مدیر تیمهای عملیاتی سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: از ابتدای زمستان امسال، 141 مورد حادثه کوهستان ثبت شده که در این حوادث 234 نفر دچار حادثه شده اند.
به گزارش ایسنا، محمد حسین کبادی در توضیح بیشتر گفت: هر زمان که سازمان هواشناسی کشور، هشداری مبنی بر بارندگیهای شدید صادر میکند؛ سازمان امداد و نجات نیز در این باره هشدار میدهد و از آماده باش نیروهایش خبر میدهد.
وی افزود: متأسفانه شاهد هستیم که عدهای از شهروندان اصلا به این هشدارها توجه نمیکنند و مثلا در روزهای برفی به کوهستانها میروند و دچار حوادث مختلف می شوند.
مدیر تیمهای عملیاتی سازمان امداد و نجات هلال احمر ادامه داد: هموطنان باید این مسئله را در نظر بگیرند که حادثه ممکن است برای هر کسی رخ دهد و این تصور که حادثه برای دیگران است؛ اشتباه است.
کبادی گفت: مهم ترین عامل حوادث کوهستانی، عدم توجه به هشدارهاست، اگر کوهنوردان به این هشدارها توجه کنند و از صعود منصرف شوند؛ اصلا هیچ حادثهای رخ نمیدهد.
وی درباره سایر عوامل حوادث کوهستانی افزود: به همراه داشتن لباس، کفش و تجهیزات مناسب، آمادگی جسمانی لازم و گروهی که همه از لحاظ جسمی، شبیه هم باشند؛ از دیگر عواملی است که باید مدنظر قرار گیرد.
مدیر تیمهای عملیاتی سازمان امداد و نجات هلال احمر ادامه داد: همچنین در برخی موارد شاهد هستیم که گروهها به مشکل بر میخورند؛ اما صعود را لغو نکرده، به مسیر ادامه میدهند و در واقع ریسک میکنند که مجموع این مسائل میتواند فاجعه آفرین باشد.
کبادی گفت: از ابتدای زمستان امسال، 141 مورد حادثه کوهستان ثبت شده که در این حوادث 234 نفر دچار حادثه شدهاند، 105 نفر مصدوم، 59 نفر به مراکز درمانی منتقل و 52 عملیات فنی سخت کوهستانی انجام دادهایم.
وی افزود: عملیات امداد و نجات کوهستان جزو پر هزینه ترین عملیاتهای امداد و نجات است و استهلاک بالای نیروی انسانی و تجهیزات را در پی دارد و تیم امداد و نجات در شرایط سخت آب و هوایی که افرادی در آن گرفتار شدهاند، باید به ارتفاعات صعود کرده و گرفتارشدگان را نجات دهند؛ به همین دلیل از کوهنوردان تقاضا میکنیم هشدارها را جدی بگیرند و در شرایط جوی نامناسب، صعود نکنند.