روانشناسان به این کلک «هَرَس سینَپتیک» میگویند. نام عامیانهی این پدیده «دکمهی حذف» است. این دکمهی فرضی طرز کار جالبی دارد. مغز ما مانند باغ است و ارتباطات سینوپتیک بین نورونها مانند گل در این باغ در حال رویش هستند. زمانی که شما در حال یادگیری و تجربه هستید، مغز شما ارتباطات نورولوژیک بیشتر و بیشتری ایجاد میکند و این باغ به سرعت رشد میکند. با بنیتا همراه باشید.
![ذهن](/Upload/Public/Content/Images/1396/05/01/1114360066.jpg)
سلولهای گلیال مانند باغبان مغز شما عمل میکنند و به سیگنالهای بین نورونها سرعت میبخشند و آنهایی که اضافه هستند را پاک میکنند. مغز شما تمام این کارها را در هنگام خواب انجام میدهد. مغز با ایجاد فضای بیشتر، به ایجاد رتباطات جدید در آینده کمک میکند. برای همین است که خواب عمیق و خوب برای بدن ضروری محسوب میشود.
متخصصان معتقدند ما میتوانیم بر تصمیم مغز برای پاک کردن خاطرات کنترل داشته باشیم. اگر ذهن ما مدام درگیر یک مساله باشد، این مساله در ذهن میماند و فراموش نمیشود. تمرکز بر مسائل ضروری باعث میشود که این مسائل در خاطر بمانند. برای همین است که درسهای مدرسه بعد از مدتی فراموش میشوند!
پس از حالا به بعد سعی کنید به مسائل مهم فکر کنید و بقیه را دور بریزید. تمرکزتان را بر چیزهای مهم زندگی بگذارید و از دکمهی حذف استفاده کنید. با فکر نکردن یا کمتر فکر کردن به مسائل بیاهمیت و غیر ضروری و یا مسائل بغرنج، میتوانید آنها را از حافظهتان پاک کنید. به باغ مغزتان اهمیت بیشتری بدهید و این باغ را هرس کنید. تنها گلهایی را در باغ نگهدارید که ارزش دارند!
میتوانید سری هم به «کمی هم فراموشکار باشید!» بزنید.
دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین میتوانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.
منبع:
Reader’s Digest