به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، براساس گزارشی که از سوی سازمان عفو بینالملل منتشر شده است، سال 2024 برای مسلمانان روهینگیا خشونتبارترین سال در هشت سال گذشته بوده است.
بنابر روایت ایکنا، سازمان عفو بینالملل اعلام کرد که سال 2024 بدترین سال از لحاظ اعمال خشونت علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار بوده است؛ کسانی که در سال 2017 در معرض خشونت و نسلکشی ارتش میانمار قرار گرفتند.
این سازمان در بیانیهای مشترک با 45 سازمان دیگر تصریح کرد که بسیاری از مردان، زنان و کودکان روهینگیا در یک سال گذشته در معرض خشونتهای ناشی از درگیری بین ارتش میانمار و ارتش (تجزیه طلب) آراکان در ایالت آراکان قرار گرفتهاند.
در بیانیه سازمانهای بینالمللی، میانماری و روهینگیایی که به مناسبت چهارسالگی کودتای نظامی در میانمار منتشر شده، آمده است که جامعه بینالمللی باید اقدامات فوری برای اطمینان از پاسخگویی مقصران بابت جنایاتی انجام دهد که در میانمار رخ داده است.
در این بیانیه از درخواست دادستان دیوان کیفری بینالمللی برای صدور حکم بازداشت برای، مین آنگ هلینگ، فرمانده ارتش میانمار، به خاطر جنایات نسلکشی علیه روهینگیا استقبال و در عین حال بیان شده است که این اقدام کافی نیست زیرا جنایات انجام شده پس از کودتای فوریه 2021 نیز باید در تحقیقات برای اطمینان از پاسخگویی گنجانده شود.
این سازمانها از جامعه بینالمللی خواستند تا با اطمینان از دستگیری متهمان به ارتکاب جنایات، پناهگاه امنی را برای آنها در نظر نگیرد و آنها را به دادگاه کیفری بینالمللی معرفی کنند. همچنانکه از دولتها نیز خواسته شده است تا از فروش سلاح و سوخت هواپیما به میانمار خودداری کنند.
در ادامه این بیانیه آمده است که موضوع میانمار در نشست بعدی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که از 24 فوریه تا 4 آوریل 2025 برگزار میشود، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و تأکید شده است که اعضای سازمان ملل باید از این فرصت برای تصویب قطعنامهای علیه عاملان جنایاتی که در میانمار انجام شده استفاده کنند.
در این بیانیه همچنین اشاره شده است که بحران حقوق بشر در میانمار با کودتا آغاز نشد، بلکه به دههها قبل برمیگردد و پایان دادن به این وضعیت نیازمند راهحلها و تعهد سیاسی بلندمدت است