ماهان شبکه ایرانیان

آیت‌الله خاتمی:

نهضت عاشورا؛ دانشنامه تمام دین/ مبلغان مولفه‌های سبک زندگی دینی را تبلیغ کنند

گروه حوزه‌های علمیه: عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر لزوم ترویج مولفه‌های سبک زندگی دینی در جامعه عنوان کرد: بدون شک نهضت عاشورا دانشنامه تمام دین است زیرا در آن گنجینه‎ای از معارف اخلاقی، اعتقادی و مبانی دینی وجود دارد.


آیت‎الله سیداحمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اهمیت تبلیغ در اسلام، گفت: فرصت‌های تبلیغی در کشور ما به دلیل ساختار زمانی و مکانی در چند فصل و فرصت تبلیغی خلاصه می‎شوند؛ دهه اول محرم، دهه آخر صفر، فاطمیه اول و فاطمیه دوم و ماه مبارک رمضان از جمله این فرصت‎های فراگیر تبلیغی است که البته غنیمتی ارزشمند برای نشر دین است.



وی افزود: این فرصت‎های تبلیغی هم فرصت کیفی است و هم فرصت کمی؛ فرصت کیفی است به خاطر آنکه مناسبت زمانی فضای معنوی را می‎سازد؛ در این فضا مردم با یاد سالار شهیدان زمینه بیشتری برای درک مبانی معرفتی دین دارند؛ این شرایط زمانی چون ماه مبارک رمضان که ماه خدا و قرآن و ماه پرهیز از گناهان است جامعه را آماده دریافت‎های علمی و معرفتی در زمینه سلوک معنوی می‏کند.



عضو مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به فصت تبلیغی ماه محرم برای طلاب یادآور شد: در ماه محرم نیز شرایط همچنین است و با توجه به ماه محرم و شور حسینی فضای مناسبی برای بیان الگوی جهادی و سبک زندگی حسینی وجود دارد.



امام جمعه موقت تهران بیان کرد: از جهتی این فرصت‎ها، فرصت‎هایی کمی است زیرا این فرصت‎ها همچون همایش‎های یک روزه و دو روزه نیست که پس از برگزاری نیز آثارش از بین برود بلکه سیزده روز اول محرم به همراه ماه صفر بهترین فضا برای نشر معارف دین است.



عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: مبلغان باید قدرشناس این موقعیت ناب در نظام اسلامی باشند و از فرصتی که نظام اسلامی در اختیار آنها قرار داده نهایت بهره را ببرند؛ آنها سفیران معنویت و نور هستند؛ به تعبیر امام علی(ع) فرصت‎ها به تندی می‎گذرند و باید فرصت‎ها را غنیمت شمرد، آنچه در پس از دست دادن فرصت‎ها برای ما می‎ماند، حسرت و اندوه است.



آیت‌الله خاتمی تصریح کرد: سفارش به استفاده از فرصت یک مسئله است و کاربردی‎تر شدن مباحث تبلیغی مسئله دیگر؛ به همین جهت است که عنوان می‎کنیم که استفاده از فرصت تبلیغی بدون مطالعه عمیق و دقیق و عالمانه میسر نخواهد شد؛ نکته بسیار مهم در تبلیغ آن است که به مستمع و نیازها و روحیات و دانش او توجه فراوان داشته باشیم.



عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: باید به این مسئله توجه کنیم که مستمع و مخاطبان ما در مجالس عزاداری و معنوی یک ساعت فکر و اندیشه‎اش را در اختیار ما می‎گذارد اگر یک مجلس، یک صد نفر را در خود جای بدهد، در این مجلس یک صدساعت از زندگی و حیات مردم را در اختیار گرفته‎ایم که در این جا مسئله مهمی به نام امانتداری رخ‎نمایی کرده و وظیفه طلاب را سنگین‎تر از پیش می‎کند.



امام جمعه موقت تهران افزود: اقتضای امانت‎داری آن است که طلاب و مبلغان با مطالعه و پژوهش گسترده و همه جانبه وارد این فضا شوند؛ یعنی اگر می‎خواهند در منبر خود آیه‎ای را بیان کنند؛ باید به سراغ تفاسیر مختلف آن و روایات تفسیری در مورد آن روایت بروند و آنها را مطالعه کنند.



آیت‌الله خاتمی ابراز کرد: در همین راستا اگر احکامی را نیز برای مخاطبان بیان می‏کنند باید فتوای مراجع تقلید را با هم مطالعه کرده و دسته‌بندی دقیقی را از آن ارایه کنند و مسائل را به خوبی برای مردم تفهیم کنند که اگر این کار را نکنند ممکن است برخی از حضار به دلیل درک مطلب اشتباه سالها در مسایل خود دچار مشکل شوند.



عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: یکی دیگر از راه‎های استفاده همه جانبه از فرصت تبلیغی در ماه محرم و ایام دیگر تبلیغی، سوای امر تحقیق و احاطه علمی، بهره‎برداری از شرایط زمانی و مکانی است؛ مبلغ باید در متن مردم باشد و دردهای آنها را به خوبی ببیند تا بتواند بهترین نسخه را ارایه دهد که قطعا هیچ نسخه‏‎ای برای دردهای فرهنگی جامعه به جز عاشورا و فلسفه قیام امام حسین(ع) جواب نمی‎دهد.



عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر لزوم ترویج مولفه‌های سبک زندگی دینی در جامعه عنوان کرد: بدون شک نهضت عاشورا دانشنامه تمام دین است زیرا در آن گنجینه‎ای از معارف اخلاقی و اعتقادی و مبانی دینی از جمله شجاعت، ایثار، حماسه، امر به معروف و نهی از منکر، نماز، وفاداری، رضای الهی و... وجود دارد و بدون هیچ شکی باید گفت که سبک زندگی دینی را باید از نهضت سالار شهیدان آموخت.



 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان