کلوچه های محلی طعمهای متنوع و خوشمزه داشته که شما با دستورهای متنوعی تهیه می کنید. در ادامه با طرز تهیه کلوچه کردی با یک رسپی ویژه آشنا می شوید.

طرز تهیه کلوچه کردی مخصوص:
این کلوچه کردستانی دستور بسیار خوشمزهای داشته و طعم متنوعی دارد. شما در ادامه با مراحل آماده کردن این کلوچه ها آشنا می شوید. شما می توانید طرز تهیه کلوچه عربی و کلوچه شوشتری با رسپی های دیگر نیز مطالعه کنید.
مواد اولیه:
- تخم مرغ: 2 عدد
- ماست: نصف لیوان فرانسوی
- شیر: نصف لیوان فرانسوی
- بکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
- خمیر مایه فوری: 1 قاشق مرباخوری
- شکر: 1 لیوان فرانسوی
- روغن مایع: نصف لیوان فرانسوی
- کره: نصف لیوان فرانسوی
- زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
- وانیل: 1 چهارم قاشق چای خوری
- هل: نصف قاشق چای خوری
- آرد سفید: 3 لیوان دسته دار
مواد رومال:
- تخم مرغ: 1 عدد
- کنجد یا دانه سیاه: به مقدار لازم
- سرکه: 1 قاشق غذاخوری

دستور پخت کلوچه:
در اولین مرحله باید مواد کلوچه خود را در دمای محیط قرار دهید تا معتدل شود. بعد از 30 دقیقه باید روغن مایع، تخم مرغ، کره و شکر را درون ظرفی بریزید. مواد را به خوبی هم زده تا یکدست شود. در قسمت بعدی باید مقداری خمیر مایه اضافه کنید مواد را خوب هم زده مقداری بکینگ پودر پودر هل زعفران دم کرده داخل ظرف بریزید.
مواد را مجدد ترکیب کرده تا یکدست شود. آرد مخصوص شیرینی پزی را چند مرتبه الک کرده تا سبک شده و بافت لطیفی پیدا کند. حالا آن را در چند مرحله به مواد خود اضافه کنید. مواد را به صورت دورانی و به آرامی هم زده تا آرد درون مواد باز شده و یکدست شود.
در قسمت دیگر باید خمیر کلوچه را کنار بگذارید تا استراحت کند. خمیر را درون ظرفی چرب شده قرار داده و روی آن یک سلفون بکشید. بعد از دو ساعت خمیرو روی سطح آب پاشیده شده باز کرده و خوب ورز دهید تا خمیر عمل آید.
بعد از ورز دادن خمیر باید آن را به چانه های مختلفی تقسیم کنید. در این حالت کلوچه ها را کمی استراحت دهید. کلوچه ها را با روی یک سطح به اندازه مناسب باز کرده و در کف سینی چرب شده قرار دهید.

برای روی سطح کلوچه استفاده از رومال تخم مرغ یا مقداری زعفران مناسب است و مقداری دانه کنجد و یا سیاه دانه روی آن بریزید. 80 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار داده تا پخت نهایی کلوچه ها انجام شود.
برای تزیین روی کلوچه ها می توانید از مقدار پودر قند استفاده کنید و طرح ایجاد کنید. شما می توانید از قالب های طرح گل برای طرح کردن روی کلوچه استفاده کنید.
در صورت دلخواه می توانید درون کلوچه ها با مواد گردو و خرما پر کنید. خرما و گردو را به همراه کره تفت داده و خوب میکس نمایید. حالا خمیر را باز کرده و مقداری از مواد خمیری گردو را درون آن قرار داد و کلوچه را ببندید.
این کلوچه های محلی دستورهای مهمی داشته و شما در این بخش بخش یک نوع کلوچه مخصوص کردستانی را آموزش دیدید. شما نحوه تهیه انواعی دیگر از کلوچه ها را نیز آموزش خواهید دید.