کلاسیک آشنا و احتمالا به آن علاقه مند شصده اید، شاید بد نباشد سبک کلاسیک را در فضاهای داخلی خانه به صورت جداگانه بررسی کنیم و ببینم اگر بخواهیم هر کدام از فضاهای داخلی خانه را به سبک کلاسیک طراحی کنیم باید چه کار کنیم.
آشپزخانه ای به سبک کلاسیک
اگر می خواهید آشپزخانه ای به سبک کلاسیک داشته باشید باید بروید به سراغ تاثیر گذارترین تجهیزات آشپزخانه تان، درست حدس زدید منظورمان کابینت های آشپزخانه است. کابینت های کلاسیک معمولا از جنس چوب های گردو و بلوط هستند. روی درب های آن ها معمولا تزینات و کنده کاری های زیبا دیده می شود، بیشتر کابینت های کلاسیک یا رنگ های روشن مثل سفید استخوانی که رنگ سال 2016 است دارند یا رنگ هایی تیره مانند قهوه ای سوخته، در ایران شرکت طراحی زویا کابینت های کلاسیک زیبایی طراحی می کند که یکی از نمونه های آن را در عکس بالا می توانید ببینید. مطلب کابینت آشپزخانه مدرن سفید، معجزه در فضای کوچک شما را بیشتر با این گروه آشنا می کند.
اتاق خوابی زیبا به سبک کلاسیک
برای آن که اتاق خواب به سبک کلاسیک داشته باشید، به یک تخت خواب چوبی که پشتی آن دارای حکاکی های زیبا و فاخر است احتیاج دارید، بعد از آن باید به سراغ میزهای بغل تختی که آن ها هم از جنس چوب های حکاکی شده اند بروید و روی آن آباژوری با پایه چوبی یا سرامیکی قرار دهید، پرده های بلند و والان دار را فراموش نکنید. طرح روی روتختی ها و پارچه های رو مبلی باید طرحی با سایز تقریبا متوسط و تکرار شونده باشد، اگر این طرح های به نوعی از زمینه خود متمایز باشند بهتر است، مثلا طرح ها یا به نسبت زمینه خود براق باشند یا برجسته تر تا زیبایی جزئیات طراحی دکوراسیون اتاق خواب تان بیشتر به چشم بیاید.
سرویس بهداشتی به سبک کلاسیک
وقتی صحبت از سرویس بهداشتی کلاسیک می کنیم، بی اختیار به یاد کابینت های چوبی و رنگ های با تناژ قهوه ای و بژ می افتیم که دقیقا هم درست است، عکس بالا نمونه از یک سرویس بهداشتی کلاسیک را به شما نشان می دهد. کابینت های چوبی با رنگ سفید استخوانی یا شیری که رنگ سال 2016 هم هستند و آینه هایی با قاب های فلزی و طلایی رنگ زیبایی سرویس بهداشتی کلاسیک شما را دو چندان می کند. بیایید ببینیم چگونه از آینه ها در دکوراسیون داخلی استفاده کنیم تا زیبا تر باشند.
حمام هایی به زیبایی سبک کلاسیک
در حمام هایی که به سبک کلاسیک طراحی شده اند تجهیزاتی مثل وان ها و یا شیر ها از نوع کارشده و پر تزیینات انتخاب می شوند، معمولا رنگ غالب در حمام های کلاسیک رنگ سفید به همراه رنگ طلایی یا نقره ای برای تزیینات است. عکس بالا نمونه زیبایی از یک حمام کلاسیک را به شما نشان می دهد.
نشیمن های کلاسیک
یادتان هست که در قسمت ویژگی های سبک کلاسیک به تقارن در چیدمان مبلمان ها، پرده های فاخر و بلند، رنگ هایی مانند طیف قهوه ای و نظم سبک کلاسیک اشاره کردیم، خوب وقتی همه این ها را با هم در نشیمن خانه تان استفاده کنید یکی از زیباترین نشیمن ها را خواهید داشت. حتی می توانید برای پر جزییات تر شدن نشیمن های تان از تزییناتی مانند چراغ های روشنایی بی نظیر فرفورژه و کوسن های بزرگ استفاده کنید.
اتاق کارهایی به سبک کلاسیک
اگر آن قدر به سبک کلاسیک علاقه مند هستید که در دوست دارید حتی اتاق کارتان هم به این سبک باشد، خب می توانید از صندلی های چوبی لهستانی، کتابخانه های سرتاسری بزرگ چوبی، میز های کار چوبی با تزئینات و حکاکی های نفیس و فرش هایی با طرح ها و نقش های با اصالت استفاده کنید، عکس بالا یکی از زیباترین اتاق کارهایی اجرا شده در ایران را که سبک کلاسیک دارد به شما نشان می دهد.
ما دوست داریم بدانیم که شما چگونه سبک کلاسیک را در طراحی دکوراسیون داخلی خانه تان استفاده کرده اید، عکس آن را با چیدانه و در قسمت مشاره دکوراسیون به اشتراک بگذارید.
مطالب بیشتر درباره سبک کلاسیک: طراحی خانه ای سرزنده و شاد به سبک کلاسیک
فضای گرم و دنج به کمک سبک کلاسیک
طراحی دکوراسیون لوکس با ویژگی های سبک کلاسیک
5 سبک اروپایی در دکوراسیون داخلی
انتخاب مبلمان کلاسیک در طراحی دکوراسیون منزل
سوالات دکوراسیونی خود را در قسمت مشاوره دکوراسیون با اهالی فن چیدانه و دوستداران در میان بگذارید.
نویسنده : شمیم آقازاده ؛ تحریریه چیدانه