به گزارش خبرآنلاین حسین قریبی سفیر سابق ایران در بزریل درباره شرایط تجارت و اقتصاد در شرایط تحریمی گفت: کارکرد اصلی تحریم اصولا گرانکردن تجارت است و البته بدترین نوع اثرش است. برخی به تحریم نگاه مکانیکی دارند که حرکتی میشود و ممکن است حرکتی در مقابل آن انجام دهیم تا عملی که انجام میشود با شرایط دیگری انجام شود. ولی این بیاثر کردن تحریم نیست. حتی نمیشود به آن کماثر کردن اطلاق کرد. کارکرد تحریم این است که تجارت شما را از مسیر عادی خارج کند و آن را گران کند و روی شاخصههای اقتصادی شما تاثیر بگذارد.
دیاکو حسینی، معاون اتاق بازرگانی تهران در ادامه بحث گفت: تحریم کردن ایران یعنی محروم کردن ایران از نقش آفرینی جهانی خودش در این دوران تازه برای شکلدادن به این هرم قدرت جدید در حال شکلگیری. بنابراین موضوع خیلی فراتر از رابطه دو جانبه کشورها با همدیگر و فراتر از اقتصاد محلی و شرکتها باهم دیگر است. موضوع به سرنوشت ایران در یک بازه زمانی بلندمدت مربوط میشود. اگر با این دید نگاه کنیم، کاری که تحریم در این دو دهه با ما کرده این بوده که حتی اگر امروز کاملا تحریمها برداشته شود، به یک الی دو دهه زمان نیاز داریم که به نقطه قبل برگردیم تا بتوانیم آن نقش آفرینی کلان را در نظام جهانی ایفا کنیم. این خسارت اصلی ای است که متحمل شدهایم.
مشروح این گفتگو را با تیتر «دیپلماسی اقتصادی؛ شعار یا واقعیت؟/ بلایی که تحریم بر سر اقتصاد ایران آورد/ مساله «تحریمپذیری ایران» است » بخوانید.
311311