ماهان شبکه ایرانیان

روش های تمیز کردن بینی بعد از عمل جراحی

تمیز کردن بینی بعد از عمل قسمت مهمی از روند بهبودی می باشد چرا که می تواند به پیشگیری از عفونت و بهبودی کمک کند. در این مطلب به روش های انجام این کار می پردازیم.

روش های تمیز کردن بینی بعد از عمل جراحی

یکی از مهم ترین مراقبت های بعد از عمل بینی، تمیز کردن و شستشوی بینی است تا از بروز عفونت جلوگیری کرده و بهبود این شرایط کمک کند. در این مطلب با روش های تمیز کردن بینی بعد از عمل آشنا می شوید.

راه های تمیز کردن بینی بعد از عمل زیبایی

تمیز کردن و شستشوی بینی بعد از عمل بخش مهمی از روند بهبودی به شمار می رود. چرا که می توان از عفونت بینی جلوگیری کرده و به بهبود بیشتر کمک کند. دستورالعمل های تمیز کردن بینی با توجه به نوع جراحی صورت گرفته و توصیه های جراح متفاوت است.

   به این ترتیب برای حفظ بهداشت بینی و جلوگیری از بروز هر مشکلی از جمله زخم در بینی باید نسبت به شستشو و تمیز کردن بینی اقدام کرد. البته تا وقتی که تامپون بینی داخل بین قرار دارد پاکسازی به راحتی انجام نمی شود و بعد از برداشته شدن تامپون شستشو به آرامی باید صورت گیرد.

برای تمیز کردن بینی بعد از جراحی، نیاز است دستورات پزشک را به دقت دنبال کرده تا از هر نوع آسیب، با ساختار و بافت های تازه جراحی شده بینی پیشگیری شود. احتمالا چند روز بعد از جراحی بینی، خون و مخاط از بینی خارج شود که طبیعی است.

باقی ماندن ترشحات در بینی سبب رشد باکتری ها و ایجاد عفونت می شود. بنابراین تمیز کردن بینی سبب شده خون و مخاط از بینی خارج شده و راه های هوایی باز شوند. به این ترتیب بهبود سریعتر ایجاد می شود. در ادامه به روش های تمیز کردن بینی بعد از عمل اشاره می شود.

1. شستشو با محلول نمکی

بینی بعد از عمل توسط لخته های مخاطی و خونی پر می شود و سبب انسداد راه تنفس می شود. از محلول نمکی برای خروج لخته ها بعد از عمل بینی استفاده شود. این محلول  سبب نرم شدن بافت لخته و خروج بهتر آن ها از بینی می شود. همچنین به مرطوب شدن محیط بینی هم کمک می کند.

نکته:  از نگه داشتن یک سوراخ بینی و فشار به سوراخ دیگر بینی برای خروج لخته ها اکیدا خودداری شود.

2. محلول پراکسید هیدروژن 30 درصد راه حل شما!

یکی از ضد عفونی کننده های رایج برای تمیز کردن بافت های بدن پراکسید هیدروژن است که می توان یک روز بعد از عمل بینی و برداشته شدن تامپون یا پانسمان استفاده کرد. این ماده باکتری های را از بین برده و از عفونت بینی جلوگیری می کند. در داروخانه ها پراکسید هیدروژن با غلظت 30 درصد وجود دارد.

برای استفاده یک سواپ پنبه ای را به پراکسید هیدروژن آغشته و به آرامی در سوراخ بینی برای رفع خون و مخاط خشک شده قرار دهید. از آینه در این شرایط استفاده تا به درستی سواپ پنبه ای را هدایت کنید. مراقب باشید به بینی هیچگونه فشاری وارد نشود.

3. پاکسازی بینی با محلول سالین

اگر احساس گرفتگی بینی یا احتقان دارید از محلول سالین برای پاک سازی بینی بعد از جراحی استفاده کنید. این کمک می کند هم گرفتگی بینی رفع شود و هم از بروز عفونت جلوگیری گردد. محلول را درون وسیله مخصوص شستشو ریخته یا از یک قطره چکان بزرگ جهت شستشوی بینی استفاده شود.

