ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه یخنی نخود آبگوشت خوشمزه

اگر علاقه مند به غذاهای مقوی هستید، در این قسمت با طرز تهیه یخی نخود همراه ما باشید. این یخنی طعم فوق العاده ای داشته و برای پذیرایی در مهمانی های شما نیز مناسب است.

طرز تهیه یخنی نخود آبگوشت خوشمزه

یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی که می‌ توانید در این قسمت با رسپی آن آشنا شوید. یخنی نخود بوده در ادامه این قسمت طرز تهیه یخنی نخود را مطالعه خواهید کرد.

رسپی یخنی نخود

نحوه پخت یخنی نخود:

این غذا بسیار مقوی بوده و یک آبگوشت محلی از شما می‌ توانید با یک دستور ساده این غذا را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه آبگوشت کرمانی با طعم های مخصوص را در لینک مطالعه نمایید.

مواد اولیه:

  • گوشت دنبه: 250 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • نخود گرم: 1 و نیم پیمانه پخته شده
  • سیب زمینی: 2 عدد
  • لیمو عمانی:  2 عدد
  • گوجه فرنگی: 2 عدد
  • زردچوبه، فلفل، نمک: به میزان لازم
  • پودر زعفران: 1 قاشق غذاخوری
  • روغن، دارچین، ادویه گوشت: به میزان لازم
  • اب: به میزان لازم

طرز تهیه یخی نخود:

برای آماده کردن این غذای مقوی و خوشمزه ابتدا باید نخودها را از شب قبل خیس کرده و درون آب بگذارید. چند مرتبه عوض کرده تا نفخ نخودها از بین رود. اگر زمان کافی برای خیس کردن نخود‌ها ندارید، می‌ توانید نخودها را درون زودپز بپزید. افزودن مقداری آویشن و خیار به مواد نخود موجب شده تا نفخ آنها از بین برود.

طرز تهیه یخنی نخود

در ادامه مقداری روغن را درون ظرفی ریخته پیازها را به صورت خلالی برش زده و درون روغن تفت دهید. حالا گوشت را که به صورت نگینی خرد کرده به مواد پیاز افزوده و به همراه پیاز تفت داده تا رنگ گوشت‌ ها عوض شود و بوی خامی آن از بین برود.

حالا به گوشت‌ ها کمی زردچوبه، فلفل و دارچین اضافه کنید تا از رو بوی بهتری با خود بگیرد. بعد از اینکه عطر ادویه‌ها بلند شد، مقداری آب جوش روی مواد ریخته و 3 تا 4 ساعت زمان دارید تا گوشت‌ های شما پخته و نرم شود.

بعد از پخت نخودها درون زودپز و یا بعد از اینکه نفخ آنها را گرفته‌ اید، در ابتدا به مواد آبگوشت خود اضافه کرده و چند عدد قارچ را به صورت اسلاید شده درون آن بریزید.

برای رنگ‌ دار شدن یخنی می‌ توانید از چند عدد گوجه فرنگی برش خورده استفاده کنید. گوجه فرنگی‌ها را به همراه مواد خود تفت داده و بعد به همراه قارچ‌ های تفت خورده شده به مواد اضافه نمایید.

سعی کنید نمک و رب را در مرحله آخری پخت اضافه کنید. بعد از اینکه گوشت و نخود‌ها نرم و پخته شد، یک لیمو عمانی را از وسط برش زده دانه آن را خارج کنید و به مواد افزوده مقدار نمک نیز به آن اضافه کنید.

مواد یخنی نخود

در این مرحله از طرز تهیه یخنی نخود زیر حرارت را کم کرده تا مواد شما به آرامی پخته شود. در یک رب آخر پخت نیز می‌ توانید زعفران دم شده را به مواد اضافه کرده و زمان دهید تا رنگ دهد.

دنبه گوسفندی را از درون مواد خارج کرده کوبیده و به همراه مقداری ادویه و پیاز تفت دهید. مجدد به مواد اضافه کرده تا مواد شما به خوبی روغن‌ دار شود. در 20 دقیقه آخر پخت نیز باید سیب زمینی‌ ها را به مواد خود اضافه نمایید.

اگر می‌ خواهید مواد شما غلظت کافی داشته باشد، یک عدد سیب زمینی له شده را درون مقداری آب کوبیده و بعد به مواد اضافه کنید. این کار موجب شده تا آبگوشت شما غلظت بیشتری داشته باشد.

بعد از سرو می‌ توانید این یخنی را در کنار آب لیمو ترش آب نارنج و آب غوره نیز سرو کنید/ سبزی و نان سنگک در کنار این غذا بسیار خوشمزه بوده و یک غذای مقوی به شما می‌ دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی