اگر به دنبال غذاهای سنتی با دستورهای ویژه و جدید هستید، در این قسمت با طرز تهیه گندی یا گوندی همراه ما باشید. این غذای محلی متعلق به نجف آباد می باشد.

طرز تهیه گندی محلی:
این غذا رسپی سادهای داشته و با یک دستور ساده تهیه می شود. این غذای محلی طعم خوشمزه و متنوعی دارد برای آماده کردن این غذا در ادامه همراه ما باشید. طرز تهیه آش مراکش و آش آذربایجانی با رسپی های جدید و جذاب را در لینک بررسی می کنید.
مواد اولیه:
- گندم: نصف پیمانه
- عدس: نصف پیمانه
- ذرت: نصف پیمانه
- ماش: نصف پیمانه
- باقالا: نصف پیمانه
- نخود: نصف پیمانه
- لوبیا: نصف پیمانه
طرز پخت:
تمام مواد ذکر شده برای این غذا را باید به صورت یک اندازه پیمانه کرده و پاک کنید و بشورید. حبوبات شست شده خود را به صورت جداگانه درون آب خیس کنید.
بهتر است از یک شب قبل حبوبات را خیس کرده و کنار بگذارید. چند مرتبه آب حبوبات را عوض کرده تا نفخ آن گرفته شود. می توانید از چند تکه خیار درون حبوبات استفاده کرده تا به از بین بردن نفخ کمک کند.

در مرحله بعدی باید حبوبات را آبکشی کرده بعد از اینکه آب آن به خوبی گرفته شد. درون تابه بدون روغن تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. در واقع با این کار دانه ها را بو می دهید.
تمام حبوبات تفت خورده خود را درون میکسر ریخته و خوب ترکیب کنید. بعد از اینکه مواد شما به خوبی پوره شد، باید یک پیاز را خرد کرده و درون توبه به همراه مقداری روغن تفت دهید.
مقداری نمک، فلفل، زردچوبه به پیازهای خود اضافه کرده و مقداری تره خرد شده نعنای خرد شده را به مواد افزوده مواد را به همراه پیاز تفت داده تا کمی تفت بخورد. درون قابلمهای 2 لیوان آب ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
در قسمت بعدی آب جوشیده را به مواد پیازهای تفت داده شده اضافه کنید. آردی که از قبل پوره کرده و آماده کرده اید، را الک کرده و به مواد خود افزوده و خوب هم بزنید تا آرد درون مواد باز شده و حالت خمیری بگیرد.

آرد را به مقداری به مواد اضافه کنید که حالت خمیری پیدا کند. خمیر نباید به دست بچسبد. اگر خمیر به دست شما چسبید، از مقداری آرد استفاده کنید. دست خود را کمی آرد زده و مقداری از مواد بردارید. مواد را به حالت کباب شامی گرد کرده و درون روغن سرخ کنید.
در این مرحله از طرز تهیه گندی، غذای شما آماده بوده و می توانید نوش جان نمایید. این غذای محلی بسیار خوشمزه و مقوی بوده و طعم جذاب و جدیدی دارد.
در حین پخت باید توجه کنید که حرارت کم باشد تا مواد خمیری به خوبی مغز پخت شود. شما می توانید از مغزیجات دیگر درون این شامی خوشمزه استفاده کنید. شما می توانید با دستور انواعی از غذاهای محلی ویژه و محبوب آشنا شوید. این غذاهای محلی طعم و مزه جذابی دارند.