ماهان شبکه ایرانیان

خطرهای فناوری که سلامتی شما را تهدید می‌کند!

فناوری و پیشرفت فنی بجز خدمتی که به سهولت زندگی ما انسانها کرده، مضرات و خطرهایی هم به همراه دارد که سلامتی بشر را تهدید می کند. فناوری جهان روزانه در حال پیشرفت است و تاثیر آن در زندگی روزمره ما رو به رشد است. چند روز پیش درباره بیماری‌های زندگی دیجیتال خواندیم، حال بیایید در روزچین با برخی از مهمترین خطرهای فناوری بر سلامتی آشنا شویم.

خطرهای فناوری که سلامتی شما را تهدید می‌کند!

فناوری و پیشرفت فنی بجز خدمتی که به سهولت زندگی ما انسانها کرده، مضرات و خطرهایی هم به همراه دارد که سلامتی بشر را تهدید می کند. فناوری جهان روزانه در حال پیشرفت است و تاثیر آن در زندگی روزمره ما رو به رشد است. چند روز پیش درباره بیماری‌های زندگی دیجیتال خواندیم، حال بیایید در روزچین با برخی از مهمترین خطرهای فناوری بر سلامتی آشنا شویم.

همه ما روزانه با انواع مختلفی از فناوری‌های مدرن سر و کار داریم و ارتباطمان با آن ناگسستنی است اما بهای این ارتباط، از دست دادن سلامتی مان است. اضافه وزن، گردن درد، سر درد، بالا رفتن نمره چشم و … از معدود تاثیرات منفی فناوری بر سلامتی ماست، با روزچین در این مقاله به بررسی این موضوع پرداخته‌ایم؛ همراهمان بمانید.

مهمترین خطرهای فناوری

چاقی

آمار جهانی نشان دهنده روند رو به رشد چاق‌ها در جوامع پیشرفته است. از دلایل اصلی چاقی استفاده بی‌رویه از گوشی‌های موبایل، تبلت، بازی‌ها و ساعات بالای نشستن افراد پای برنامه‌های تلویزیونی یا رایانه ست. بر اساس تحقیقات موسسه Milken Institute امروزه در 10 کشور مهم دنیا اصلی‌ترین عامل چاقی فناوری و کم تحرکی اعلام شده است.

متاسفانه فناوری به قدری جذاب است که می‌تواند ساعت‌ها شما را بی‌تحرک روی صندلی بنشاند، بدون اینکه حتی احساس کنید طریقه نشستن‌تان درست نیست و در آن لحظه شاید اصلا احساس ناراحتی نکنید اما بلایی که بد نسشتن سرتان می آورد بعدها گریبان گیرتان خواهد شد. اعتیاد به فناوری مشکلی است که متاسفانه همه اقشار جامعه از کودک و زن و مرد را گرفتار خود کرده است.

تاثیر تکنولوژی بر بی خوابی

کاهش تمرکز

تحقیقات جدید می گوید استفاده از فناوری موجب شده تا تمرکز و دقت افراد پایین بیاید. زمانی که ساعات طولانی را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانید و حضور ذهنتان کم شده تعجب نکنید؛ فراموشی از عوارض همین اتلاف وقت شما در استفاده از فناوری است.

مضرات GPS بر کارکرد مغز

تحقیقاتی در دانشگاه مک گیل نشان می‌دهد استفاده بیش از حد از GPS بر عملکرد حافظه بلندمدت تأثیر منفی دارد. وجود ناحیه ای به نام هیپو کامپ در مغز علت آن است. ناحیه هیپو کامپ وظیفه GPS را در مغز ما ایفا می‌کند و با جایگزین کردن GPS خود به خود این قسمت از مغز ما بلااستفاده باقی می‌ماند و بر عملکرد آن تاثیر مخرب دارد.

براساس تحقیقاتی که در دانشگاه میشیگان صورت گرفته است، حتی GPS و استفاده بیش از حد از آن می‌تواند شروع به زوال عقل و آلزایمر در انسان را جلوتر بیندازد و انسان در سنین پایین‌تر به آلزایمر دچار شود.

فناوری خلاقیتتان را خشک می‌کند!

بی شک تکنولوژی کار را برای اهالی هنر و طراح آسان کرده است اما گاهی نفوذ فناوری به حدی ست که فرد را برده خویش می‌کند و باعث می‌شود شما را وادار به پیاده‌سازی طرح و ایده خود کند. به طوری که هرچه منابع کمتری برای خلق یک هنر و طرح در اختیار داشته باشید، خلاقیت‌تان بیشتر خودش را نشان می‌دهد و طرح نهایی خاص‌تر و کم تکرارتر خواهد بود.

بی‌خوابی و هزار دردسر

اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که بعد از پایان روز و شب هنگام، چراغ‌ها را خاموش می کنید و گوشی به دست در سایت و شبکه‌های اجتماعی دور دور می‌کنید، باید بدانید شما به فناوری اعتیاد دارید!

محققان دانشگاه میشیگان آمریکا در آخرین پژوهش‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که در بدن انسان سیستمی وجود دارد که از سیگنالهای نوری که در هنگام غروب آفتاب می تابد لذت می‌برد. نور صفحه گوشی هوشمند نیز سیگنالی شبیه به نور آفتاب هنگام غروب دارد و این موضوع را شاید بتوان دلیل این اشتیاق دانست.

نور آبی که از گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها منتشر می‌شود، مانند نور صبح‌گاهی ست که ماده شیمیایی را در بدن کاهش می‌دهد که کاهش این ماده یکی از علل بی خوابی است و یکی از خطرهای فناوری برای سلامتی ما به حساب می‌آید.

آسیب به اعضای بدن

مضرات نشستن طولانی پشت میز

جستجو، تایپ کردن و ضربه زدن به صفحه گوشی و تبلت بیش از آنچه فکر می‌کنید به انگشت شست ضربه خواهد زد. تکرار حرکت خاص انگشت شستتان می‌تواند باعث التهاب تاندون این انگشت شود. هنگامی که شما نگاه‌تان را به صفحه تلویزیون می‌دوزید فشار بسیار زیادی به گردنتان تحمیل می‌کنید و در نهایت فشار زیاد در این ناحیه، درد زیادی نیز ایجاد خواهد کرد.

نگاه کردن به صفحه تبلت وقتی که آن را پایین و روی پاهایتان گذاشته‌اید فشار زیادی به قسمت فوقانی ستون فقرات وارد می‌کند. در این موقعیت گردن مجبور می‌شود برای نگه داشتن سر، سخت‌تر تلاش کند و نتیجه آن وارد آمدن فشار زیاد به عضلات گردن است.

علاوه بر موارد ذکر شده تاثیر فرکانس و امواج رادیویی روی سلامتی افراد موضوع جدی و تامل برانگیزی است که نباید از آن ساده گذشت. استفاده درست و بجا از فناوری زندگی را برایمان آسان‌تر خواهد کرد، پس با مصرف بی‌رویه خطرهای فناوری را مدیریت کرده و اجازه ندهیم تهدیدی برای سلامتی‌مان شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان