اما امروزه با از دست رفتن آموزه های طب گیاهی کهن، دانهی باقلا خواص پزشکی خود را از دست داده و فقط مصرف خوراکی دارد.
باقلا یکی از بهترین خوراکیهای طبیعی با خواص درمانی مفید است . از جمله خواص دارویی باقلا:
پخته آن مغزی ومقوی و برای دستگاه گوارش وکلیه مفید است.
آب پخته آن مدرادار وشیر است، برای جلوگیری از تولید سنگ مثانه وباز کردن گرفتگیها مفید بوده و خشونت حلق را بر طرف میکند، شکم روی مزمن را متوقف میکند.
علاوه بر این اگر باقلا را با سرکه وآب بپزید وبا پوست بخورید، اسهالهای مزمن واسهالهای حاصل از زخم رودهها را متوقف میکند.
اگر اول موهای یک موضع را بکنید، بعد باقلای تازه را بکوبید ودایم برآن عضو ضماد نمایید وروی آن را ببندید، موها را از روییدن باز میدارد ودیگر مو در آن عضو نمی روید.
ضماد آرد باقلا در رساندن آبسه، سوزه، جوشها وخروج چرک از آنها مفید است.
خشک آن را نرم بکوبید وبا روغن بادام شیرین وقند مخلوط کرده بخورید، برای سرفه وخشونت سینه وحلق مفید است.
البته مصرف باقلا در فصل بهار در بعضی اشخاص نوعی مسمومیت را ایجاد میکند که آن را فاویسم یا فابیسم میگویند وممکن است در موارد شدید موجب تب، کمخونی، یرقان، اسهال، اختلالات روانی، میالیخولیا، هذیان وناراحتیهای قلبی شود ودر مواردی هم موجب هلاکت شخص میگردد.
پس مراقب باشید که پیش از مصرف باقالا مطمئن شوید که به خوردن آن حساس نیستید.
برگرفته از کتاب اسرار گیاهان دارویی تالیف احمد حاجی شریفی