4. اسپری نمکی یک راه حل در دسترس

بعد از عمل بینی می توان از آب نمک رقیق جهت مرطوب کردن بینی استفاده نمود. استفاده از اسپری نمکی کمک می کند بینی از مخاط خشک شده تمیز شود و محیط بینی مرطوب شود. این کار همچنین گرفتگی بینی را رفع می کند. پزشک معمولا توصیه می کند روزی چهار بار دو عدد سرنگ حاوی آب نمک رقیق را جهت تمیز کردن بینی بعد از جراحی استفاده کنید.

5. پماد پلی پروپلین را فراموش نکنید

این پماد معمولا برای نرم و روان کردن هر نوع خون لخته شده یا جلوگیری از لخته شدن خون تجویز می شود. ضمنا مانع از بروز عفونت هم می شود. هر صبح و شب طبق دستور پزشک که بینی با محلول پراکسید هیدروژن تمیز شد یک تکه پنبه آغشته به پماد مذکور را داخل بینی استفاده شود.

6. از شستشوی کامل صورت اجتناب کنید.

حدود 7-10 روز بعد از عمل بینی، بخیه ها برداشته می شود. این کار شستن صورت را آسان تر می کند. تا این زمان از شستشوی کامل صورت به شکلی که در روزهای عادی انجام می دادید، اجتناب کنید.

7. استفاده از سرم های شستشو

چند نوع سرم شستشوی بینی وجود دارد که می توان بعد از عمل بینی استفاده کرد. مهمترین آن ها محلول سالین یا نمکی است که به خاطر خواص استریل و تسکین دهنده محبوب می باشند. از دیگر سرم های شستشوی بینی عبارت است از:

  • سرم‌ های آنتی ‌باکتریال: این سرم ها دارای مواد ضد عفونی کننده بوده و از عفونت‌ های باکتریایی جلوگیری می کنند که ممکن است در صورت نیاز توسط پزشک تجویز بشوند.
  • سرم هایپوتونیک: این سرم ها حاوی محلول نمکی با غلظت کمتر بوده و سبب کاهش تورم و التهاب بینی می شوند.
  • سرم هایپرتونیک : سرم هایپرتونیک به تخلیه مخاط خشک شده هنگام شستشو بینی کمک می کند. ضمنا التهاب را کاهش می دهد. اگر بعد از عمل بینی گرفتگی شدید یا خشک شدن شدید مخاط بینی ایجاد شد سرم هایپرتونیک موثرتر است.
  • سرم سالین نرمال یا سرم فیزیولوژیک: این سرم حاوی آب نمک یا کلرید سدیم است که برای تمیز کردن مخاط و جلوگیری از عفونت بینی موثر است. این سرم برای شستشوی بینی بعد از جراحی بسیار توصیه می شود زیرا سبب بهبود سریع تر بافت ها می شود.

8. پاکسازی بینی با قطره های شستشو

پزشک ممکن است برای بهبود سریع تر و کاهش التهاب و تورم بعد از عمل بینی، انواع خاصی از قطره های بینی را توصیه نماید. این قطره ها در مراحل مختلف سبب کاهش خشکی، تورم و عفونت می شوند. در ادامه به چند نمونه از قطره های شستشو بینی بعد از عمل اشاره می شود:

  • قطره بینی رینوسالتین: این قطره را بعد از خارج شدن تامپون بینی به مدت یک ماه باید استفاده کرد. روزانه هر شش ساعت چهار قطره در هر سمت بینی توصیه می شود.
  • قطره فنیل افرین: این قطره داروی ضد احتقان بوده و برای کاهش تورم و باز شدن مجرای بینی استفاده می شود. فنیل افرین با تنگ کردن عروق خونی بینی سبب کاهش تورم و راحت تر شدن تنفس می شود. این قطره برای مدت کوتاهی بعد از جراحی بینی یا در مواردی از گرفتگی بینی به خاطر آلرژی و سرماخوردگی تجویز می شود.
  • قطره نفازولین: استفاده از قطره نفازولین سبب کاهش خون ریزی بعد از عمل بینی می شود و استفاده از آن حدود یک هفته است. چرا که بیشتر از این مدت به مخاط بینی آسیب می زند.

در پایان از همراهی شما کمال تشکر را داریم. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با  راه های کاهش ورم بعد از عمل بینی و آموزش ماساژ بینی بعد از عمل روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان