این غذا یکی از غذاهای معروف استان ایلام است که طرفداران بسیاری دارد. دنده پلو با ماست محلی و سبزی خوردن بسیار دلچسب است و برای کسانی که چربی خون بالا دارند توصیه نمیشود.

مواد مورد نیاز:
دنده گوسفند: یک کیلوگرم
برنج آبکشی: شش پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم
پیاز داغ: سه قاشق سوپخوری
زیره پلویی ساییده شده: دو قاشق سوپخوری
دارچین: یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
کمی روغن و زردچوبه کف قابلمه ریخته روی حرارت قرار میدهیم تا روغن بجوشد. دندهها را نمک و فلفل زده و از طرف چربی دنده کف قابلمه میچینیم. روی آن برنج آبکشی را ریخته و لابهلای آن پیاز داغ، زیره و دارچین میدهیم. در قابلمه را دمکنی گذاشته و با شعله ملایم دو ساعت دم میکنیم تا گوشت دنده پخته و برنج هم دم بکشد. پس از پخت، برنج را در دیس برمیگردانیم تا ته دیگ دنده آن دیده شود .

نکتــه:
از آنجایی که برنج مدت طولانی روی حرارت قرار دارد بهتر است برنج را زندهتر بردارید تا شفته و له نشود.