ماهان شبکه ایرانیان

علی ذوعلم تشریح کرد:

۹ محور هم‌اندیشی اسلام و جوان غربی/ نامه‌های رهبری مخاطبان ایرانی و اسلامی دارد

گروه اندیشه: حجت‌الاسلام ذو علم با تشریح ۹ محور هم‌اندیشی اسلام و جوان غربی، عنوان کرد: نامه‌های مقام معظم رهبری به جوانان غربی پروژه اسلام‌هراسی را خنثی کرد و باید دانست که این نامه‌ها در جهان اسلام نیز دارای مخاطب است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری «هم اندیشی علمی اسلام و جوانان غربی: چالش‌ها و چشم‌اندازها»، صبح امروز (شنبه، 15 اسفند)، با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین علی ذو علم، دبیر علمی این نشست در دفتر مرکزی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
ذوعلم در آغاز سخنانش با بیان اینکه رسانه‌ها نقش مهمی در فرهنگ‌سازی دارند، گفت: عنوان کامل هم اندیشی اسلام و جوان غربی، چالش ها و چشم اندازهاست که به بررسی و بازخوانی دو نامه مقام معظم رهبری به جوانان غربی خواهد پرداخت. هدف این است که بتوانیم توسط نخبگان حوزوی دانشگاهی جهت گیری های اساسی نامه های مذکور را تبیین و مجالی برای تدوین مقالاتی در این زمینه ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: این حرکتی که در دو سال گذشته انجام شد، تشریفاتی نبوده و در جهت تبیین خط انقلاب اسلانی و نظام جمهوری اسلامی بود.
ذوعلم تصریح کرد: دو نوع مواجهه با غرب وجود دارد که به نوعی ضد هم هستند،‌ یک رویکرد تقابلی است و دیگری انفعالی، در نامه رهبر معظم انقلاب، نگاه اصیل مطرح شده که متفاوت با این دو رویکرد است. بر این مبناست که گفتمان انقلاب اسلامی که یک آرمان متعالی در بعد جهانی است، مطرح شده و در پیش پای بشریت قرار می‌گیرد.
انسان‌های آزادی‌خواه مقابل سلطه؛ مخاطبان نامه به جوانان
دبیر علمی این هم‌اندیشی افزود: مخاطب نامه‌های مقام معظم رهبری به جوانان غربی در راستای حرکت امام خمینی است که مخاطب آن همه انسان‌های آزادی‌خواه در مقابل سلطه بودند. اساس نامه‌های مقام معظم رهبری این است که در مواجهه با غرب نه تقابل و تعامل سازش‌کارانه که تعامل شرافتمندانه است که پیامش به غرب این است که از تحمیل فرهنگ غلط خود، نیرنگ و توطئه دست بردارد. نامه‌های مقام مظم رهبری نشان‌گر این است که به سیاستمداران امید نیست و امید به جوانان غربی است.
ذوعلم تصریح کرد: تلقی درست از نامه این است که اندیشه انقلاب برای غربیان بازخوانی شده و به تببین مبانی نظری لایه‌های علمی نامه پرداخته شود و این هم‌اندیشی به دنبال چنین هدفی است.
وی ادامه داد: اگر چه مخاطبان این نامه‌ها جوانان غربی هستند، اما جوانان ما و جهان اسلامی نیز می‌توانند مخاطب باشند و این نامه رونوشت بومی و اسلامی هم دارد.  
ذوعلم 9 محور هم‌اندیشی را چنین عنوان کرد: در این هم‌اندیشی به محورهای افراطی‌گری و اسلام‌هراسی، بیداری اسلامی و مردمسالاری پویا ، هجمه نظامی و فرهنگی غرب، فرهنگ و پیوندهای فرهنگی، ماهیت مولفه‌های فرهنگ غرب، تاریخ خط ‌و مشی سیاسی دولت‌های غربی در مواجه با اسلام، غرب و اسلام از نگاه نظری و تمدنی و مبانی نظری نامه‌‎ها پرداخته خواهد شد.
30 مقاله علمی‌-پژوهشی منتشر خواهد شد
در ادامه این نشست خبری مهدی‌عباس‌زاده دبیر اجرایی این هم‌اندیشی و مشاور رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه این هم‌اندیشی از ساعت 8 الی 17 در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد، گفت:‌ در این هم‌اندیشی مقالات در سطح علمی‌-پژوهشی است و هم در محتوا و هم شکل معیارها و ضوابط این سطح از مقالات رعایت شده است. همچنین هم‌اندیشی دارای ساختار موضوعی مشخصی است و محور و موضوعات دقیقا تنظیم شده است، البته فراخوان عامی برای این هم‌اندیشی نداشتیم وسعی شده از افراد متخصص استفاده شود.
عباس‌زاده ادامه داد: هم‌اندیشی یک شورای علمی داشته و پس از آنکه هر مقاله به تایید دو ارزیاب رسیده است، شورای علمی همایش آن را بررسی و تصویب کرده که اعضاء آن از اساتید حوزه و دانشگاه بوده‌اند. پس از برگزاری هم‌اندیشی و ارائه برخی از مقالات حدود 30 مقاله منتشر خواهند شد.
وی افزود: 8 دستگاه در بعد نظری و اجرایی همکاری داشته‌اند. نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، معاونت پژوهشی آموزش سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز مطالعات فرهنگی شهر تهران، مرکز پژوهشی علوم انسانی صدرا، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی، خبرگزاری مهر و کانون اندیشه جوان در برگزاری این هم‌اندیشی شرکت داشتند.
عباس‌زاده با بیان اینکه این هم‌اندیشی در قالب دو نیم‌روز برگزار خواهد شد، گفت: این برنامه در تالار استاد شهیدی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد و در برنامه افتتاحیه آن آیت‌الله علی‌اکبر رشاد رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی سخنرانی و در اختتامیه محمدجواد لاریجانی صحبت خواهد کرد.
وی ادامه داد:‌ هم‌اندیشی در سه پنل تببین نامه‌ها و زمینه‌های صدور نامه‌ها، شرایط و موقعیت اجتماعی کنونی غرب، تعامل غرب با اسلام و جهان اسلام برگزار خواهد شد و افرادی مانند فواد ایزدی، مصطفی ملکوتیان، خانم دکتر علم الهدی، حجت‌الاسلام علی ذوعلم، دکتر بی‌ریا، حسین کلباسی و محمدرحیم عیوضی در این هم‌اندیشی حضور خواهند داشت.
عباس‌زاده در پایان گفت: تاکنون 14 مقاله نهایی شده است و 26 مقاله چکیده ارائه کرده‌اند که امیدواریم 30 مقاله نهایی آماده شوند.
نامه‌ها مخاطبان ایرانی و اسلامی دارد
حجت‌الاسلام ذوعلم در پاسخ به دستاوردهای نامه‌های مقام معظم رهبری به جوانان غرب، گفت: این نامه‌ها فراتر از حرکت‌های سیاسی زود بازده است، برای مثال نامه امام در 1321 به علما که از ایشان دعوت به حرکت اجتماعی می‌کرد، در 1357 ثمره داد و یا نامه امام به گرباچف چند سال بعد نتیجه خود را نشان داد. نامه‌های رهبر معظم انقلاب پروژه اسلام هراسی که آن را دینی غیرعقلانی و خشن معرفی می‌کند را خنثی کرد و به جهانیان نشان داد که در ورای آنچه رسانه‌ها از اسلام نشان می‌دهند، گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر مردمسالاری دینی و عقلانیت است که در برابر اسلام آمریکایی قرار می‌گیرد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان