به گزارش خبرآنلاین، استفاده از داروهای پوستی زیاد شده است، داروهایی که برخی معتقدند به کمک آنها می توانند پوست را تا چند سطح یا پرده روشن کنند، ادعایی که به نظر می رسد اشتباه هستند و داروها و کلیه فراورده های پوستی توان تغییر رنگ پوست اولییه افراد را ندارد.
دکتر سید مسعود داوودی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه بقیه الله در این باره به خبرآنلاین میگوید: در کشورها و مناطقی که مردم از نظر نژادی پوست تیره تری دارند ممکن است یکی از دغدغه های افراد روشن کردن پوست صورت شان باشد، یا مثلا وجود لکه هایی روی پوست شخص را وادار کند به فکر درمانی برای بر طرف کردن این لکه ها باشد.
او بیان می کند: امروزه موادی هستند که در فرآورده های آرایشی بهداشتی برای برطرف کردن این لکه ها یا روشن کردن پوست استفاده می شوند، بعضی از آنها ممکن است برای سلامتی ضرر داشته باشند و برخی دیگر در حین اینکه عوارض کمتری دارند ممکن است تاثیرگذاری کمتری هم داشته باشند.
داوودی ادامه می دهد: این نکته مهم است رنگی که از نظر سرشت رنگ طبیعی پوست تلقی می شود قابل تبدیل به رنگ های روشن تر نیستند، مثلا پوست گندمی مانند را نمی شود به پوست سفید تبدیل کرد. اما اگر در اثر مواردی مانند بیماری یا آفتاب رنگ پوست کمی تیره تر شده باشد ممکن است با برخی فرآورده ها آن را روشن کرد، این فرآورده ها می توانند به شکل موضعی یا خوراکی استفاده شوند.
او می گوید: استفاده از ترکیبات جیوه در این فرآورده ها بسیار ضرر دارد و استفاده از فرآورده های دارای جیوه در سطح زیاد می تواند سبب مسمومیت با جیوه شود.
داوودی می گوید: علاوه بر جیوه، هیدروکینون ماده دیگری هست که در برخی کشورها محدودیت استفاده دارد که مقدار زیاد آن در فرآورده ها می تواند مشکلاتی برای افراد ایجاد کند. مواردی مانند اسیدهای میوه ای که در کرم های روشن کننده و ضد چروک استفاده می شوند و کورتن های مالیدنی برای پوست عوارض دارند.
او خارنشان میکند: به طور کلی نمی شود پوست را چند سطح روشن کرد، اما در مواردی مانند برخی بیماری ها می شود از این فرآورده ها استفاده کرد با این وجود حتما استفاده از این فراورده ها باید تحت نظر پزشک باشد.
233233